Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Programcılık Kursu (Genel)


Goarth

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

Öncellikle formda uzun süredir yazmıyorum, aramalarda benzer konular gördüm fakat tam olarak görmediğim için böyle bir başlık açıyım dedim. Umarım yanlış yere açmadım.

2009 yılında Marmara İktisat'tan mezun oldum, askerlik sonrasında sigorta sektöründe 5 yıldır bir deneyim oldu.

Hem kişisel sebepler, hemde sektörün gidişatı nedeni ile kariyer değişikliği yapmaya karar verdim. Başlıktan anlayacağınız üzere diğer pek çok alternatif içinden Programcılık işinin bana daha uygun olabileceğini düşünüyorum.

Programcılık olarakta genel olarak Android app ve backend-frontend işlerini yapmayı istiyorum.

Bu amaçla internetten codeacademy, freecodecamp ve benzer sitelerden eğitimleri takip edip, uygulamaya çalışıyorum.

Eğitim konumun programcılıkla alakası olmadığı için en azından MCSD sertifikası ve benzer sertifikaları alıp, bir nebze olsun kariyer değişikliği sürecimi hızlandırmak istiyorum.

MCSD belki uzun vadede yapacağım işler için alakasız olsa da bir temel oluşturmak için yapmayı düşünüyorum.

Bu doğrultuda süreci hızlandırmak için bir kursa gitmeyi daha uygun olacağını düşündüm ve piyasada bulunanSmartpro,Bilişim Eğitim Merkezi, BaşarıSoft ve Bilgi Adam ile görüştüm.

Genel olarak maliyetler benzer olsa da, internette yaptığım araştırmalarda genelde eğitmen sıkıntıları,ilgisiz kalan yönetim ve diğer sıkıntılar nedeni ile Smartpro'yu elledim. Daha önce gittiğiniz ve memnun kaldığınız bir kurs var mı veya tavsiye edebileceğiniz bir kurs var mı?

Sürecin zor olduğunu ve bu saatten sonra kariyer değişikliği sonrası bu alanda kariyer yapmanın zor olduğunu farkındayım.

Şimdiden tavsiyeleriniz ve görüşleriniz için teşekkür ederim.

Not:Kadıköy tarafında oturduğum için Kadıköy tarafındaki şubeleri tercih ediyorum fakat Beşiktaş'a da gidebilirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
Merhaba
Öncellikle geç gördüm için ancak cevap yazabiliyorum. Bilgilendirme yapan herkese teşekkür ederim, inceleme yapıyor olacağım.
Sigorta sektöründe bulunan sorunları bir liste halinde toparlamaya çalıştım ve kişiselleştirmeden yapmaya çalıştım. Listedeki bazı konular belki farklı sektörlerde olabilir, onlara bir yorum yapamam. Öğrenmek istediğiniz farklı bir konu olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Listeye geçmeden önce Türkiye’deki sigortacılık ile bilgi vermek istiyorum. Türkiye’de sigorta sektörü Hayat-Hayat Dışı olarak temelde ikiye ayrılır.
Hayat kısmı genelde Bireysel Emeklilik, Eğitim Sigortası, kredi alınırken zorunlu tutulan Hayat sigortalarını kapsar. Sadece Hayat Sigortası sertifikası olan sigorta şirketleri tarafından yapılabilir.
Hayat-Dışı tarafı ise genelde Oto ve Oto-Dışı olarak ayrılabildiği gibi, yurtdışında Marine ve Non-Marine gibi de ayrım gösterebilir. Oto tarafı genel olarak Kasko, Trafik ve trafiğe bağlı zorunlu sigortalardan oluşur. Oto-Dışı ise Nakliyat, Yangın, Finansal Riskler, Sorumluluk ve Mühendislik sigortalarından oluşur.
Hayat-Dışı branşlar için yine özel sertifikası olan sigorta şirketleri tarafından yapılabilir. Fakat bazı branşlar her iki taraf tarafından yapılabilir.
Sektörde genel olarak sigorta şirketleri, acenteler, brokerlar, bankalar ve eksperler bulunmaktadır. Şirketler para karşılığı size güvence sağlar, acenteler sigorta şirketlerinin aracılığını yapar(bir nevi emlakçı), broker ise şahısları temsilen şirketlerden teklif alır(acentelerden farklı olarak şahısların çıkarlarını gözetirler ve daha kurumsal olabilirler);eksperler ise hasar yaşandıktan sonra rapor hazırlayan, durumu şirketlere aktaran taraf olarak düşünebiliriz.
Aşağıda bulacağınız liste genel olarak hayat-dışı tarafı için hazırladım. Hayat tarafında benzer durumlar olabilir fakat kesin bir bilgi veremiyorum.

1)Sigorta Şirket sayısının az olması nedeni ile kadroların sınırlı olması ve bunun sonucu olarak transferlerin sınırlı olması, kariyer planlamalarının çok sığ olmasıdır. Genelde yabancı şirketler ilk giriş yaparken İngilizce bilen, kafası çalışan kişiler kritik yerlere gelmiştir ve halen bu kişiler sektörde en önemli yerleri tutmaktadır.

2) İnsanların sigorta algısı Trafik ve Kasko ile sınırlı olması nedeni ile şirketler özellik ile bu alanlara yönelmiştir, teknolojik yatırımlar ile teknik bilgi gerektirmeden operasyonel süreçler ile üretim yapılmaktadır. Fiyatlandırmalar genelde teknik bilgi gerektirmediği için ciddi hasarlar meydana gelmektedir ve zararların sonucu olarak Trafik ve Kasko primleri ciddi oranda artmaktadır. Trafik ve Kasko branşlarına verilen ağırlık sonucu olarak diğer branşlara yeterince bütçe verilmemektedir.

3)Sektöre girişlerde denetimsizlik olması (sertifika sisteminin sınırlı olması) nedeni ile kalifiye eleman ve kalifiye olmayan eleman arasında fark olmaması hatta bazı durumda kalifiye olmayan elemanın avantajlı olması(bilgisizlik nedeni ile yanlış bilgilendirme sonucu müşteriyi kazanma olarak düşünebiliriz.)

4)Hem bütçelerin kısıtlı olması hem de bilgi seviyesinin düşük olması nedeni ile maaşların diğer finans sektörlerine göre düşük olması

5)Yönetim kadrosunda olan ve yönetici pozisyonunda olan kişilerin teknik bilgilerinin yetersiz olması, bu eksikliği alt kademelere yansıtmaları ayrıca kısa hedeflerin yurtdışı tarafından kar ve büyüme odaklı verilmesi nedeni ile orta ve uzun vadede yaşanan ciddi sıkıntılar(Gerek ego sorunları, gerek yanlış yönlendirmeler ile vakit kayıpları hatta iş kayıpları)

6)Kendine özgü bir sektör olması nedeni ile farklı bir sektöre (özellikle finans dışı) geçişlerin çok zor olması

7)Bu sebepler nedeni ile çalışanların çok sık iş değişikliği yapmaya çalışması ve hizmet kalitesinin düşmesi

Bu liste daha uzatılabilir ama genel olarak operasonel yük, düşük maaş ve kariyer imkanlarının olmaması diye özetleyebiliriz.
Ben sektöre girmeden malaasef bu durumları bilmiyordum ve gerçekten iyi bir yerde işe başladım fakat sonrasında bu problemleri gördükçe ve başka kişisel sebepler(15 Temmuz sonrası diğer ülkelerin Göçmen politikaları olsun, gelir potansiyeli olsun) nedeni ile artı değeri yüksek ve daha esnek bir seçenek olarak programcılığı düşünüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok güzel denk geldi

otelciyim ben de 4 yıl oldu BIKTIM

özellikle arap acentelerinin götü kalkıklığı beni inanılmaz bıktırdı.

Görüşmeye gidiyorum, fotoğraf çekip facebook'a koyuyorlar. Akılları sıra show yapıyorlar :)

neyse

Udacity, codeacademy güzel
özellikle udacity nanodegree'leri harika duruyor

ben maymun iştahlı olduğumdan nereden başlayacağıma karar veremiyorum.

hmtl öğrendim biraz şimdi java
bi ara python öğreniyordum

daha çok mobil uygulama üzerine eğilmek istiyorum. Swift için macbook lazımmış. Gerçi sanal desktop kuruyorsun ama verimli olmuyormuş.

Bilgeadam vs ben onlara inanmıyorum artık.
Dil kursları da aynı şekilde

internet muhteşem bir şey.
ingilizcen de varsa bedavaya öğrenemeyeceğin hiçbir şey yok!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...