Ayfon Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 30-60 yas arasindaki erkek bireylerden cikartilarak bence. Kadinlar dahil edilmiyodur türkiyedeki hesaplamada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 Engelliler de dahil olmuyo olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 Açık öğretim okuyanlar öğrenci sayılıyordur muhtemelen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genwa Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 Benim bildiğim en kaba hesabı şöyle bizde: Son 3 aydır iş arayan / Toplam işgücü Son 3 aydır iş arayan demek de işkura en az 3 aydır sürekli geliyo gidiyo demek. Umudu kesenler diye bi kategori var, onlar sayılmıyor mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 işsizlik oranı nasıl hesaplanır > google Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 http://www.dailystormer.com/wp-content/uploads/2014/07/1385876036964.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nergal69 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 MasterHapLo said: Sotto said: Saka maka Almanlar harbi ustun irk ya. Benim cok saygim var adamlara. 2 dunya savasi kaybet 0 dan ulkeyi kur, yine de toparlan super guc ol. Her zaman isi ileri goturmeye calisan, bilime ve gelismeye onem veren, calisma ve disiplini onde tutan bir milletin yukselmemesi imkansiz. Kisaca bizde olmayan her sey var adamlarda. Ya bırakın şu üstün ırk zırvalığını geçen trende almanyada jeneratör üzerine firma sahibi bir adamla muhabbet ettim türk kendisi. "hamburgta firmam. geçen schwenningene(neredeyse en güney) alman teknisyeni gönderdim geçe 1de beni arayıp 'jeneraötör çalışmıyor' diyor. e seni oraya çalışmıyo diye gönderdim dedim sorunun çözümü troubleshooting kitapçığında yazmıyor diye hamburga geri dönmüş. ertesi gün türk teknisyeni gönderdim jeneratörü çalıştırıp geri geldi. bu da başıma gelen ilk olay değil." demişti kendisi. evet teknolojide çok üstünler aşırı disiplinliler ama pratiklik neredeyse 0. hadi 1 olsun. o yüzden bence de üstün ırk savsatasını bırakmak lazım. iş ülkeyi yeniden inşa edip teknolojide harikalar yaratmaksa japonyada yediği atom bombalarından sonra aynısını yaptı. almanlar üstün ırk falan değil ancak üstün ırk egosunu kimseye bırakmazlar. hele ki türkten iş öğrenmesinler nası bozuluyorlar anlatamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 Japonlar da bizden ustun abi. Itiraziniz var mi? Burada ustunlukten kastim herhangi fiziksel bir olusumdan veya genel zeka oranindan degil, aksine ulkenin kulturunden, insanlarin toplumun geneline olan saygisindan, yaptigi ise saygisindan ve toplumu ileriye tasimasindan ortaya cikan bir durum. Kollektif olarak bu halklar ulkeleri icin yaptiklariyla bizden ustunler evet. Asil su pratik zeka zirvaligini bir kenara birakmak lazim. Pratik zekanin fundamental olmadan bir boka yaramadigini, isin kisa yollarini bilmenin sorunlari cozmeye yardimci olabilmesine ragmen herhangi bir seyi ileri goturmede yeterli olmadigini anlatmama gerek yok heralde. Amerikalilar aptal abi. Pratik zeka yok. He yok evet hepsi aptal. Biz cok akilliyiz cunku. Bakin her isin bir fundemantali vardir. Bu bilimde de oyle, sporda da oyle, finansta da oyle, uretim de oyle. Bizim ulkemizin sikintisi herseyin kolayina kacma, isi 0 dan adam gibi ogrenmeme, isin basindaki daha basit gozuken seylere yeterli vakti ayirmama. Bu yuzden dedigim gibi inovasyon gelisme bizden cikmiyor. Bakin bu sadece para ile alakali degil egitim/yetisme kulturuyle de alakali. Almanya'da herseyin bir normu var. Sistem hep 0'dan ogreterek basliyor. Matematik de oyle fizik de oyle. Ezbere dayali, sorgulatmaci olmayan bir sistem yok. Biz ise bir an once sorunu cozelimle ilgileniyoruz her zaman. Sorunu cozmede iyi olmak ayri sey birseyi ileriye tasiyabilecek bilgi birikime sahip olmak cok farkli seyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 japonlar gerizekalı, kadına da saygıları yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karamürselidelihamdi Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 benjani said: tr'de işsizlik maaşı olsa ülkenin yarısı çalışmazhakkım lan bu para.26 ay köpek gibi çalıştım.6 ay babalar gibi yerim o parayı sdasgdh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maivresnon Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 Sotto said: Japonlar da bizden ustun abi. Itiraziniz var mi? ama pipileri küçük. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nergal69 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 @sotto teknolojik olarak ileri olduklarını söyledim zaten o konuda konuşmak yersiz. ancak pratik değiller bunda hala ısrarcıyım. üretim demişsin asıl üretimde pratik olmak hayat kurtarır. 2008de ford otosanda staj yaptım. tek bir connect hattının bir saatlik arıza sonucu durması 250k dolara tekabül ediyordu. sen o hattı bir an önce ayağa kaldırmak için her yolu denemezsen hep kaybedersin. ben makinenin arkasındaki kapağın vidalarını aynı hizada duracak şekilde sıkmaya çalışan alman mühendisle çalıştım kapağın hiçbir vasfı yok bildiğin sac metal. adam hepsini aynı sayıda çevirmek için problem çözüyordu adeta. öyle öğretmişler çünkü sıfırdan. demişlerki salgı olmaması için karşıt vidaları sırayla aynı oranda sıkarsın ünide böyle öğretmişler ama o hangi vidaların bu gruba dahil olduğunu idrak edememiş. tüm vidaları öyle sıkıyor yerli yersiz. senin dediğini anlıyorum türkiyeden bakınca gerçekten muazzam insanlar. içlerine girip yaşayınca anlıyorsun ki ben kendimi vatansız olarak görürüm hiçbir yere ait hissetmeyen biriyimdir adapte olurum. bunlar benim gördüklerim. ha bi de vatansız görmeme rağmen her koşulda bundan dem vurup kendilerini üstün gösterme çabaları vardır ki onu artık eğlenerek izliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 Helicopter man varken kiminki kucuk acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 Nergal69 said: @sotto teknolojik olarak ileri olduklarını söyledim zaten o konuda konuşmak yersiz. ancak pratik değiller bunda hala ısrarcıyım. üretim demişsin asıl üretimde pratik olmak hayat kurtarır. 2008de ford otosanda staj yaptım. tek bir connect hattının bir saatlik arıza sonucu durması 250k dolara tekabül ediyordu. sen o hattı bir an önce ayağa kaldırmak için her yolu denemezsen hep kaybedersin. ben makinenin arkasındaki kapağın vidalarını aynı hizada duracak şekilde sıkmaya çalışan alman mühendisle çalıştım kapağın hiçbir vasfı yok bildiğin sac metal. adam hepsini aynı sayıda çevirmek için problem çözüyordu adeta. öyle öğretmişler çünkü sıfırdan. demişlerki salgı olmaması için karşıt vidaları sırayla aynı oranda sıkarsın ünide böyle öğretmişler ama o hangi vidaların bu gruba dahil olduğunu idrak edememiş. tüm vidaları öyle sıkıyor yerli yersiz. senin dediğini anlıyorum türkiyeden bakınca gerçekten muazzam insanlar. içlerine girip yaşayınca anlıyorsun ki ben kendimi vatansız olarak görürüm hiçbir yere ait hissetmeyen biriyimdir adapte olurum. bunlar benim gördüklerim. ha bi de vatansız görmeme rağmen her koşulda bundan dem vurup kendilerini üstün gösterme çabaları vardır ki onu artık eğlenerek izliyorum. o vidalari iste öyle sikiyor cünkü dogru olan o. senin gibi adamda gider vida yapar japon mühendis intihar eder. ülkende bi gidim mesafe kaydetmez. sen bi ilk adamlari gec sonra kusur bulursun adamlarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nergal69 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 ya neyse senin seviyesizliğine düşmeyeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 Nergal69 said: MasterHapLo said: Sotto said: Saka maka Almanlar harbi ustun irk ya. Benim cok saygim var adamlara. 2 dunya savasi kaybet 0 dan ulkeyi kur, yine de toparlan super guc ol. Her zaman isi ileri goturmeye calisan, bilime ve gelismeye onem veren, calisma ve disiplini onde tutan bir milletin yukselmemesi imkansiz. Kisaca bizde olmayan her sey var adamlarda. Ya bırakın şu üstün ırk zırvalığını geçen trende almanyada jeneratör üzerine firma sahibi bir adamla muhabbet ettim türk kendisi. "hamburgta firmam. geçen schwenningene(neredeyse en güney) alman teknisyeni gönderdim geçe 1de beni arayıp 'jeneraötör çalışmıyor' diyor. e seni oraya çalışmıyo diye gönderdim dedim sorunun çözümü troubleshooting kitapçığında yazmıyor diye hamburga geri dönmüş. ertesi gün türk teknisyeni gönderdim jeneratörü çalıştırıp geri geldi. bu da başıma gelen ilk olay değil." demişti kendisi. evet teknolojide çok üstünler aşırı disiplinliler ama pratiklik neredeyse 0. hadi 1 olsun. o yüzden bence de üstün ırk savsatasını bırakmak lazım. iş ülkeyi yeniden inşa edip teknolojide harikalar yaratmaksa japonyada yediği atom bombalarından sonra aynısını yaptı. almanlar üstün ırk falan değil ancak üstün ırk egosunu kimseye bırakmazlar. hele ki türkten iş öğrenmesinler nası bozuluyorlar anlatamam. Bu açıklama şuna benzedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Haziran 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2016 fenn bardak-ateizm başlığında mıydın ya, demin oraya bunu yapıştırasım gelmişti. burda karşıma çıkınca kendimden habersiz ben mi koydum dedim asdfasd bu arada genç nüfusumuz var avrupa bizden korkuyor dendi mi lel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Haziran 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2016 Türklerin yaptığı "Genç nüfusumuz var, dünya bizden korkuyor" muhabbeti, Türklerin yaptığı "Kürtler 8-10 çocuk yapıyor, azınlık kalacağız" muhabbetiyle bir değil mi ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar