jonq Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2016 Bright doğru söylüyorsun da insanların kısıtlı bütçesine gidip min 400TL lik anakart koyamıyoruz. O zaman başka yerden kısmak gerekiyor. Zaten uygun fiyata H170 chipsetli bir model bulabilirsek onu öneriyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2016 Peki b150 yerine h170 almamin kritik bir artisi olur mu? Ben bu bilgisayari toplarsam en a 2 sene kullanip sonra ufak tefek upgrade yaparak toplamda bi 5 sene kullanayım diyorum da olur mu o? Yoksa kritik bir fark olmaz ben bubsistemi toplarsam 5 sene kullanir mıyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2016 Şimdi INTEL'in kendi sitesindeki detaylara bakıp karşılaştırdığımızda bir ev kullanıcısını etkileyecek çok büyük fark yok. B150 chipsetinde RAM olarak 2133MHZ in üzerine çıkamıyorsunuz, Sadece 2 Ram Slotu bulunuyor, SLI/CROSSFIRE , Overclock yapamıyorsunuz. H170 de ise 4 ram slotu ve daha yuksek MHZ'de ramler kullanma imkanı bulunuyor. Bunun dışında performans olarak hiç bir farkları yok. Bright'ın bahsettiği konu ise chipset dışında anakart üretici firmalarının B chipsetli anakartlarda kullandıkları diğer özelliklerin düşük olması ( Network, SES chipset, kapasitörlerin kalitesi vs ). Anakartın modeli ne kadar iyi olursa ( doğal olarak fiyatıda öyle artmış oluyor ) kullanılan ses , network chipsetleri vs de o kadar iyi oluyor. Örneklerle daha da detaylandırabilirim de kafanızı bulandırmaya gerek yok. H170 chipsetli üst seviye bir anakart almadıkça ha high-end B150 ha Low-end H170 almanızın bir farkı yok. Listede belirttiğim B150 anakart ise alınabilecek en iyi B150 anakartlardan biri. Daha öncede belirttiğim üzere bütçenize uygun olacak şekilde tavsiyelerde bulunmaya özen gösteriyorum yoksa diğer konudaki arkadaş gibi 7000TL ye PC toplayalım derseniz tabiki farklı önerilerde bulunabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brightmist Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2016 High end B150'ler kötü gibi de mid-high end H170'lerde biraz topluyor sanki komponentler Z170'lerden Gigabyte Z170X Gaming 7'yi beğendim bi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2016 Hmm o zaman beni pek etkilemez, ileride 3D modelleme yapmak istedigimde 2x8gb ram ve ekran karti almam yeterli olacak diye anlıyorum, o zaman ben çarsamba persembe falan gidip alayim bunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 jonq said: Not: Bu arada yukarda yanlış belirtmişim. Ramler 2133MHZ lik olmalı. Inventusta Corsair'in 2133 lükleri yokmuş. Dalgınlığıma geldi. Başka firmadan temin edilebilir yada kingston alınabilir. Son bir seybsoracam su ramlwrle ilgili ondan sonra sisteminalmaya gidiyorum, Kingston ve corsair arasinda muhim bir fark var mı? Ben yillarca kingston kullandim da sorun olmamıştı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 clock speed'leri, kaç kanalı desteklediği aynıysa ram'de gpu ya da anakart gibi ekstra feature yok diye biliyorum. tek fark güvenilirlik olsa gerek. https://www.youtube.com/watch?v=-D8fhsXqq4o https://www.youtube.com/watch?v=oRCXYXszi8U Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Corsair, Kingston'a göre daha uzun ömürlü, daha kararlı olduğu söylenir ama bana göre Kingston'da kötü bir marka değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar