Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir Türlü Kurtulamadığım Mavi Ekran.

darkageman

Öne çıkan mesajlar

Birde esh bunları yaptığım halde sorun tekrar tekabül edip mavi ekran verirse gene buradan paylaşırım bakmış olursun. Gidip ram alırım olmadı. Ama technopat forumundaki abi Ramlerden değil Gpu'dan yana problem olabileceğini de söylemişti. Çünkü 2 kez aynı Nvidia Streamer hatasıyla mavi verdi bilgisayar. Bi üstadım demedik adam cevap yazmıyo ksladlksakld
Sosyal ağlarda paylaş

darkageman said:

Birde esh bunları yaptığım halde sorun tekrar tekabül edip mavi ekran verirse gene buradan paylaşırım bakmış olursun. Gidip ram alırım olmadı. Ama technopat forumundaki abi Ramlerden değil Gpu'dan yana problem olabileceğini de söylemişti. Çünkü 2 kez aynı Nvidia Streamer hatasıyla mavi verdi bilgisayar. Bi üstadım demedik adam cevap yazmıyo ksladlksakld

abi sil bütün nvidia sürücüsünü standalone olarak yükle nvidia experience falan yükleme. sitesinden only driver cek.

nvidia remover cek bi yerden de komple sil önce
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

darkageman said:

abi sil bütün nvidia sürücüsünü standalone olarak yükle nvidia experience falan yükleme. sitesinden only driver cek.

nvidia remover cek bi yerden de komple sil önce

DDU ile silip Onu da yapacağım akşamleyin. Durum devam etmesi halinde yazacağım :P
Sosyal ağlarda paylaş

Yani bunlar en barizi daha bir suru hata yapilmis olabilir.

Kaldi ki auto overclock opsiyonu falan oluyo bazi bioslarda , kesinlikle kullanmamak lazim. Baya salak profiller gelebiliyor. Sadece ram in onayli xmp lerini kullanin, test edilmis profiller yuklu geliyo rame.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla artık vermiyor ya daha başka birşey istemiyorum. Bundan sonra oc olaylarından da uzak duracağım stok yeter kasmaya gerek yok. Ama hala şüphelerim var yani. XMP açıp biraz da aslında öyle test etmek gerekli bunu bir ara deneyeceğim.

Bu arada voltaj 1.2 Cpu için vermiştim Ramler için değil karışıklık olmasın. Ramler normal XMP modülündeydi :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Güncelliyorum. Dün itibari ile tekrar mavi ekran verdi bilgisayar ama bu sefer çok garip birşey oldu. Mavi ekran yazısı görünür görünmez anında bilgisayar shutdown oldu ayrıca açmaya çalıştığımda ekrana görüntü dahi gelmedi. Power düğmesini kapatıp açıp bir süre bekledim ondan sonra bilgisayar açıldı. Akşam ben tekrardan memtest'e sokacağım ne olur ne olmaz diye. Var mı önerisi olan birisi ? İnternette araştırdım ekran kartı veya ram diyorlar kesin olarak. Akşam eve geçtiğimde anakartın Onboard girişine de bakacağım çalışıyor mu çalışmıyor mu diye.

Not: Driverdan kaynaklanabilir diye temiz format attım. Herşey güncel an itibariyle. Overclock vs yok. Herşey stok hızında çalışıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

1 aydır problem yoktu. Driver çakışsaydı bence 1 ay içinde kesin bir veya iki mavi ekrana denk gelirdim. O da yok ayrıca minidump klasörü oluşmadı bile yani ilginç tarafı o. Ben yüksek ihtimal ramlerden şüpheleniyorum artık. Memtest sağlam çıksa bile garantiye göndereceğim. Hatta sağlıklı olsun diye ekran kartını bile göndermeyi planlıyorum. Başka önerisi olan donanım gurusu varsa dinlemeye hazırım.
Sosyal ağlarda paylaş

KillJoy said:

hata yani senin ramleri saçmalatmandanmış. yani ramlerdenmiş.
abi mavi ekranı donanımsal verdirten tek şey ram %99

1 den fazla hdd varsa fiziksel hasar olmamasına rağmen kurulum hatası adresleme hatası vb den mavi ekran yiyebiliyorsun

çok yedim sdf

hdd i raidi kıstım kurtuldum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...