Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rogue için 4 sorum olacak...

EomerMcEwan

Öne çıkan mesajlar

1) Bu Pick poket skillini sadece humanoid lerin üzerinde mi kullana biliyoruz?
2) Pick poket skilli stealth olunca aktif oluyo ama stealth olduğum zaman aşağıdaki kısayollar kayboluyo bende p-poket ı spell booktan açıyorum taa bunun kısa yolu kesin vardır ben bilmiyrum sölerseniz :D
3)Bir karaktere kendi skilleri dışında en fazla kaç skill eklenebiliyo?
4) Ben karakterime skinning teachlettim ama yanına ne alsam kararsız kaldım sizce ne(ler) teachletmeliyim skinningden başka?[signature][hline]Efsane geri döndü...
Sosyal ağlarda paylaş

o kaybolan kisayollarin yerine asagıda acılan kısayol koyabiliyorsun.Sadece Humanoidlerde calisiyor.
ana meslek 2 tane second meslek sinirsiz di sanirim
skinning aldi isen leatherworking al, kendi zirhini kendin yaparsin.
Skinnig le leatherworking ana meslek dali , ikinci meslek te ilk önerim fishing , sonra first aid , sonrasina bende düşünmedim.bunlar yetti bana zaten.
[signature][hline]Nemo me impune lacessit.-Karşılığını ödemeden kimse bana zarar veremez.
Utinam tam facile vera invenire possem quam falsa convincere.-Keşke neyin doğru olduğunu da , yanlışı farkettiğim kadar kolay bulabilsem.

[Bu mesaj Kraaz tarafından 01 Şubat 2005 09:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

rogue için;
ana meslekler; herbalism/alchamy
yardımcılar, healing,cooking

sebebine gelince;
herb/alc almanın sebebi: lvl 24 de gelecek olan blindi (10 saniye kör ediyor adamı)kullanabilmen için binding powder denen bir itema ihtiyacın oluyoki bu item fadeleaf denen bir yapraktan üretiliyor ve 20 tanesi için 4 gold fiyat çekiyorlardı. dolayısı ile herb almazsan blind abilitisi için sürekli birilerine mahkumsun. öteki yandan alch sayesinde kendini bufflayabilirsin ve healing potionlarını yapabilirsin.

healing: rogue pvpsinde etrafında priest nadiren olacağı için her türlü healing desteğine ihtiyacın olacak.
cooking: adını hatırlamıyorum ama 60. lvldayken bir çay yapacaksın ve bu çay sayesinde enerjini fulleyebileceksin. demkki buda şart
Sosyal ağlarda paylaş

Hımm ben bu meslek olaylarını pek anlayamadım neresini anlamadınız derseniz :D

neyi niçin önerdiğinizi anladım mantıklı şeyler söledniz bunları anladım da şimdi ben anameslek yardımcı meslek nasıl ayarlanıyo ne oluyo onları bilmiyorum :D

şimdi benim ana mesleğim rougue mu? değil sanırım :D
peki anameslekle yardımcı meslek arasında nasıl farklar oluyo
ikisinide teachliyoruz sonuçta kasmadığımız yardımcı meslekmi olyo?
Peki ben skinning biliyorum ya onu nasıl unutucam? :S

Kafam karıştı sanırım sizinkinide karıştırdım :S[signature][hline]Efsane geri döndü...
Sosyal ağlarda paylaş

Yok skinning bıçağı aldım :D kestim derileri felan belimi epey doğrulttu kazandığım paralar skinning skillide epey arttı :)

Ama sorun orada değil zaten sorun benim bu ana meslek yardımcı meslek nasıl alınır kullunılınır ikisinin birbirinden farkı nedir ve öğrendiğimiz bir skilli silmek gibi bi şansımız olup olmadığı.[signature][hline]Efsane geri döndü...
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi dostum bak; her char 2 adet ana, 3 adet yardımcı meslek sahibi olabiliyor.
ana meslekler birbirini tamalar cinste olsa iyi olur; herb/alc , skining /eatherworking, mining/armoring gibi. böylelikle kendi hammaddeni gene kendin karşılarsın. bu meslekleri büyük şehirlerdeki trainerlarından öğreneceksin.

yardımcı mesleklere gelince bunlar zaten toplam 3 tane; cooking yemek yapmana yarar, healing bandaj yapmana, fishing balık tutmana. bunların 3 ünüde aynı anda geliştirebilirsin.ana meslekler gibi bunlarıda trainerlarından öğrenmen gerekiyor
Sosyal ağlarda paylaş

said:
EomerMcEwan, 01 Şubat 2005 10:26 tarihinde demiş ki:
Yok skinning bıçağı aldım :D kestim derileri felan belimi epey doğrulttu kazandığım paralar skinning skillide epey arttı :)

Ama sorun orada değil zaten sorun benim bu ana meslek yardımcı meslek nasıl alınır kullunılınır ikisinin birbirinden farkı nedir ve öğrendiğimiz bir skilli silmek gibi bi şansımız olup olmadığı.

O skillerden sadece iki tane alıyosun yani Skining-Leatherworking alınır her zaman buldugun derileride satma o derilerle leatherworking skilli ile set vb şeyler yapabiliyosun hem kendine set yaparsın hemde para yaparsın

Diğer meslekler ise yani First Aid, Cooking, Fishing onlarıda alabılırsın onları sayısı yok ama mutlaka Leatheroworking-Skining al başka bişey gitmez yanına[signature][hline]Icq: 101549659 / Msn Messenger: [email protected]
WoW : Hordish Manner / Mail: [email protected]
Bir deliye, aşk nedir diye sormuşlar "Ben niye deli oldum?" demiş...
Sosyal ağlarda paylaş

rogue = alchemy / hebalism diyen şahis onu neye dayanarak söyledi bilemiyorum ama

rogue = skinning / leatherworking , cooking / fishing , first-aid
rogue için oyundaki en iyi armorlari leatherworking ile kendiniz yapabiliyorsunuz
oyundaki en iyi rogue chestini bir quest ile yapiyorsunuz
buda UBRS de bir mobu skinleyip ondan bir zimbirti çikartmanizi istiyor , mobda 310 skinning istiyor , onu skinleyebilmek içinde
ayni mobdan 3% şansla düşen +10 skinning veren bir daggeri düşürmeniz gerekiyor falan filan . skinning yoksa unutun gitsin yani[signature][hline]Eternal, 24 Ocak 2005 17:49 tarihinde demiş ki:
Uçan binekler sadece ulaşım için kullanılıyor.Normal binekler karada kullanılabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

alch/herb ikilisini suna dayanarak söyledim;
lvl 60 olup para ile quest ile kendine iyi bir takım düzebilirsin, gerekirse leatherworking/skinning i yüksek birine para vererek yaptırabilirsin ama potionlar oyunda her daim yardımcı oalcak şeyler. potionlarıda satın alabilirsin ama ben bir sefer alacağım bir zırh yerine sürekli yapacağım potionları tercih ederim.

mesleklerin hepsi işe yarar. bu yazıyı kim kimi dövere çevirmeyelim. alch/herb; yanlız oynayacak yada healersiz oynayacak birisi için daha yararlı diye düşünüyorum
Sosyal ağlarda paylaş

said:
EomerMcEwan, 01 Şubat 2005 08:55 tarihinde demiş ki:
2) Pick poket skilli stealth olunca aktif oluyo ama stealth olduğum zaman aşağıdaki kısayollar kayboluyo bende p-poket ı spell booktan açıyorum taa bunun kısa yolu kesin vardır ben bilmiyrum sölerseniz :D
4) Ben karakterime skinning teachlettim ama yanına ne alsam kararsız kaldım sizce ne(ler) teachletmeliyim skinningden başka?

Slm,

1)- Evet
2)- Stealth olduğunda ayrı bir menuye geçer ve buraya pickpocket, ambush, cheapshot, sap gibi skilleri eklersen bu sorunu yaşamazsın(normalde ayrı stealth'de ayrı menu kullanırsın).
3)- Skill ile talentları karıştırma. Skillerin hepsini rogue trainerdan para karşılığında öğrenebilirsin. Ama talentlara gitmek için en az lvl 10 olman lazım ve lvl 60'a kadar 51 talent ekleyebiliyorsun. Thottbott'tan talentları incele kendine uygun olanı oluşturmaya çalış.
4)- Skinning seçtiysen yanına en uygunu leatherworking olur. Bu seçim ile kendine zırh yaparsın veya armor'ını arttırırsın. Ayrıca auchion'da yaptıklarını satarak iyi para kazanabilirsin. Ama bir gerçeği bil oyunda player'lar arasında lootlama yok ve her zaman drop'lar yaptığın setlerden daha kaliteli olacak o yüzden lvl 60 olduğunda leatherworking auchiondan para kazanman haricinde bir işe yaramayacak. Ben şahsen herbalism/alchemy seçtim, tümüyle pvp düşünerek. Para kazanamıyorum bu seçimimden dolayı ama çok sayıda buff'ım var(büyü resistance, dmg absorb, armor, stamina, agility buffları vs.). Bunlar pvpde önemli yer tutuyor ayrıca rogue'lar için çok önemli olan blind özelliğini kullanabilmek için herb'e(fadeleaf) ihtiyacın var ki bunuda ancak herbalism sayesinde bulabiliyorsun yada her zaman auchion'a fadeleaf satılıyormu diye bakınman lazım ki(fadeleaf başka potionlar içinde kullanıldığından bulman zor olabilir). Şahsen bende şu anda 60 tane blinding powder(1 fadeleaf=3 blinding powder) var ki bu 60 sefer blind edebilmem anlamına geliyor. Ama leatherworker olursan hem iyi para kazanırsın hemde lvl atlarken kaliteli armorların olurki bu da hızlı lvl atlamanda faydalı olur ama ben şahsen olayı lvl 60'a göre baktığımdan seçimim alchemy oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Deadmarine, 01 Şubat 2005 15:32 tarihinde demiş ki:
said:
EomerMcEwan, 01 Şubat 2005 08:55 tarihinde demiş ki:
4) Ben karakterime skinning teachlettim ama yanına ne alsam kararsız kaldım sizce ne(ler) teachletmeliyim skinningden başka?

Slm,

1)- Evet
2)- Stealth olduğunda ayrı bir menuye geçer ve buraya pickpocket, ambush, cheapshot, sap gibi skilleri eklersen bu sorunu yaşamazsın(normalde ayrı stealth'de ayrı menu kullanırsın).
3)- Skill ile talentları karıştırma. Skillerin hepsini rogue trainerdan para karşılığında öğrenebilirsin. Ama talentlara gitmek için en az lvl 10 olman lazım ve lvl 60'a kadar 51 talent ekleyebiliyorsun. Thottbott'tan talentları incele kendine uygun olanı oluşturmaya çalış.
4)- Skinning seçtiysen yanına en uygunu leatherworking olur. Bu seçim ile kendine zırh yaparsın veya armor'ını arttırırsın. Ayrıca auchion'da yaptıklarını satarak iyi para kazanabilirsin. Ama bir gerçeği bil oyunda player'lar arasında lootlama yok ve her zaman drop'lar yaptığın setlerden daha kaliteli olacak o yüzden lvl 60 olduğunda leatherworking auchiondan para kazanman haricinde bir işe yaramayacak. Ben şahsen herbalism/alchemy seçtim, tümüyle pvp düşünerek. Para kazanamıyorum bu seçimimden dolayı ama çok sayıda buff'ım var(büyü resistance, dmg absorb, armor, stamina, agility buffları ve en önemlisi de çok sayıda healing potion vs.). Bunlar pvpde önemli yer tutuyor ayrıca rogue'lar için çok önemli olan blind özelliğini kullanabilmek için herb'e(fadeleaf) ihtiyacın var ki bunuda ancak herbalism sayesinde bulabiliyorsun yada her zaman auchion'a fadeleaf satılıyormu diye bakınman lazım ki(fadeleaf başka potionlar içinde kullanıldığından bulman zor olabilir). Şahsen bende şu anda 60 tane blinding powder(1 fadeleaf=3 blinding powder) var ki bu 60 sefer blind edebilmem anlamına geliyor. Ama leatherworker olursan hem iyi para kazanırsın hemde lvl atlarken kaliteli armorların olurki bu da hızlı lvl atlamanda faydalı olur ama ben şahsen olayı lvl 60'a göre baktığımdan seçimim alchemy oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
copperelf, 01 Şubat 2005 15:30 tarihinde demiş ki:
alch/herb ikilisini suna dayanarak söyledim;
lvl 60 olup para ile quest ile kendine iyi bir takım düzebilirsin, gerekirse leatherworking/skinning i yüksek birine para vererek yaptırabilirsin ama potionlar oyunda her daim yardımcı oalcak şeyler. potionlarıda satın alabilirsin ama ben bir sefer alacağım bir zırh yerine sürekli yapacağım potionları tercih ederim.

mesleklerin hepsi işe yarar. bu yazıyı kim kimi dövere çevirmeyelim. alch/herb; yanlız oynayacak yada healersiz oynayacak birisi için daha yararlı diye düşünüyorum

tamam çevirmeyelim güzel diyorsun ama
yazdiklarinin oyunun içi ile UZAKTAN-YAKINDAN bir alakasi yokki , para ile set met düzemezsin , düzersin 1 ay sonra düzersin çünkü bütün rogue lar ilk önce kendi giyinir
en kral pot un tanesini 1g den stack ini 4g den aliyorum AH den , şuan giydiğim seti 250g den satiliyor
sence 250g lik set yapip 4g den pot almakmı
4g den pot satip 1 hafta para biriktirip seti almakmı mantikli ?
ve 300 skinning yok ise http://www.thottbot.com/?i=22100 bu chesti unutun baştan

son bişey : 'yanlız oynayacak yada healersiz oynayacak birisi için daha yararlı diye düşünüyorum ' bunu kafanızadn direk silin
bu oyun uo daoc yada l2 değil
bu oyunda 60 dan sonra solo , yada grupla item yok
bu oyunda herşey raid
lvl40 olduğunuzda bence kendinize adam akıllı bir friendlist edinin , çünkü 60 tan sonra yapacağınız tek şey 15 kişi ile ubrs scholo ve strat raidleri
bütün itemlar orlarda , 15 kişin yoksa unut oyunu
akşama kadar malak malak sağda solda ezik itemlarla dolanirsin
bitti.
Sosyal ağlarda paylaş

dostum bak; 44 paly,33 warior, 33 hunter ve 40 rogue sahibiyim. yani oyunun ne oldugunu biliyorum.
konu geliyor seninde verdiğin örneğe kilitleniyor; bana kalsa 250 goldu kasar alchmy ile devam ederim. çünki set 1 sefer alacağım bişi. ama alchamy sürekli ihtiyac duyacagım bişi.
ama dediğin gibi zırhı kendim yaparım potionlarıda satın alırımda geçerli bir mantık
raid'e gelince; lvl 60 ı göremediğim için bişi diyemiyorum ama sırf eğlencesine 5-10 lvl düşük adamların kastığı yere gidip terör de yaratabilirsin; benim su an lvl kastıgım bölgelerde lvl 50 ler cirit atıyor. sonucta raidsizde oynanabiliyor bu oyun. yanlız takılacaksanda potion takviyesi ile gezmek gayet mantıklı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...