Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir Türlü Kurtulamadığım Mavi Ekran.

darkageman

Öne çıkan mesajlar

Valla bilemiyorum. Gerekirse yeni anakart ve ram takımı alırım. Şu an hala deniyorum verifier açık bakalım. Ram konusunda bende artık düşünmüyor değilim ama aldıktan sonra başka birşeyden çıkar diye korkmuyor değilim. Bir kaç gün deneyeceğim böyle bakalım. Bir de sürücüden kaynaklı olsaydı böyle bilgisayar kapanma vs olayları olmazdı değil mi. Emin olmak için soruyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgisayarı tamamen söktüm a dan z ye herşeyi temizledim iyice işlemci macununu vs yeniledim. Kabloları kontrol ettim bir problem yoktu sonrasında kurdum sistemi verifier açtım ondan sonra 3 gün öyle kullandım hiçbir problem olmadı. Verifier dün akşam kapattım öyle kullandım gene birşey olmadı. Ben anlam veremedim. Sizce nedendir yani kafayı yiyeceğim ben artık. Mavi veriyor gibi yapıp bilgisayarın kapanması nedir abi her icat beni buluyor ya. Gidiyorum harici program indiriyorum o da bana küfreder gibi hiç mavi vermemiş gösteriyor onu da geçtim minidump oluşmuyor. Başka önereceğiniz yöntem varsa cidden yani deneyeceğim her yolu artık. Memtest kaç kere soktum hiç sorun yok diyor. Güncel driverları üreticilerin sitesinden yükledim herşey güncel. Bir daha olması halinde ne yapayım? Ram anakart mı alayım ? Yoksa rage ?
Sosyal ağlarda paylaş

KillJoy said:

abi sat bilgisayarı parça parça sahibinden de yeni sistem toplayalım sana. bak kafan rahat eder. hırpalıyorsun kendini

Arkadaşlarımda böyle söylüyor ama ya sattığım parçalardan birisi arızalıysa. Ondan sonra uğraş sattığın kişiyle güvenemiyorum yani. Artık zaten tak etti canıma şu 4 gündür bir problem yok baktım gene tekabül etti anakart + ram ikilisi alırım öyle test ederim. Yani aklıma şahsen başka çare gelmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

KillJoy said:

abi arızalıysa geri alırsın parçayı. Arıza olduğunu sanmıyorum. uyumsuzluk sadece

Normalde benim sistem şöyleydi-

i5 4690k
msi h97 pc mate
8 gb gskill ripjawsx 1600 mhz ram
steelseries siberia kulaklık
600w psu

bunlar vardı sonrasından dedim uplayayım gittim;

msi z97 pc mate

+8 gb g skill ripjawsx 1600mhz ram aldım bunların kiti siyah diğerinin kit rengi yeşildi.

Plantronic gamescom 788

Ne zaman 1-2 ay kullandım ondan sonra böyle mavi hataları sıralanmaya başladı ne bileyim kulaklık işte ntkorln.exe vb ler olsun. Bilemiyorum yani arkadaşım diyor at o anakartla rami çöpe vs. Bilgisayarcıya gidiyorum problem yok diyorlar.

4 gündür problem yok temiz format vs attım gittim güncel sürücüleri vs kurdum. Şimdilik gözüken birşey yok.

Sosyal ağlarda paylaş

Dragonfire said:

darkageman said:

Bilgisayar mavi ekran verip kod gözükmeden şak kapanıyorsa, ayrıca power düğmesine bastığımda bootlamayıp kapatıp bir daha açtığımda geliyorsa. Ssd mi ölmüş ? yoksa başka bir bok mu var.

ssd den olsa ses gelir ram misalide öyle. Poweri değiştirmişmiydin?

Power daha yeni abi. 1 ay olmadı daha alalı ben. SSD değişmişti. Ramler değişmedi göndereceğim yani artık
Sosyal ağlarda paylaş

Seele said:

darkageman said:

Seele said:

abi senin derdin nedir. niye olmuyor?

Derdim mavi ekran veriyor pc force shutdown oluyor. Basıyorum açılmıyor yani karmakarışık ayrıca boktan birşeyler.

hepsini anladik okudukda. biz bunaldik burda ya. Valla ucaga atlayip gelip yapicam pcyi.

Sonunda gidip çekiçle dalacağım ben gözüm dönecek. Kenara ayırdığım para vardı gidip 2.el skylake sistem alacağım gene yaparsa.
Sosyal ağlarda paylaş

darkageman said:

Anakartım Msi z97 Pc Mate Ramlerim ise G-skill ripjawsx cl9 1600mhz olanlardan. 2013 yılında 2 tane almıştım. 2016 yılına girerken 2 tane daha aldım dedim uplayayım ram. Bilmiyorum belki ikisi uyumsuz çalışıyorlar ama mhz olsun cl'leri olsun herşeyi aynı Cpu-Z den de baktım yani. Memtest'de tüm testlerden sorunsuz geçiyor.

Bunların nominal voltajları aynı mı?

OC yapıyorsan da stabilleştirdikten sonra format atıp temiz windows kurman lazm cihaz overclock'luyken.

Bunlar harici IRQ çakışması olabilir, farklı USB portu seçip boş IRQ'ya al USB cihazları.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi overclock felan yok sistemimde. Stok herşey 1 aydır problem yoktu bela gene tekabül etmeye başladı. 10 kere format attım güncel driver kurdum daha ne yapayım abi yani. Verifier açıyorum 1 hafta kullanıyorum problem çıkmıyor yani. Ben çıkamadım bu işin içinden. Nominal voltajları aynı mı derken hani şu 9-9 bilmem neyinden bahsediyorsak onlar aynı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...