Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 eno sessimizi hiç çıkarmasak hiçbirşeyde olmayacak. birara çıkışlar gitmişti. sertünsüz diye biri hacklemişti sitelerini 2 kere. belki hatırlarsın o zaman hemen bir çıkış tutmuşlardı.[signature][hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider..di... Buddy'nin resimlerine gider... |playingarena|Pati Pet *Kuş,tavşanlar ve balıklar için..* orc_lord in melancholy (day 139) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thanatos Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 duzelse ne olacak, 8gbps cikis nedir yahu bir ulke icin, amerikada bir datacenter bunun 3 kati kadar baglantiya sahip.[signature][hline]taze bitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eno Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 yav burada istediğin kadar bitarafım girsin diye haykır, varmı bir faydası orc? nedir yani? yok... yok işte bir faydası... kaçınız kalkıp gidip dilekçe verebildiniz telekoma? kaba etinizi kaldırıp telekom binasına kadar gidip "ben hizmet alamıyorum, aha bu da bu konudaki şikayet dilekcem" dediniz? kaçınız kaba etinizi kaldırıp gidip bölge telekom müdürlüğündeki üst düzey yöneticilerle görüştünüz? kaçınız "benim vücudumun değişik bölgeleri girsin" demenin haricinde, somut bir iş yaptınız? yani sırf eleştirmekle olmuyor hiç bir şey... birşeyler yapmalısınız hakkınızı alabilmek için... sanal "sokuşmaya" devam edin bakalım varmı faydası... yıllar önce çok güzel bir akşam buluşmasının ardından uydurulan bu "kafam girsin" sözü de bu kadar düşmese gerek be...[signature][hline]Profocio Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BioHazarD Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 ee biz niye para ödüyoruz o zaman? beleş hizmet verseler tamam deriz bekleriz ama para verip hizmet alamazsam kafamıda sokarım başka yerimide[signature][hline]Firearrow the Assassin When you see me. Prepare yourself to die. If you don't prepare yourself to die. I can do it for you ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 aslında var eno :-p post atmış olup şeker madalyalara yaklaşılıyor.. :) onun dışında pekbirşey sayılmaz tabi..[signature][hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider..di... Buddy'nin resimlerine gider... |playingarena|Pati Pet *Kuş,tavşanlar ve balıklar için..* orc_lord in melancholy (day 139) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Eno haklı forumda bağırmakla çözümlenmiyecek. Onu da geçtim 5-10 kişinin dilekçesiyle de hiçbirşey olmayacak. Milyonlarca internet kullanıcısı var ülkemizde ama hangisi hakkını aradı bugüne kadar ?[signature][hline]:." Storm Earth and Fire! Heed my call! Ben istemedim gitmeni,kedi istedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gokhaan Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 ya asil sorun ne biliyomusun 2 haftadır tr de internet zor durumda ve telekomun sitesinde bununla ilgili sanki hic bise yokmus gibi duyuru bile yapilmiyo. ikincisi ben zaten herhangi bi tarafimi sokmadim telekoma cunku kabahatliyim cunku 512 k ya 30m oduyorum. simdi adamlara itiraz etsem diyeceklerki hem 30m ver hemde konus o yuzden ben sadece bilgilendirmiyoruım ona kızdım yoksa kabloyu gidip telekomcular koparmadi yani[signature][hline]TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KURAN TURKİYE HALKINA TURK MİLLETİ DENİR. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.. M.KEMAL ATATÜRK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 sözüm benim içinde geçerli aslında :)[signature][hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider..di... Buddy'nin resimlerine gider... |playingarena|Pati Pet *Kuş,tavşanlar ve balıklar için..* orc_lord in melancholy (day 139) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kickass Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Amerikada datacenterın 8 x 3 GB bağlantısı warmış allah allah. Kardeşim orası datancenter butun dunya bağlanıyor birincisi planet ikincisi ev1. bizim tr içi bir problemimiz yokki. fiberleri yedeklesinler uydu ile iyi güzel uydu 1.5sn 1500ms az mı sen yurtdışı serverında nasıl oynuycaksın 1500msle hah ? tepemi attırdınız gece gece telekoma bacam girsin al girsin töbe yarrabbim [Bu mesaj canerg tarafından 30 Ocak 2005 00:38 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zalim Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Anladığım kadarıyla yurtdışı çıkış potansiyelinin küçülmesi veri tarfiğinde sıkışıklığa neden oluyor ve nette performans ve kalite düşüyor. Peki ping konusu için de aynı mantık mı geçerli yani çıkışlarımız ne kadar genişlerse o kadar az mı delay alırız veya başka bir deyişle bahsedildiği gibi yurtdışı çıkışlar 10 gb e çıkarsa pinglerimiz azalacak mı?.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kickass Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 hayır azalma söz konusu olmaz gidilen mesefe hep aynı 180ms in altına inmiyor USA. fiber sonuçta daha iyisi cıkarsa iner tabi[signature][hline]You run, never stop, got to win, got to run till you drop Eno, 30 Ocak 2005 00:29 tarihinde demiş ki: sanal "sokuşmaya" devam edin bakalım varmı faydası... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 ben artık turketelekoma kafam gırsın demıyorum cunku sureklı ıcınde cıkmazda kolay kolay ısındı bı kere ıcerde asdasasasdas[signature][hline]'' 3. Dünya savaşında ne olacağını bilmem ama 4. Dünya savaşı taş ve sopalarla olcağı kesin'' Albert Einstein *'Amcamız'* BenCss ateş ederek yaptığım amblem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 YALAAAAAN 4-5 GÜN ONCE BUNU OKUDUM ! http://www.turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=11817[signature][hline]AAL'05 Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki: 10k postlu madalyalıya veriyorum ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gokhaan Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 bencede pek duzelme olmamis yeni anladim. sıu anki duzelme gibi gorunun birincisi hafta sonu olması yani is olmadi icin internete fazla yuklenilmemesi ikinciside bu saatlerde zaten fazla kullanıcı yok o yuzden duzelmis gibi gorunuyo ama yurt disindan aldigim pingler hala cok kotu.[signature][hline]TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KURAN TURKİYE HALKINA TURK MİLLETİ DENİR. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.. M.KEMAL ATATÜRK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 bu haberlerin de biri diğerini tutmuyo. ben gözüme inanırım gözüm nerde? dL hızımda![signature][hline]:." Storm Earth and Fire! Heed my call! Ben istemedim gitmeni,kedi istedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Eno ne demis, siz ne demissiniz. Hayret verici bir durum gercekten.[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
inf Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 said: Eno, 29 Ocak 2005 23:55 tarihinde demiş ki: Şimdi telekom nefret ettiğim bir kurum ancak burada sizin serzenişlerinizi görünce sempati duymaya başlıyorum telekoma.... Bakın bir süredir internet çıkışlarımız problemli.. Ben, günde yaklaşık olarak 10 saat boyunca işlerim dolayısıyla (Profocio falan değil. yurtdışı borsalarda işlem yapıyorum, anlık veri alışverişine ihtiyaç duyuyor ve kullanıyorum) yurtdışındaki sunucularla KESİNTİSİZ veri alışverişi sağlamak durumundayım... Ve geçtiğimiz günlerde, 1 gün hariç çok ciddi problemlerle karşılaşmadım ve bana herhangi bir zarar vermedi.... Google açılmıyordu diyen var, hotmail açılmıyor diyen var, icq bile açılmıyor diyen var... Var oğlu var... Fakat durum böyle değil... Popülist olmak amacıyla, düşük performansla çalışan -ama çalışan- bir sistemi "HİÇBİR ŞEKİLDE ÇALIŞMIYORDU HAYVAN BUNLAR" şeklinde eleştirmenin yersiz olduğunu düşünüyorum... Tamam, Türkiye'de internet Dünya genelinin çok gerisinde... Ve bundan en çok etkilenen insanlardan biriyim ve Telekoma da bu yüzden gıcık oluyorum... Ama burda 14400bps lerle bağlanıp, 30 dakikada bir netten düşen insanlardık şurda 8 sene öncesine kadar. İnsanlar internet üzerinden para kazanıyorlar, ve bu insanlar Türkiye'de de çok sayıda... Ama bazıları, aslında sistem çalışıyor olmasına karşın "oyunda 800 ping alıyom, oynayamıyom" diye bağarıp çağarıyor... Tamam, dşük pinglerle oynamak en doğal hakkınız... Ama bunu söyleyip "hiç çalışmıyor, HİÇBİR yabancı site HİÇBİR şekilde açılmıyor" demek, tamamen popülist yaklaşımlara katılıp "dur ulan şurdan üç beş tane daha arkadaş bulurum" kendime demekten başka birşey değil...... Son olarak, Telekom görevlerini başarıyla yerine getirmeyen ve benim bu yüzden sevmediğim bir kurum... Ancak kaba etinizin üzerinden kalkmadan, birşeyler yapmadan, ve ABARTARAK eleştirmenin ne size, ne telekoma, ne türk internet kullanıcılarına bir faydası yok, olmayacak.... eno neler yazmışsın böyle şaştım kaldım.. 8 sene öncesinde 30dkda kopan 14400 bağlantı var ise ne olmuş anlıyamadım. Eskiden bukadarı bile yoktu, elinizdekiyle yetinin demek, eskiden bilgisayar bile yoktu hepiniz satın kurtulun demek gibi bir olay. üstelik fazlasıylada gelenekçi bir yaklaşım. Hadi yıkın evleri,mağralarımıza dönüyoruz.. Birçok site,belkide benim bulunduğum bölge dolayısıyla yada o anki yoğunluktan ötürü hakikaten HİÇ açılmıyordu. Benim burnumdan geldi düne kadar.. Şu andada sabahın bilmemkaçı olmasına rağmen yine kısmi sıkıntılar var. Neyse çok dallandırıp budaklandırmanında anlamı yok. İşin özü, abartılıyor dahi olsa,bir aksaklık yaşandığında,hiç aksatmadan düzenli olarak ücretlerini takır takır ödeyen kullanıcıların,paralarının sözde karşılığını beklemeleri ve tepkilerini dile getirmeleri kadar doğal birşey olamaz.. İster popülist,ister satanik,ister anarşik her ne olursa olsun doğru olan budur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 eno kaba et kaba et deyip durmuşsun ama ne yapılmasını bekliyosun anlamadım. insanlar parasını veriyor ve bunun da karşılığını istiyor doğal olarak. bilmiyorum farkında mısın da, evde internet bağlantımın olması için paramı vermekten başka bişey yapmam gerekmiyor. senin çok sevdiğin deyiminle kaba etimi biyerlere taşımam icap etmiyor. senin 2 bitlik bağlantı gerektiren işlerin görülüyor olabilir, ancak biz işimizin görülmesini, idare etmesini, eh işte olmasını, ya da yıllar önceki durumla karşılaştırma yapılıp şahane valla demek için para vermiyoruz. paramızın karşılığını istiyoruz. telekom kar eden bir kurumdur, ve buna rağmen pişkin pişkin hiç bir yatırım yapmamakta, üstüne üstlük bu son arızanın giderilme masrafını da bizim faturalara yansıtmaktadır. neyini savunuyosun anlamıyorum. telekoma kafam girsin demek, reziliz valla demek popülist ya da senin deyiminle arkadaş bulmak için bir çaba değildir. türkiyede yaşayan her internet kullanıcısı gibi durumun farkında olmaktır. şikayetçi değilsen bişey yazmazsın, ama bu acınası durumda durduk yere telekomun neyini neden savunabiliyosun anlamış değilim. hani yiğidi öldür hakkını yeme demişsin resmen, ama baktım baktım, ne hakkı be, bişey yapmamış adamlar gündüz vakti ayakta adam kazıklıyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 yurtdısında 2 Mbit baglantı 40 milyon ayda ne diyonuz hala ya aldıgımız hizmete ve verdigimiz paraya bakın...[signature][hline]Sen Hiç Birini Kaybetmemek İçin Kendini Kaybettin Mi ? [C.J] Only Cla.Jackal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zalim Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 said: canerg, 30 Ocak 2005 00:54 tarihinde demiş ki: hayır azalma söz konusu olmaz gidilen mesefe hep aynı 180ms in altına inmiyor USA. fiber sonuçta daha iyisi cıkarsa iner tabi ya eğer çıkışlar daralınca pingler yükseliyorsa çıkışlar genişlediinde de pinglerin düşmesini beklerim mantıken. Mesafe olayına katılıyorum tabi ki o pingin bi kısmı kablo uzunluğundan kaynaklanıyo ama hala yurtdışından aldığımız pingin bir kısmının çıkışlarımızın (şu an ve normalde de) yetersiz olmasından kaynaklandığını düşünüyorum yani mesafenin yanında ülkedeki bağlantı omurgasının da düşük ping almamızı engellediini düşünüorum.. Çünkü 1 arkadaşım sorun olmadığı dönemde avrupadaki 1 serverdan (bnet) 140 civarı ping almasına rağmen baya tenha bir saatte (sabaha karşı doğal olarak..) 50-60 pinge düstüünü söylüyor.Bu da aldığımız pinglerde mesafenin yanında internet omurgamızdan kaynaklanan bir fazlalıın olduğunu gösterir... Bilmiyorum yanılıyorsam söyleyin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BioHazarD Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 alt yapı denen bi halt yok hala hat vermeye devam ediyolar verdikleri hizmet değil aldıkları para önemli onlar için.[signature][hline]Firearrow the Assassin When you see me. Prepare yourself to die. If you don't prepare yourself to die. I can do it for you ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kickass Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 said: Zegna, 30 Ocak 2005 08:13 tarihinde demiş ki: odedigimiz vergilerin , 10 milyon dolarlik kabloyu karsilayabilmeli diye dusunuyorum. ... 100KM lik kabloyu karşılıyacağına eminim. Bir hesap kitap yap, kaç KM gerekli[signature][hline]You run, never stop, got to win, got to run till you drop Eno, 30 Ocak 2005 00:29 tarihinde demiş ki: sanal "sokuşmaya" devam edin bakalım varmı faydası... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kickass Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 zalim @ doğru, Bizim Almanyadaki sunucularımız devamlı olarak 90 ping geceleri düşüceğini sanmıyorum ama devamlı 90 ping. Başka bi konuda neden internetin bu kadar pahalı olduğu 2mbit in 40 milyon olmadığını. Tek sorun Yurtdışı çıkışlarıdır herkeze 2mbit verilebilir.Fakat çıkışlarda yıkılma olur. Cıkışları yapsalar 18-20GB Herkezin herkez 512 ADSL ye 49 öder misal. Konunun başın fiber-optik kabloların maliyetlerinden bahsettim. Kıbrıs ile türkiye arasında direk bi fiber-optik kablo yok arkadaşlar neyden bahsediyorsunuz siz ya[signature][hline]You run, never stop, got to win, got to run till you drop Eno, 30 Ocak 2005 00:29 tarihinde demiş ki: sanal "sokuşmaya" devam edin bakalım varmı faydası... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 said: Twilight, 30 Ocak 2005 08:54 tarihinde demiş ki: said: Eno, 29 Ocak 2005 23:55 tarihinde demiş ki: Şimdi telekom nefret ettiğim bir kurum ancak burada sizin serzenişlerinizi görünce sempati duymaya başlıyorum telekoma.... Bakın bir süredir internet çıkışlarımız problemli.. Ben, günde yaklaşık olarak 10 saat boyunca işlerim dolayısıyla (Profocio falan değil. yurtdışı borsalarda işlem yapıyorum, anlık veri alışverişine ihtiyaç duyuyor ve kullanıyorum) yurtdışındaki sunucularla KESİNTİSİZ veri alışverişi sağlamak durumundayım... Ve geçtiğimiz günlerde, 1 gün hariç çok ciddi problemlerle karşılaşmadım ve bana herhangi bir zarar vermedi.... Google açılmıyordu diyen var, hotmail açılmıyor diyen var, icq bile açılmıyor diyen var... Var oğlu var... Fakat durum böyle değil... Popülist olmak amacıyla, düşük performansla çalışan -ama çalışan- bir sistemi "HİÇBİR ŞEKİLDE ÇALIŞMIYORDU HAYVAN BUNLAR" şeklinde eleştirmenin yersiz olduğunu düşünüyorum... Tamam, Türkiye'de internet Dünya genelinin çok gerisinde... Ve bundan en çok etkilenen insanlardan biriyim ve Telekoma da bu yüzden gıcık oluyorum... Ama burda 14400bps lerle bağlanıp, 30 dakikada bir netten düşen insanlardık şurda 8 sene öncesine kadar. İnsanlar internet üzerinden para kazanıyorlar, ve bu insanlar Türkiye'de de çok sayıda... Ama bazıları, aslında sistem çalışıyor olmasına karşın "oyunda 800 ping alıyom, oynayamıyom" diye bağarıp çağarıyor... Tamam, dşük pinglerle oynamak en doğal hakkınız... Ama bunu söyleyip "hiç çalışmıyor, HİÇBİR yabancı site HİÇBİR şekilde açılmıyor" demek, tamamen popülist yaklaşımlara katılıp "dur ulan şurdan üç beş tane daha arkadaş bulurum" kendime demekten başka birşey değil...... Son olarak, Telekom görevlerini başarıyla yerine getirmeyen ve benim bu yüzden sevmediğim bir kurum... Ancak kaba etinizin üzerinden kalkmadan, birşeyler yapmadan, ve ABARTARAK eleştirmenin ne size, ne telekoma, ne türk internet kullanıcılarına bir faydası yok, olmayacak.... eno neler yazmışsın böyle şaştım kaldım.. 8 sene öncesinde 30dkda kopan 14400 bağlantı var ise ne olmuş anlıyamadım. Eskiden bukadarı bile yoktu, elinizdekiyle yetinin demek, eskiden bilgisayar bile yoktu hepiniz satın kurtulun demek gibi bir olay. üstelik fazlasıylada gelenekçi bir yaklaşım. Hadi yıkın evleri,mağralarımıza dönüyoruz.. Birçok site,belkide benim bulunduğum bölge dolayısıyla yada o anki yoğunluktan ötürü hakikaten HİÇ açılmıyordu. Benim burnumdan geldi düne kadar.. Şu andada sabahın bilmemkaçı olmasına rağmen yine kısmi sıkıntılar var. Neyse çok dallandırıp budaklandırmanında anlamı yok. İşin özü, abartılıyor dahi olsa,bir aksaklık yaşandığında,hiç aksatmadan düzenli olarak ücretlerini takır takır ödeyen kullanıcıların,paralarının sözde karşılığını beklemeleri ve tepkilerini dile getirmeleri kadar doğal birşey olamaz.. İster popülist,ister satanik,ister anarşik her ne olursa olsun doğru olan budur. eno -1 twilight +1 (aynı şeyleri oturup yazmaktansa quote daha iyi bir çözüm)[signature][hline]AAL'05 Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki: 10k postlu madalyalıya veriyorum ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murk Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 Eno -1 diyorum bu kadar mı saçma düşünülür yahu![signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar