kickass Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Evimde 512 ADSL var her işimi görüyor avrupadaki serverlarda oyun oynarken 100ms fazla diye ağlamıyorum. hep daha fazlasını istiyoruz :) bekle bi dur adsl geleli kaç yıl oldu 100mbit internet 35$ hede hödö Edit:Yunanistanın bizden farkı onlar yurtdışı SADECE 30-40ms daha erken gidiyor [Bu mesaj canerg tarafından 31 Ocak 2005 04:21 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 topiclerin hepsini okuyamadim, benim dusuncelerim boyle; dunyanin en pahali internet kullanicilari arasindayiz ve telekom uber duzeyde kar yapiyor. o kadar pahaliya internet ve telefon ucretlerine ragmen yurdumun internet baglantisi gozler onunde hadi buyuksehirlerde yasiyanlari gec turkiyenin 5-6 ilinden baska adsl,dsl,kablo baglantisi yok, biz kac iliz? ha tabi olanlarida goruyoruz hadi biz oyun filan oynuyoruz ama calismis oldugum bir sirket yillik binlerce dolar(aslinda bu 100k yi asiyor coktan) kaybediyordu sirf bu komunikasyon alt yapi yetersizliginden, eksikliginden,telekomun yavas calisindan yada calismayasindan filan. bu amerikaya uzagiz filan hikayeleri nerden duyuldu acaba. ne o oyle geyik mi olur, fiber obtik kabloda veri isik hizinda gider cok cok uzun mesaflerde anca ms farkederki kitalar arasi komunikasyon uydularla yapiliyor.bizim hizimi belirleyen aradaki mesafe degil gectigimiz router sayisi bi avrupali kulagini direk tutarken biz taa asagi taraflarimizdan dolandirip tutuyoruz zaten yurt disi cikis bandwithimiz ne kadarki direk tutsak nolur. uydularida biliyorsunuz cok ender durumlar haric kaybetmezler komunikasyonu, normaldede zaten her ulkenin pahali olmasina ragmen yedekte full-duplex uydulari vardir fakat turk telekomunun neyi var neyi yok bilmiyoruz yedek uydusu olan turkiyede bir iki tane servis sagliyicisi sahsen bildigim. en basta turk telekomun yurt disi cikisini bilmeye 'kem kum diyerek kagitlardan okuyarak aciklayan bir baskani var' daha ne olsun yani sirf o baskandan dolayi bile icimi bosaltirim. [Bu mesaj Anason tarafından 31 Ocak 2005 08:01 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Way Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 said: canerg, 31 Ocak 2005 04:18 tarihinde demiş ki: Evimde 512 ADSL var her işimi görüyor avrupadaki serverlarda oyun oynarken 100ms fazla diye ağlamıyorum. hep daha fazlasını istiyoruz :) bekle bi dur adsl geleli kaç yıl oldu 100mbit internet 35$ hede hödö Edit:Yunanistanın bizden farkı onlar yurtdışı SADECE 30-40ms daha erken gidiyor [Bu mesaj canerg tarafından 31 Ocak 2005 04:21 tarihinde değiştirilmiştir] ehh iste en azından kime laf soledigimi anladım insanlarimiz hala benim 256 baglantim var ne de guzel 150 ping alıyorum oyunlardan 25 le indiriyorum ya da 512 baglanti 100+ ping 45 le indiriyorum var mi bundan iiyisi mantıgıyla ilerlerse daha tt cook yıllık kar larini ..katrilyon olarak acıklar.. yani diyolarki sana 35 dolar a 100mbit hat var simdi bi dusun bakalim 35 dolar kac para 256 adsl kac para bi hesap yap..yani bende inanmiyorum turkiyede 100mbit vs olmasina ama ne biliyim misal su an 256 ie sınırlı adsl 1024 olur vs.. yukarda yazdıklarim sana ilginc gelmemis heralde ne demisim tt internet e kar olarak bakan bi firma rekabet edecegi hic bi firma olmadigi icin internet i gelistirmiyo..paralari cebe atıyolar.. baglanti fiber.. kablo vs falan alamiyolar diye bi bahane olamaz buna 5 yasindaki cocuk inanmaz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kickass Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 5 yaşındaki cocuk ile ilgisi yok gerçek bu[signature][hline]You run, never stop, got to win, got to run till you drop Eno, 30 Ocak 2005 00:29 tarihinde demiş ki: sanal "sokuşmaya" devam edin bakalım varmı faydası... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murk Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 said: canerg, 31 Ocak 2005 04:18 tarihinde demiş ki: Evimde 512 ADSL var her işimi görüyor avrupadaki serverlarda oyun oynarken 100ms fazla diye ağlamıyorum. hep daha fazlasını istiyoruz :) bekle bi dur adsl geleli kaç yıl oldu 100mbit internet 35$ hede hödö Edit:Yunanistanın bizden farkı onlar yurtdışı SADECE 30-40ms daha erken gidiyor [Bu mesaj canerg tarafından 31 Ocak 2005 04:21 tarihinde değiştirilmiştir] Şuanda aldığım ping 1200ms önceden aldığım maksimum 200ms evet şimdi o muhteşem matematiğini kullanarak hesapla bakalım aradaki fark 100ms mi diye! Paket kayıplarını hesaba katmıyorum bile.[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche. [Bu mesaj Murk tarafından 31 Ocak 2005 13:10 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Cevap: Burası Türkiye. Gözaltında kaybolanlar, bankada kaybolan paralar, kaybolan belgeler... bir paket kaybolmuş çok mu yani?[signature][hline]AAL'05 Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki: 10k postlu madalyalıya veriyorum ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kickass Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Murk gerekli ayarları yapamamışssındırda ondan öledir ben önlemimi aldım.Sorun yaşamadım.[signature][hline]You run, never stop, got to win, got to run till you drop Eno, 30 Ocak 2005 00:29 tarihinde demiş ki: sanal "sokuşmaya" devam edin bakalım varmı faydası... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Way Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 neyse artık bole dusunenler oldukca hak veriyorum turktelekomdaki abilerimize bulmus enayileri kazıklasınlar bakalım hala sole bole vs diye tt u koruyan mantıkla daha 100 yıl sora yinede bizim 100mbitlik baglantimiz olmaz..yani sole bi mantıkta olamaz..daha adsl gelei kac yıl olmus vs..ii de kardesim bu 100mbitlik internet baglantisi 35 dolar olan japonya(galba) anasinin karnından internetle dogmadiya? hadi biz oyundu movie indirmek mp3 indirerek vakit geciriyoruz internet gidince oyun oynayamiyoruz manevi zarar dısında hic bi kaybımız yok internette calısan firmalara ne olacak? sen bu 15-20 gun internet kesildiginde 50.000 100.000 dolar kaybetsen buyuk rakamlari bırak 50 dolar kaybetsen bile burda kafam girsin .. girsin diyenlerden biri olurdun.. yani anca turktelekomdan bi yetkili cıksa sizi .. yıldır kazıklıyoruz dese sora NİHAHOA diye gulse ozaman kazıklandıgını hissedeceksin galba yine murk ii dayanmis benle tartisip bu kadar uzatsaydin sacma sacma gerekcelerle sonunda de get kardesim senle mi ugrasacam derdim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kickass Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Ben çok iyi hatırlıyorum sanırım 97 yada 98 olacak. Raksnet irc servera bağlanacağız biz hatlar analog. Modemimiz 14.4 kbps. Dışarı çıkış hızımız 4600 baud. 4.6 kbps yani. Şimdiyle bir kıyaslarsak arada dağlar var. En kötü hattın 256 Kbps olduğunu düşünürsek rahatlıkla görülebilir ki yazıyla sohbet devri kapanacak artık. Sanırım video conferencelara doğru bir akış başlanır 5 yıla kadar [Bu mesaj canerg tarafından 31 Ocak 2005 17:07 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vimpir Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 [Bu mesaj vimpir tarafından 31 Ocak 2005 16:56 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eno Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 said: Way, 31 Ocak 2005 16:45 tarihinde demiş ki: hadi biz oyundu movie indirmek mp3 indirerek vakit geciriyoruz internet gidince oyun oynayamiyoruz manevi zarar dısında hic bi kaybımız yok internette calısan firmalara ne olacak? sen bu 15-20 gun internet kesildiginde 50.000 100.000 dolar kaybetsen buyuk rakamlari bırak 50 dolar kaybetsen bile burda kafam girsin .. girsin diyenlerden biri olurdun.. Mesajlarımı oku, interneti ne amaçla kullandığımı gör, ondan sonra para konusunda bidi bidi yapma hakkın olup olmadığına kanaat getir bence...[signature][hline]Profocio Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murk Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Haha süper. Bu arada Eno adam kötü bir şey yazmamış para hakkında hayıflanma falan demiş yani sen 10bin$ kaybetsen hiç üzülmezsin helal olsun Telekom dersin buradan bu anlam çıkıyor o zaman ne mutlu sana. Bu arada ekleyeyim Telekom'a şu zamana kadar sanmıyorum kimse benim kadar dilekçe ve email atmış olsun hatta telefon açıp yüz yüze görüşmeye bile çalıştım ama telefonla ulaşmanın ne kadar zor olduğunu burada iyi kötü herkes tahmin edebilir.[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eno Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Murk, yine aynı mesajlarımda, telekomun hiç sevmediğim bir kurum olduğunu da dile getirmişim... Okursanız onu da göreceksiniz.. :) Ama forumda bacağım girsin, kolum girsin, kafam girsin demenin bir faydası yok... Neyin faydalı olabileceğini de yine geçmiş mesajlarımda belirttim...[signature][hline]Profocio Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murk Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Şöyle bir ihtimali göz ardı etmemek gerekli bence bu TT çalışanları telefonlara bakmak yerine ya Paticik forumlarında dolanıyorlarsa ve bu mesajları görürlerse dğeil mi ama sanmıyorum ben sabah akşam pişpirik falan oynadıklarını kesin başka işler de yapıyorlardır. Bak adama kutlama mesajı bile vermişler burada onlar için savaştığını görüp. :-D[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche. [Bu mesaj Murk tarafından 31 Ocak 2005 17:14 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Way Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 said: Eno, 31 Ocak 2005 17:04 tarihinde demiş ki: said: Way, 31 Ocak 2005 16:45 tarihinde demiş ki: hadi biz oyundu movie indirmek mp3 indirerek vakit geciriyoruz internet gidince oyun oynayamiyoruz manevi zarar dısında hic bi kaybımız yok internette calısan firmalara ne olacak? sen bu 15-20 gun internet kesildiginde 50.000 100.000 dolar kaybetsen buyuk rakamlari bırak 50 dolar kaybetsen bile burda kafam girsin .. girsin diyenlerden biri olurdun.. Mesajlarımı oku, interneti ne amaçla kullandığımı gör, ondan sonra para konusunda bidi bidi yapma hakkın olup olmadığına kanaat getir bence... ii de sana solenmis bi laf yok ki kafam girsin olaylarina bende karsiyim ama bi sekilde elestirmek lazim tek firma oldugu icin bu forumda ya da baska bi forumda konusmaktan baska elestirmekten baska hic bi secenegimiz yok..anlamadigim niye bole cıkıtın ki bana :) dedim ki isi internet uzerinde olan insanlar var onlar bu tt yuzunden para kaybediyolar ama bizim manevi zarar dısında bi zararımız yok bunun neresi yanlis bidi bidi etmek ne alaka? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eno Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Way; Ben kafam girsin demeyin, bir faydası yok dediğim ve sende "sen bunları yaşasan, para kaybetsen, sende kafam girsin derdin" dediğin için, üstüme aldım... :)[signature][hline]Profocio Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murk Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Sorun şu Telekom'a mail atıyorsun telefon açıyorsun ama bir cevap alamıyorsun yada muhttap bulamıyorsan bir şekilde bu tepkini dile getiriyorsun. Telekom'un tekeli ortadan kalkınca ne olacak insanlar bu rezillikleri hatırlayacak ve seçimlerini ona göre yapacaklar. Birde ekleme yapayım evimdeki bağlatıda hız arttırımı için TT'ye 4 kez dilekçe attım ancak 4. bir sonuç getirdi 2 hafta bununla uğraştım. Rezilliğin ne boyutta olduğunu varın siz düşünün.[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche. [Bu mesaj Murk tarafından 31 Ocak 2005 18:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murk Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Bakın şurada çok güzel bir yazı var. TT'nin iş güzarlıklarını çok net bir şekilde dile getirmiş. http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=11857[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tAKA Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 bu çile son bulmaz[signature][hline]imza, tAKA pAAL' 05 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kickass Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Murk sana ilk defa katılıyorum[signature][hline]You run, never stop, got to win, got to run till you drop Eno, 30 Ocak 2005 00:29 tarihinde demiş ki: sanal "sokuşmaya" devam edin bakalım varmı faydası... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 ya 56 K ların hali[signature][hline]www.RankHosting.net bilgi için msn: [email protected] --- --- --- --- --- --- Saygılarımla KJ. & e-ekrem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tanoren Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 aynı ADSL hizmetini biraz ucuza Superonline veriyor ve adamların kendi çıkışları var yurtdışına. Cezayirde deprem olduğunda interneti çalışan sadece superonline aboneleriydi, ama onlar da port açıp abone almıyorlar. neyi bekliyorlar bilmiyorum. inetnet üzerinden ön başvuru yapmak mümkün belki çok başvuru olursa yeni port açarlar. TTnin eski haline benziyor. bu arada TT bütün 128k ları 256k yaparken yurtdışı çıkışında hiçbir arttırım yapmamıştı. şimdi bunun acısını da çekeceğiz. Adamların ne proxyleri ne de DNS DHCP serverları bu yükü kaldırmıyor artan abone sayısı karşısında. O ping sürelerini artması da paketler timeout oluyo daha bizden çıkmadan. Bugün anadoluda bi şehirden internette yurtdışı bi servera ulaşmak istesen Türkiyede 3-4 router dan geçmen gerek, Dial-up abone için bu sayı iki misli. Ağlamak istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AshK Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 sana sonuna kadar katılıyorum. adamların alt yapıları müsadeetse bile adsl ile bilgili personel bulmak zor. kendi adamları hayatlarında ilk defa dsl portları gören insanlar. bence bu tt adsl kablo v.b. hizmetlerini özelleştirmeli ve en kısa zamanda da sağlam bi firma el atmalı. ist. 3 şube için frame relay hattı aldık abi dakkada bi patlıyodu. adamlar servis veremiyolar. hocalarımız olmasa bitmiştik yani.:)[signature][hline]Türkiye' nin En Genç Şebnem Ferah Fan Sitesi www.SebnemFerah.biz Herşey Şebo İçin..... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 e ben buna ne diyim?[signature][hline][b][Bu mesaj Ali Sami Yen tarafından 1 Ekim 1905 14:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kickass Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 %100 güvenilecek bir sistem değil bu gösterdiğiniz[signature][hline]You run, never stop, got to win, got to run till you drop Eno, 30 Ocak 2005 00:29 tarihinde demiş ki: sanal "sokuşmaya" devam edin bakalım varmı faydası... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar