deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2016 Şöyle bir sıkıntım var; okulda dns kullanarak internete bağlanılamıyor. Dolayısıyla herhangi bir dns servisi kullanmıyorum. Yalnız arada sırada otomatik dns ayarları kendiliğinden değişip Google'ın DNS'ine dönüyor ve internete bağlanamıyorum. Kaldırmaya çalıştığımda da eğer internete bağlıysam alet beni hiç takmıyor DNS'i silip apply dediğimde cihaz kafasına göre tekrar Google DNS değerlerini giriyor. Az önce hatta google dns'i silmeye çalıştığım her seferinde network settings çöktü. Üstüne bir de laptop'a force shutdown yapmak zorunda kaldım, shut down, restart ve log out çalışmadı. Bu konuyla ilgili fikri olan var mı? FİRÜS MÜ YEDİM ACABA :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2016 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2016 Network ayarlarin bozulmus abi. Ilk once varsa VPN programlarini filan sil. Sonra tum location'lari silip yeni bir tane yarat. Sonra olmazsa su klasoru sil: /Library/Preferences/SystemConfiguration ve NVRAM ayarlarini resetleyerek restart at. Bu tum ag ayarlarini resetleyecek. NVRAM nasil resetlenir burada: https://support.apple.com/en-us/HT204063 Bu arada okul ve icin ayni network ayarlarini kullanma. Location denen sey cok faydali. Okul icin ayri bir location yarat. Apple menusunden kolayca degisiyor Location'lar. Yine olmazsa format. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2016 Teşekkür ettim çok. Bir deniyim bakalım, bugün saç baş yoldurdu. VPN bozdu sanırım, Cactus VPN kullanıyorum, ne zaman VPN açıp kapasam değişiyor DNS ayarlarım. Ona dikkat ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2016 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2016 O yapar. Su tarz bir program kullaniyor degil mi: http://www.geekdashboard.com/wp-content/uploads/hideipvpn-user-interface.jpg Bunlar ayni zamanda SmartDNS ozelligi de getiriyor. Senin programda o kapali olsa da var yani. SmartDNS'yi kullaniyorsan da bununla kullanma, onun yerine SmartDNS kullanan location yarat, benim soyle bak: https://screens.muratcansimsek.com.tr/Screen-Shot-2016-07-20-at-11.39.08-OxxsNFRpe0.png DNS-Trick benim SmartDNS. Unbound default location, kendi DNS sunucum var icinde direk OS X'de kurulu, OpenNIC tercih ettigim public DNS, Bilkent de Bilkent iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2016 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2016 Viscosity denen bir OpenVPN client var, onu kullaniyorum ben VPN baglantilari icin. Cactus VPN'yi onun icine kur ya da OS X"in icinde gelen L2TP baglantisini kullan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2016 Evet benzer bir client kullanıyor Cactus VPN de. Smart DNS özelliğini kullanmıyorum okulda. Zaten herhangi bir DNS girince bağlantı kesiliyor. Bu arada DNS leak protection açık client'te. Acaba ondan kaynaklanıyor olabilir mi bu sıkıntı? (Bilmiyorum gerçi alakalı mı) Edit: Viscosity'e baktım şimdi de şu an kullandığım default Cactus VPN client'inden farkı ne? 9 dolara değiyor mu? :> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2016 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2016 OpenVPN clienti iste, bir suru ozelligi var. Desteklemedigi sey yok. Sirf VPN baglanayim dersen farki yok ama VPN'lerle farkli farkli DNS'ler kullanmaya kadar bir suru ozelligi var. Split tunneling filan da yapabiliyor. Para vermek istemiyorsan Tunnelbrick kullan, ucretsiz tek saglam OpenVPN clienti OS X'deki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2016 Bakayım bi, sağolasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar