Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kaldırma aparatları ile ilgili bi soru

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ya bu mermer kapma aparatlarının güvenlik katsayısı ile ilgili bilgi arıyorum 2 saattir standartta;
2.2. Kaldırma ve iletme ekipmanları
2.2.1. Standartlarda aksi belirtilmediği sürece, kaldırma ve iletme ekipmanları, beyan edilen yükün en az 1,25 katını, etkili ve güvenli bir şekilde kaldıracak ve askıda tutabilecek güçte olur ve bunların bu yüke dayanıklı ve yeterli yük frenleri bulunur.
ama bu kapmalarda faktör değişiyo sanırım emin olamadım bu işle ilgilenen bilen falan var mı ya
ingilizce türkçe aradım baya bulamadım
Mesaj tarihi:
elle kullanılan bir aparatsa max 50 kg taşınan birşeydir. 4 kat alsan 200 kg eder ki 8 lik pim 4.6 kalite olsa bile çok daha fazlasını taşır, makinacı değilim ama simmech gibi bi programda çok basit bi şekilde modelleyerek von misses uygulayabilirsin.
Mesaj tarihi:
SWL'si ne ise dinamik yük testinde 1.10, statikte 1.25 ile test ettirebilirsin. Bir kaldırma aparatında (vinç ise) birden fazla EN standardı dahil oluyor işin içine; mapalar ayrı, lock'lar ayrı, halatlar ayrı standartta. İçlerinde SWL'si en az olan hangisi ile o standartta 1.10 ve 1.25 yaptırabilirsin. Atıyorum limanlarda mobil vinç 100 ton SWL gösterir ama elleçleyebileceğin konteyner maksimum 60-70 oluyor piyasada. O yüzden 80 ile falan test yaparsın
Mesaj tarihi:
MasterHapLo said:

Gorustum bu arada min 5 diyor. Kaynak gostermek icin derin bi arastirma yapmak gerek dedi. Standartlar satiliyor ozel ekipman oldugu icin ucretsiz bu bilgiye ulasmak zor dedi.

çok teşekkür ederim tekrardan
  • Yeni Oluştur...