Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Web development kurs tavsiyesi verebilecek olan?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Öncesinde bişi öğrenmem gerekmiyor mu? Html css falan? Direk daliim mi ona? Çok gaza geldim , bu kadar kesin konuşan olmamıştı , gidip direk dalıp öğrenip gelicem lan harbiden başka bi öncesinde bilmem gereken başka bişi yoksa.
Mesaj tarihi:
Mithat said:

Bir insan neden birisi sudoku çözsün diye para veriyor bir de onu anlasam?

La sen sudoku yapıyosun diye kim niye sana para veriyo?

abi ben competitive sudoku cozuyorum. gazete koselerindekiler gibi degil, bu sudokular algoritma uretiminden tut micro chiplere kadar genis bi alanda kullaniliyo.

neyse konuyu bulandirmiyim ben.
Mesaj tarihi:
Peregrin said:

Mithat said:

Bir insan neden birisi sudoku çözsün diye para veriyor bir de onu anlasam?

La sen sudoku yapıyosun diye kim niye sana para veriyo?

abi ben competitive sudoku cozuyorum. gazete koselerindekiler gibi degil, bu sudokular algoritma uretiminden tut micro chiplere kadar genis bi alanda kullaniliyo.

neyse konuyu bulandirmiyim ben.

tek meziyetin bu mu şimdi kanka? sudoku mu çözmek?

kendini harcama bence abi o seviyede sudoku çözebiliyorsan başka şeylerde çıkarabilirsin kannımca

gel bize bi algo yaz zengin olalım.
Mesaj tarihi:
Lan sudokunuzdan başlatmayın.

Şimdi kesinleştirdiğimiz bişi var , di JS öğren dedi. Ben gidip JS öğrenicem ve fakat online bir milyor tane kaynak var , al bak şuna çalış diye bir tavsiyeniz var mı , yoksa kendim bulduğum kaynaklardan birine daliim mi?
Mesaj tarihi:
Mithat said:

Lan sudokunuzdan başlatmayın.

Şimdi kesinleştirdiğimiz bişi var , di JS öğren dedi. Ben gidip JS öğrenicem ve fakat online bir milyor tane kaynak var , al bak şuna çalış diye bir tavsiyeniz var mı , yoksa kendim bulduğum kaynaklardan birine daliim mi?

Ciddi misin dalga mi geciyon ya? Ozel mesaj attin nerden calisayim diye, kitap adi verdim daha ne yapayim dedim, geldin buraya yaziyosun nerden calisayim diye.

Madem dinlemicen soyleneni ne diye gelip milyon tane konu acip vaktini harciyosun milletin?
Mesaj tarihi:
Ya kitaptan sevmiyorum diye kurs soriim şansımı deniim dedim , belki codecademy falan benzeri tavsiye ettiğiniz online kaynak vardır diye. Tamam kitaba bakarım ya vurmayın öldüm.
Mesaj tarihi:
senko said:

abi...
adam zengin ki sdf

lan 3 kuruşla geçiniyorum falan dedi herif sfd

zenginden kastın 1.4 mille aldığı evse ozaman senin gönlün zenginmiş
Mesaj tarihi:
Zep said:

senko said:

abi...
adam zengin ki sdf

lan 3 kuruşla geçiniyorum falan dedi herif sfd

zenginden kastın 1.4 mille aldığı evse ozaman senin gönlün zenginmiş

Konu burada Mithat'in kariyer tercihi lutfen baska bi yerde konusalim.

Adam 18 yasinda ve tavsiyeye ihtiyaci var.
Mesaj tarihi:
Abi daha aslında sormak istediğim bin tane soru varda, işte burda sorunca dalga geçiliyo diye soramıyorum artık :D Ben en iyisi anonim bir yer buliim türkiyede yazılım sektörünü bilen , gidiim orda bin tane sorumu sorayım.
Mesaj tarihi:
Mithat said:

Abi daha aslında sormak istediğim bin tane soru varda, işte burda sorunca dalga geçiliyo diye soramıyorum artık :D Ben en iyisi anonim bir yer buliim türkiyede yazılım sektörünü bilen , gidiim orda bin tane sorumu sorayım.

Sikinti soru soruyo olman degil. Ayni seyleri tekrar tekrar sorup verilen cevaplari ciddiye almiyor olman.
Mesaj tarihi:
Mantıklı ama işte ne biliim belki bi ton cevap arıyorum , hani tek cevaba bağlı kalmiim diyorum , başkalarıda cevaplasın istiyorum. Bunun senle veya başkasıyla alakası yok , sen burda en güvenilir bu soruyu sorabileceğim insanlardansın bi sen bi senko zaten ama ne biliim 10 cevap alırsam daha ikna olurum gibi geliyo :D

Bir sorum daha var ama mesela onu sormaya cidden korkuyorum.

Web değilde mobil düşünsem geleceği daha mı parlak? Ben websitesi yapmayı çok seviyorum ve yaparken aşırı eğleniyorum ama korkum işte ilerde iplemicek kimse websitesi yapanları , aslında kimse öyle bişi demiyo ben bi tarafımdan uydurdum gibi gelmeye başladı bana , websitesi yapabilen adam hep lazım olur falan ama ilerde web sitesi yapabilen adam asgari ücretle çalışan çomardır , gerçek yazılımcı XYZABC yapar falan gibi bişi olacak işsiz ve aç kalıcam diye korkuyorum.

Javascript öğren dedin , kitaba bakıyorum harbiden muhteşem , ilkini okuyorum githubtan şimdi bi kaç bişi yaptırdı falan süper , bunu yardırıp bitircem , sonra 2 seneye "amaaan javascript ne ya , verelim 1300 otur yap işte" diye hintli tepkisi görücem diye korkuyorum bu seferde.

Şimdi bunları yazdım ya , kesin dalga geçilecek , ciddiye alınmıcak , uğraşılacak , ondan sonra mithat neden korkup sormuyor.

Ciddi bi korkum var abi bunda dalga geçilcek bişi yok , web sitesi yapmak benim istediğim bişi ama ilerde ekmek çıkmıcak para kazanamıcam aç kalıcam diye korkuyorum , işsiz kalıcam diye korkuyorum , herkes vr , mobil , SaaS , cloud vs ne varsa onlarla uğraşacak , web developer aç kalacak diye korkuyorum , bu çok mu ilginç bilmiyorum ama dalga geçilir kesin.
Mesaj tarihi:
Bi yerinden uydurdugun tespiti cok yerinde olmus.

Ihtiyacin olan butun cevabi tek mesaj ile verip, ikinciyle pekistirip, ustune devam eden firca mesajlariyla yeterince cilaladim Mithat. Ihtiyacin olan herseye sahipsin su anda.

Dinlersen Ekime kadar (2,5 ay var, ogrenirsin biseyler) dinlemezsen de artik yapcak bisey yok.
  • Yeni Oluştur...