Suark Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 @daverc Bence şeytan bır arac halıne geldı.Yanı zaten Allah rakipsizse bole bi rekabete gerek duymaz.Ki sanıyorum bu anlatılanlar sembolık[signature][hline]-Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol -Şefkat ve merhamette güneş gibi ol -Başkalarının kusurlarını örtmede gece gibi ol -Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol -Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol -Hoşgörülülükte deniz gibi ol -Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol--Hz. Mevlana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cirit Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 öyle değil bence daverc.senin dediğin insanı piyon yapıyor.ve sanki kulağa politika gibi geliyor.fakat o dünya burdan çok daa farklı ve insani kavranlar yok.daha çok şöyle.eğer şeytan Adem'i kandırıp dünyaya yollamasa idi şu anda hala 2 insan vardı.onlarda cennette idi.dünyaya insan ayak basmamış olacaktı.tasavvuf edebiyatında şöle düşünülür.''biz bu vücudun içine sürgün edildik''derler[signature][hline]Volfied, 04 Kasım 2004 18:08 tarihinde demiş ki: lan buraya sizin resminizi koysam altina TOP yazsam TOP lan bu mu diceniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
http Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 said: Ragnar, 02 Şubat 2005 11:14 tarihinde demiş ki: said: http, 02 Şubat 2005 11:11 tarihinde demiş ki: abi rangar sen bu kadar şeyi nası yasıon çok merak etim şimdi sallamıon demi :p olm boşweer bu kadar yasma bunlar fani şeyler hepimis burdan göçüp gideces bak ben dün kalpten gidecektim as kalmıştı onun için kafaya takma böle şeyleri içmene bak sen :D Ali İmran Suresi 20. Ayet Buna karşı seninle tartışmaya kalkışanlara de ki: "Ben yüzümü İslam ile tertemiz Allah'a tuttum, bana uyanlar da." O kitap verilenlerle verilmeyen ümmilere de ki: "Siz İslam'ı kabul ettiniz mi?" Eğer kavgayı kesip İslam'a girerlerse doğru yolu tutmuşlardır. Yüz çevirirlerse, sana düşen ancak tebliğdir; Allah o kulları görüyordur. Kapanış... [Bu mesaj Ragnar tarafından 02 Şubat 2005 11:14 tarihinde değiştirilmiştir] kusura bakma ama bişiy anlamadım!![signature][hline]http:// "You used to captivate me by your resonating light" [Bu mesaj http tarafından 02 Şubat 2005 11:16 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 ben tebliğ kısmını yerine getiriyorum diyeyim doğruları tebliğ etmeye çalışıyorum. [Bu mesaj Ragnar tarafından 02 Şubat 2005 11:17 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
undomiel Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Ragnar bence bunlari parca parca yazacagina Kuran'1 scanleyip upload edelim kuran.paticik.com acalim herkes faydalansin =oP[signature][hline]pati pati resim =op sende yaz yaz yaz =oP I am the best fcuk the rest =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 anlatamıyorum ki derdimi.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Bizim dunyadaki sinavimizin icerigi nasil olucakti desem daha dogru olur heralde,Eger seytan ademin buyuklugunu kabul ederek ona itaat etseydi, Adem ve diger ademogullari yasadiklari yerde bir melekten farksiz hatta seytanin akil celme hirsi olmadan melekten dahi üstün olarak yasarken, Yasamalarinin asil sebebi ne olucakti bu durumda. Yanlis anlasilmasin burda yazdiklarim birseyleri kanitlamak veya o sekilde empoze etmek amacli degildir. Sadece benim bilgimin belkide aklimin yetmedigi seyleri orenmek istememdir.[signature][hline]|R.I.P| sularmı yandı ? neden tunca benziyor mermer? Bu bir lisan-ı hafidir ki ruha dolmakta, Kızıl havaları seyret ki akşam olmakta.|[/b]-[Koli Basili(msn)]- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mephinx Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 xaer sen sadece bu dunyadakı hayatı dusunerek konusuyorsun ve bu dusunce yanlış.Hepimizin nasıl yasacagı ve olecegı bellidir.Ama bunu sadece Allah bilir. Anlayışın nasıl bilemem ama cennet-cehennem kavramına ınanıyosan duanın sırf bu dunyada bıze bır faydası olsun dıey edılmedıgını bılmen gerekır.İnsanlar namaz kılar hacca gıder dua okur.. Bunlar oldukten sonra verecegımız sınavda bıze sorulacak olan sorulardır aslında.Sen duayı sadece bugunu kurtarmak ıcın etmezsın yanı.Hepimize ahırette sen Allah ıcın ne yaptın sorusu elbet sorulacaktır.Sende dua ettım namaz kıldım dıyebılmen gerekır.Musluman olan herkesın bunları bılmesı ve uygulaması gerekır.[signature][hline]Trust the dreams, for in them is hidden the gate to eternity. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cirit Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 oda başka bi başlık olan Tanrı bizi niye yarattı konusuna girer.iki soru da tam olarak cevaplı değil.bu yüzden bu dünyada cevabı alabileceğini sanmam[signature][hline]Volfied, 04 Kasım 2004 18:08 tarihinde demiş ki: lan buraya sizin resminizi koysam altina TOP yazsam TOP lan bu mu diceniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Tanri bizi niye yaratti sorusunun cevabi genelde insanlari sinamak icin diye yanitlanir ki bence bu mantiksizdir.En azindan insanin aklinin dahilinde mantiksizdir. İnsanlari yaratabilen bir gücün, cok daha yuce bir amac icin insanlari yaratmis olmasi muhtemeldir.[signature][hline]|R.I.P| sularmı yandı ? neden tunca benziyor mermer? Bu bir lisan-ı hafidir ki ruha dolmakta, Kızıl havaları seyret ki akşam olmakta.|[/b]-[Koli Basili(msn)]- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 said: daverc, 02 Şubat 2005 11:19 tarihinde demiş ki: Bizim dunyadaki sinavimizin icerigi nasil olucakti desem daha dogru olur heralde,Eger seytan ademin buyuklugunu kabul ederek ona itaat etseydi, Adem ve diger ademogullari yasadiklari yerde bir melekten farksiz hatta seytanin akil celme hirsi olmadan melekten dahi üstün olarak yasarken, Yasamalarinin asil sebebi ne olucakti bu durumda. Yanlis anlasilmasin burda yazdiklarim birseyleri kanitlamak veya o sekilde empoze etmek amacli degildir. Sadece benim bilgimin belkide aklimin yetmedigi seyleri orenmek istememdir. cevabı : Kader[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 burayı biraz araştır incele http://www.kuran.gen.tr/html/turkce3/ [Bu mesaj Ragnar tarafından 02 Şubat 2005 11:29 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 said: daverc, 02 Şubat 2005 10:56 tarihinde demiş ki: Denildigine gore, Seytan bir melekti ve Adem in yaratilisindan sonra ondan ustun oldugunu dusunerek (ates > toprak) ona itaat etmeyi reddetti ve tanrinin cennetinden kovularak, insanlari kendi tarafina cekmeye calisti (yor). Bunda hemfikiriz sanirim. Peki eger seytan olmasaydi, yani asilik yapip boyle birseye kalkismasaydi dunyaya gelen insanlar ne ile sinanacakti ? Bilinirki insanlari kotuluge iten seytandir. Sonuc olarak biz seytanin mucadelesinde bir arac halinemi geldik? Tabiki cok sacma geliyor ama bazi seyleri arka arkaya dusununce bu sekilde ortaya cikiyor insanin aciz beyninde. Eğer şeytan olmasaydı hz adem cennetten çıkmayacaktı ki.. elma olayı var..[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE) I'm not fat!I'm big-boned..(obeLix) Üstüne Şehir Örten Şehir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Bir bakima ruh sagligimin bu konulari fazla irdelemek icin yeterince guclu olmadiginin farkindayim, merak ettigim seylerin merak olarak kaliyo olmasi bu yuzden :)[signature][hline]|R.I.P| sularmı yandı ? neden tunca benziyor mermer? Bu bir lisan-ı hafidir ki ruha dolmakta, Kızıl havaları seyret ki akşam olmakta.|[/b]-[Koli Basili(msn)]- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kickass Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 sabah sabah yapma gözünü seviyim[signature][hline]You run, never stop, got to win, got to run till you drop Eno, 30 Ocak 2005 00:29 tarihinde demiş ki: sanal "sokuşmaya" devam edin bakalım varmı faydası... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Hz.Adem cennetten cikmasaydi ademogullari dogrudan cennettemi var olacaklardi , yoksa var olmayacaklarmiydi ? Bir kisinin cennette sinanmasi mumkunmudur?[signature][hline]|R.I.P| sularmı yandı ? neden tunca benziyor mermer? Bu bir lisan-ı hafidir ki ruha dolmakta, Kızıl havaları seyret ki akşam olmakta.|[/b]-[Koli Basili(msn)]- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cirit Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 said: Cthulhu_, 02 Şubat 2005 11:30 tarihinde demiş ki: said: daverc, 02 Şubat 2005 10:56 tarihinde demiş ki: Denildigine gore, Seytan bir melekti ve Adem in yaratilisindan sonra ondan ustun oldugunu dusunerek (ates > toprak) ona itaat etmeyi reddetti ve tanrinin cennetinden kovularak, insanlari kendi tarafina cekmeye calisti (yor). Bunda hemfikiriz sanirim. Peki eger seytan olmasaydi, yani asilik yapip boyle birseye kalkismasaydi dunyaya gelen insanlar ne ile sinanacakti ? Bilinirki insanlari kotuluge iten seytandir. Sonuc olarak biz seytanin mucadelesinde bir arac halinemi geldik? Tabiki cok sacma geliyor ama bazi seyleri arka arkaya dusununce bu sekilde ortaya cikiyor insanin aciz beyninde. Eğer şeytan olmasaydı hz adem cennetten çıkmayacaktı ki.. elma olayı var.. elma olayı zuhhaha[signature][hline]Volfied, 04 Kasım 2004 18:08 tarihinde demiş ki: lan buraya sizin resminizi koysam altina TOP yazsam TOP lan bu mu diceniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Keske bende gülebilsem :)[signature][hline]|R.I.P| sularmı yandı ? neden tunca benziyor mermer? Bu bir lisan-ı hafidir ki ruha dolmakta, Kızıl havaları seyret ki akşam olmakta.|[/b]-[Koli Basili(msn)]- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 said: daverc, 02 Şubat 2005 11:32 tarihinde demiş ki: Hz.Adem cennetten cikmasaydi ademogullari dogrudan cennettemi var olacaklardi , yoksa var olmayacaklarmiydi ? Bir kisinin cennette sinanmasi mumkunmudur? bence elma olayı başarıyla geçilseydi bir sınama daha olmayacaktı.. insanın sadakati ortaya çıkacaktı..[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE) I'm not fat!I'm big-boned..(obeLix) Üstüne Şehir Örten Şehir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Evet suana kadar aldigim en mantikli cevap buydu gercekten. Baska fikri olan varmi ?[signature][hline]|R.I.P| sularmı yandı ? neden tunca benziyor mermer? Bu bir lisan-ı hafidir ki ruha dolmakta, Kızıl havaları seyret ki akşam olmakta.|[/b]-[Koli Basili(msn)]- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 bu dünyada kavranaması zor şeylerdne biri[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Ona bakarsan Allah'a inanıp inanmamak da kaderine bağlı diyebiliriz burda gerçekten bi gariplik var. Bence kader vardır amma velakin özgür irade engellenemez diyorum ilginç bi konu bu hmörmhm...[signature][hline]I see dumb people... [Bob Marley] Ben!!!(Ünlemlere de bak) Grim Fandango Fan Hedemiz ohelelele Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
namesiz Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 ama dikkat edersen benim bildiğim bütün dinlerin(yanlışım varsa düzeltin)en büyük esaslarından biride kadere İNANMAMAK bu yüzden ikilemde kalmana gerek yok.[signature][hline]smiley yasakmış oofff Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 nötrizasyona inanıyorum ben :) çok sorguladık bunları mantıklı bişi bulamadığımdan dolayısıyla duygusal bir gereksinim olsa gerek diye düşünüyorum[signature][hline]Fire in the Darkness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 belkide kaderin tanrıya inanmadığın zaman senin ellerine geçecektir kimbilir..[signature][hline]AAL'05 Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki: 10k postlu madalyalıya veriyorum ! [Bu mesaj nedanko tarafından 02 Şubat 2005 15:18 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar