Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hazir sistem oyun bilgisayar firmalari ?

xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

Şimdi INTEL'in kendi sitesindeki detaylara bakıp karşılaştırdığımızda bir ev kullanıcısını etkileyecek çok büyük fark yok.

B150 chipsetinde RAM olarak 2133MHZ in üzerine çıkamıyorsunuz, Sadece 2 Ram Slotu bulunuyor, SLI/CROSSFIRE , Overclock yapamıyorsunuz.

H170 de ise 4 ram slotu ve daha yuksek MHZ'de ramler kullanma imkanı bulunuyor. Bunun dışında performans olarak hiç bir farkları yok.

Bright'ın bahsettiği konu ise chipset dışında anakart üretici firmalarının B chipsetli anakartlarda kullandıkları diğer özelliklerin düşük olması ( Network, SES chipset, kapasitörlerin kalitesi vs ). Anakartın modeli ne kadar iyi olursa ( doğal olarak fiyatıda öyle artmış oluyor ) kullanılan ses , network chipsetleri vs de o kadar iyi oluyor.

Örneklerle daha da detaylandırabilirim de kafanızı bulandırmaya gerek yok.

H170 chipsetli üst seviye bir anakart almadıkça ha high-end B150 ha Low-end H170 almanızın bir farkı yok.
Listede belirttiğim B150 anakart ise alınabilecek en iyi B150 anakartlardan biri.

Daha öncede belirttiğim üzere bütçenize uygun olacak şekilde tavsiyelerde bulunmaya özen gösteriyorum yoksa diğer konudaki arkadaş gibi 7000TL ye PC toplayalım derseniz tabiki farklı önerilerde bulunabilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

jonq said:

Not: Bu arada yukarda yanlış belirtmişim. Ramler 2133MHZ lik olmalı. Inventusta Corsair'in 2133 lükleri yokmuş. Dalgınlığıma geldi. Başka firmadan temin edilebilir yada kingston alınabilir.

Son bir seybsoracam su ramlwrle ilgili ondan sonra sisteminalmaya gidiyorum,

Kingston ve corsair arasinda muhim bir fark var mı? Ben yillarca kingston kullandim da sorun olmamıştı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...