Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Süper Lig 2016 - 2017 »

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
sansa bak cezalar fener macinda..hani fenerin iddasi olsa 2 3 puan fark filan olsa da bu elemanlar bole birsey yapmis olsa kesin sike diye inlerdi ortalik..hos sonraki macta cezali olsalar da ayni sekilde inlerdi..
Mesaj tarihi:
Başakşehir'de Volkan'a ve Emre'ye ciddi derecede cezalar verilmesini zaten beklemiyordum. Yoksa şampiyonluk yarışında LİG TV nasıl para kazanacaktı değil mi? Sonuna kadar ligte heyecan olsun diye bir şey yapmadılar heriflere.
Mesaj tarihi:
Bence olan Fener'e oldu bu noktada.
Hala 2.'lik için iddiaları var. AS kalecileri de ceza alsaydı Başakşehir'in ciddi çöküşe geçebilirlerdi. Damat'ın hatırı ağır basmış demek ki
Mesaj tarihi:
hakiki ceza yiyen oldu mu hic TR'de? gercekten bir kisi hatirlayamiyorum. seneler once nihat ayni bunlar gibi turgay demir'i dovmustu.

iclerinden birine olursa (cucu vs GS'li engin) anca o zaman bir seyler oluyor.
Mesaj tarihi:
Önce bi sormuşlar herhalde Abdullah Avcı'ya; aralarında oynatmayı düşünmediğin adam var mı ona göre PFDK'dan ceza alalım. Gitmiş Ufuk ve Yalçın'ı söylemiş o da. Olayın asıl adamları Babacan ve tosuncuk ceza bile almamış.

Melo Türkçe küfürlü mesajı RT etti diye ceza aldı bu ülkede 2 maç.
Mesaj tarihi:
Sonra ben bu basaksehir sampiyon olacagina fener olsun gs olsun dedigimde benm besiktasli arkadaslarim o kadarda degil falan diyordu cevremde. Resmen igreniyorum su takimdan.Fener gs falan rakip bu basak direk düsman gözümde ve ne kadar kollandiklarinin en buyuk ornegini burda yasiyoruz. Fener kupada sunlari elese ligde de ustune ciksa keske.
Mesaj tarihi:
Abi zaten Başakşehir, kasımpaşa,osmanlı zoraki yükseltilen 200gr taraftarı olmayan zamanın istanbulspor gibi takımlarıdır. bunların hiç bir şekilde süperligte yeri yok. bunların yerine . başta göztepe olmak üzere ankaragücü ve eskişehir gibi kült taraftar topluluklarına sahip takımlar kalıcı bir şekilde süperligte yer almalı.

O güzelim stadı ve orada oynayan başakşehiri gördükçe cidden benimde miğdem bulanıyor. hele ottomanspor ıyykkkk :)
Mesaj tarihi:
@smyrnas

Şu çok yanlış abi. Bi defa osmanlı ve basaksehir çok alakasız örnekler. Osmanlı'nın taraftarı var basaksehir in yok. Ha ikisi de eski belediye takımı.

Ayrica adalara ben saygı duyuyorum. Her sene üstüne koya koya geldiler ligin zirvesindeler. Ve düzenli olarak böyleler. Dediğim gibi siyasi yönü tartışılır ama futbol açısından adamlar örnek teşkil ediyor cengiz i biz isterken boşuna daha az paraya basaksehir e gitmiyor.
Mesaj tarihi:
yok oynadıkları futbol vs.. söyleyecek sözüm yok . onun hakını veriyorlar . mide bulandıran kısmı . tamamen siyasi destekler,kara para aklama destekleri vs.. bugünlere gelmiş klüpler. Osmanlının taraftarı nerede var allasen ? adamların seyirci ortalaması 3562 ! başakşehirinde osmanlının da maçına gidenler belediye çalışanları. Ankarada ben osmanlı taraftarıyım diyen bir tane adam bulamazsın. keza istanbulda başakşehirliyim diyende bulamazsın.

@kkk

yaşım 34 canım gayette hatırlıyorum. İstanbulspor da aynı başakşehir gibi sükse yapmış bir takımdı ve ne için kullanıldıgı çok belliydi. cem uzan & Adnan sezgin diyim sana .hatta sergen aykut kocaman falan oynamıştı bunlarda ama malesef izmirdeki Altın ordu gibi çok köklü bir klüp olmalarına rağmen . taraftar sayıları bedava bilet dagıtıp stadı doldurmaya yetmiyordu o dereceydi.
Mesaj tarihi:
aynen ben de herhangi bir takimi basaksehir'e tercih ederim. GS, FB kesinlikle tercih ederim. sadece basaksehir'in nefret edilesi bir organizasyon olusundan degil. ligin avrupa'da temsili adina da oylesinin daha hayirli olacagini dusunuyorum.
Mesaj tarihi:
merak ettim baktım seyirci ortalamasına

http://www.transfermarkt.com.tr/super-lig/besucherzahlen/wettbewerb/TR1/plus/?saison_id=2016

antalyaspor ve konyaspor şaşırttı baya taraftar çekiyorlarmış.hatta bu sene antalyaspor kötü başlamıştı ona rağmen iyi oranmış.rizespor uda hep bol taraftarlı bir takım sanmıştım ama bu kadar köklü bir takım olmasına rağmen baya kötüymüş ortalaması.
bir de galatasaray bu kadar kötü olmasına rağmen baya iyiymiş :)

her şeye rağmen inanılmaz düşük ortalamamız var ya.

pasolig başlamadan hemen önceki sezonda bu yanılmıyorsam

http://www.transfermarkt.com.tr/super-lig/besucherzahlen/wettbewerb/TR1/plus/?saison_id=2013
Mesaj tarihi:
Ben TFF 1.lig öncesi, göztepenin 2.lig kırklareli şampiyonluk maçına gitmiştim. 45.000 seyirci varmış. aynı sezon 30-35.000 kişiye oynadığı maçları vardı. sonra 1.lig e çıktı ve passolig devreye girince KSK maçları bile 20.000 civarı oynandı.(bugün 4.5 milyonluk izmirde stad sorunu oldugu için maçlarını amatör klüpler için yapılan 6500 kişilik bornova stadın da oynuyor göztepe )

passo lig çok etkiledi . hadi maça gidelim diyen gidemiyor. sistemde zaten her stadta işlemiyor. mesela ankaragücü her maçını neredeyse full oynadı ortalaması bir çok süperlig klübünden yukarıda ama bugün süperlig e çıksa en fazla 10.000 ortalamaya oynar.

yukarıda da yazdım bu ligten Başak şehir, osmanlı, kayseri vs.. taraftarı olmayan takımları temizleyecen. onların bütçesi ile göztepe,eses,ankaragücü,sakarya gibi takımları koyucan.(bu arada eses ve göztepe TFF 1.lig in en pahalı takımları) en azından lig şenlenir. konya falan faso fiso. nalçacılar falan taraftar değil bunlar. belediye tarafından dağıltılan bedava passolig ile maça giriyorlar. her maç mehter marşı dinlemek falan bunlar taraftar işi değil zaten. aykut gidince inşallah küme düşer ve bir daha gelmezler.

Ligte anadolu takımalrından bir tek bursa ve yeni yeni antalyayı es geçiyorum. bursaya zaten direk yeşilduvar diyoruz. sabırsız ama harika bir taraftar topluluğu var(hamza hocayı gönderdiklerinde 4.sıradaydılar. bugün 12. sıradalar :D ). antalyada güzel işler çıkıyor anadolu takımlarından gerisi tırt benim gözümde.
Mesaj tarihi:
Konya
Başşakşehir
Kasımpaşa
Osmanlı
Rize
Adana
Kayseri
Alanya

Out

Karşıyaka
Göztepe
Ankaragücü
Samsun
Eskişehir
Adana Demir
Sakarya
Mersin

In

Mis gibi olur. Laikliği de artar ligin. Aslında Akhisar'ı da out'a yazacaktım ama dandik ilçe takımı herifler, zeytin ve köftesi var sadece, bir şekilde sürekli lige tutunuyor ve taraftarı da geliyor. Bu kadar istikrarlı Anadolu ilçe takımı yoktur herhalde son yıllarda
Mesaj tarihi:
o yukaridaki out yazdigin takimlarin cogu proje takimlar -iktidara yakin el altindan para verilen belediye tandans li..

kayseri de gozden dustu boydakfeto vs referandumda asilik de yaptilar o da gider..alanya hasbelkader ..adana bagimsiz orada..
Mesaj tarihi:
dana22 said:

o yukaridaki out yazdigin takimlarin cogu proje takimlar -iktidara yakin el altindan para verilen belediye tandans li..

kayseri de gozden dustu boydakfeto vs referandumda asilik de yaptilar o da gider..alanya hasbelkader ..adana bagimsiz orada..

Kayseri eyyam olarak değil ama yatırım olarak en çok desteklenen Anadolu takımıydı bir ara. Abdullah Gül'ün düşüşü ile onlar da gitti. Yoksa Kadir Has stadı falan yapıldığında böyle mantar gibi şehir stadları yapılmıyordu, imar almak zordu, kredi verilmiyordu vs. Kadıköy'den sonraki en modern stadyumdu zamanında. Özel maçlar, TFF süper kupaları hep Kayseri'ye veriliyordu.
Mesaj tarihi:
totemic said:

Altay olmadan süper lig olmaz gençler.

evet altay 1.lig te çok uzun süre oynadı . bir izmirli olarak çoğu zaman destekledim ancak gene de pek sevdiğimi söylemem. çünkü altayı biraz gençlerbirliğine benzetiyorum . taraftarı var ama yeterli değil. yani bir göztepe KSK değil. 1.lig te oynadıgı dönemler malesef istanbul takımlarının 2. evi izmir algısı altay sayesinde oluştu. ozaman Atatürk stadının kapasitesi koltuklar olmadıgı için çok daha yüksekti ve gelir elde etmek adına tribün çoğunlugunu istanbl takımlarına verirlerdi. bunu ne göztepe de görebilirsin nede KSK da görebilirsin. mesela en son GS karşıyaka ile kupa da karşılaştı. Maça katılım çok azdı ama gene de 10.000 civarı KSK taraftarına karşı maça alınan 3000 civarı GS li vardı. passolig olmasa ve KSK artık futbolda bitmiş olmasa en az 20.000 KSK lı olurdu. GÖztepeyi bu işin içine katmayalım 2001 senesi göztepe-GS maçında 55.000 göztepeli vardı. Altay ömrü hayatında bu rakamlara asla çıkamaz. hoş zaten izmir futbolunda bu muhaliflikle ne zaman bir süperlig takımı çıkar oda meçhul. Göztepenin de konumu ortada ! sen ilk yarıyı lider bitir 2. yarı 6. sıraya gerile playoff mücadelesi için uğraş.
Mesaj tarihi:
Abi hakaten bizim yayıncı kuruluş yönetmen ve kameramanları çok kötü

Senelerdir formaların arkasında isimler kıç kısmında. Bizim kameramanlar inatla yakın çekim alırken isimleri gösterir şekilde çekim yapmıyorlar.

Bu tip salak salak şeylerle maç yayını yapıyolar , hiç mi izlemiyor yönetmenler yabancı liglerde nasıl yayın yapılıyor, ya da yöneticiler demiyor mu "şöyle şöyle" çekim yapın diye?
Mesaj tarihi:
Bugünki Trabzon-gençlerbirliği maçı sırasında olcay şahanı gönderdikten sonra takımın neden bu kadar iyi hücum ettiğini anladım

olcay yerine biraz daha yetenekli bi adam olsa trabzon en az 3 atmıştı
Mesaj tarihi:
said:
Tahkim Kurulu, Medipol Başakşehirli Yalçın Ayhan ve Ufuk Ceylan'ın 5 maçlık cezasını 3'e indirdi.

ahah yazık ya, bir de kuralı değiştirmişler. gazeteciye saldırı kavga olarak yorumlanmış sdf. suyundan da koysak mı?
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...