darkageman Mesaj tarihi: Haziran 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2016 Şimdi anakartın sitesindeki sürücüler ile firmaların kendi sitelerinde yayınlamış olduğu sürücüler farklı. Ben genel olarak anakartın sitesinden değil de direk Realtek veya İntelin sitesinden güncel sürücüleri yüklüyorum. Hata mı yapıyorum? Ayrıca sürücü sorunlu olduğunda veya uyumsuz olduğunda ne gibi problemlerle karşılaşabilirim? (Mavi ekran haricinde) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Haziran 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2016 Şimdi sistem şöyle işliyor. Misal veriyorum. Realtek bir chip üretiyor ve bu chipe işletim sistemine göre sürücü üretiyor veya ürettiriyor. Bu arada isterse bu sürücüyü Microsofta gönderip, üstüne para verip, WHQL sertifikasına sokuyor. WHQL nedir : http://ardazeytin.com/whql-surucu-imzasi-nedir/ Gelelim konuya geri. Sürücüyü üretti veya ürettirdi. WHQL yaptı veya yapmadı kendi bileceği iş. Bu sürücüyü bu chipsetleri kullananlara dağıtır. Onlarda sitelerine koyar. Bazı firmalar kendine göre bu sürücüyü özelleştirip koyar, iyi mi olur kötü mü olur? Orasını Allah bilir bazen iyi, bazen kötü olur. Ama Realtek sürücü üretmeye devam eder, dağıtıma da devam eder. O artık onun chipsetini kullanan şirketler ister kendi sitelerine yenisini koyar, ister koymaz. İster özelleştirir koyar, ister olduğu gibi koyar, ister WHQL koyar, ister koymaz. Genelde OEM üreticilerin bir çoğu WHQL sürücülerle uğraşmaz. Yani anlayacağın Hepsi aynı bağın üzümü. Hangisi düzgün çalışıyorsa onu yükle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkageman Mesaj tarihi: Haziran 7, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2016 Tamamdır. Aklımdaki tüm soru işaretlerini sildin vallahi teşekkür ederim. :) Bir de en güncelini kurarsan genelde daha iyi performans alırsın diyorlar. Bu ne kadar doğru ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Haziran 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2016 En yenisi her zaman en iyisi değildir. Yeni ≠ En İyi. Buna güzel örnek Nvidia nın 196.75 Geforce sürücüleri, üstelik WHQL idi. Millet mutlu mesut 196.21 de takılırken. Yeni sürücü yayınlandı. Bir çok kişi ona geçti. Meğer sürücüde ekran kartının fanı kontrol eden kısmı hatalı imiş, tamamen durduruyor. Durdurduğu için ekran kartı ısındıkça ısınıyor , Uyarı da vermiyor çünkü sürücü onu normal algılıyor. Baya insanın ekran kartı mefta oldu. Nvidia geri çekti sürücüyü. Veya CCP nin EVE Online oyunu bir pacth yapalım dediler. Oyunun patch i Windows boot.ini yi siliyordu , direk sistem çöküyordu. Ben dahil bir ton adam, Format attı. Ondan sonra özür dilediler filan , patchi geri çektiler yenisini yaptılar. ama insanlarla baya akraba oldular o sırada. Yani kural: Çalışıyorsa Elleme dir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkageman Mesaj tarihi: Haziran 7, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2016 Tamamdır. Şu an kullandığım görünüşe göre stabil bir daha bulaşmam o zaman. Çalıştığı sürece problem yok :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2016 Yeni ozellikler gelebiliyo app lerine o yuzden kendi sitelerinden son surucuyu cekmek her zaman mantikli. Bug varsa rollback de yaparsin mobonun supportundan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2016 Bi de ethernet karin killer falan degilsa sabit surucude kalsin zaten. Killer app uzerinden yuruyo kendi islemcisi var ustunde programlanabilir, her versiyonda bisiler degisiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkageman Mesaj tarihi: Haziran 7, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2016 Valla abi dediğim gibi. Uğraşıyorum geçen mavi verir gibi yaptı bilgisayar kapandı güç düğmesine felan bastım açmadı. Korktum driver vs kaynaklıdır diye verifier kullanıyorum 2 gündür hiç problem yok. Böyle devam etsin gönlümü yesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkageman Mesaj tarihi: Haziran 8, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2016 İstanbulda önerebileceğiniz sağlam bir bilgisayar tamircisi var mı ? Yani ben avcılarda ikamet ediyorum burada adam akıllı bilgisayarcı yok. Götürüyorum bunda problem yok diyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar