Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekran karti degisikligi sonrasi FPS sorunu

ajmet

Öne çıkan mesajlar

Sorunumun ne olduğunu tam bilemiyorum. Ama deli etti beni belki yardımcı olabilecek birileri çıkabilir.
aşağıdaki işlemci ve anakartı aldım.

AMD FX X8 8350 Soket AM3+ 4GHz 16MB Önbellek 125W 32nm İşlemci
MSI 970A-G46 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0

benim kullandığım ekran kartımda hd7850 idi

buraya kadar herşey normal. sorunsuz bir şekilde kullanıyordum.

daha sonra ekran kartı olarak Zotac GTX 660TI yi aldım benim hd 7850 yi sattım .

Sorun bundan sonra başladı. çok ilginçtirki oyuna giriyorum ( witcher 3 )10 fps yi geçmiyor acayip kasıyor.

sonra oyundan çıkıp makinayı yeniden başlatıp tekrar oyuna giriyorum herşey sorunsuz 60-70fps arası oynurum bir kaç saat sonra sıkılıp oyundan çıkıyorum.

Daha sınra tekrar gelip oyunu açıyorum 10 fps
sonra tekrar makinaya reset tekrar oyuna gir herşey normal.

sanki laptopla oynuyormuşumda ekrankartı tümleşikk olan intelde kalmış gibi bir şey anlayamadım gitti.
ne yapabilirim bu sorunu naıl çözebilirim bilen varsa yardımlarınızı bekliyorum:
Sosyal ağlarda paylaş

Bios'a gir, built-in kart varsa islemciyle embedded gorunur zaten, disable et dicem de monitorun on-board olana bagli olmadigindan mutevellit onu kullaniyo olman da cok olasi degil.

Vindoz 10 vs 8.1 gecislerini nasi yaptin ? Sifirdan mi kurdun yoksa upgrade/downgrade mi yaptin?
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Bios'a gir, built-in kart varsa islemciyle embedded gorunur zaten, disable et dicem de monitorun on-board olana bagli olmadigindan mutevellit onu kullaniyo olman da cok olasi degil.

Vindoz 10 vs 8.1 gecislerini nasi yaptin ? Sifirdan mi kurdun yoksa upgrade/downgrade mi yaptin?

2sindede sıfırdan kurulum yaptım .
Sosyal ağlarda paylaş

660ti, 7850'den 20 watt daha fazla kullanıyomuş. max tdp yazıyor ama witcher3 gibi bi oyunda %100 load'da o fark daha da açılabilir, belki psudandır 400w 500w falansa. fazla hdd, dvdrom, kasa fanı, pci kart vs varsa çıkar bir de öyle dene. veya psunun 12v rail 7850'nin max loada yetip 660ti'nin loada yetmiyor da olabilir düşük amper veriyosa.

http://www.hwcompare.com/13141/geforce-gtx-660-ti-vs-radeon-hd-7850/
Sosyal ağlarda paylaş

power suply 600w onuda dusundum ramin birini ve dvd romu cikarip denedim sonuc değişmedi
bir kaç bir sey daha soylediler eve gidince onu kontrol edicem bu mining virusu varmis gorev yoneticisinı kontrol et diyen oldu o anda birde eve gidince ona bakacagimm.
Sosyal ağlarda paylaş

dün eve gidince aynı şeyi yaptığı an görev yöneticisinden kontrol ettiğimde disk kullanımı yapan bir şeyler olduğunu gördüm. sistem belleği ana bilgisayar hedesi gibi şeyler .
virüs programım yoktu format atttım win 10 kurup bitdefender kurdum tekrar oyuna girdim.
sorunsuz olarak oynarken arada fps dusmeleri olduğunu gördüm o anda ( ogrendik ya ) :P görev yüneticisinden baktığımda bazı programlar yüksek ram ve disk kullanımı yapıyordu. microsoftun sitesinde yazan bazı adımları uyguladım.
sabah 1 saat kadar oynadım herhangi bir sorun yapmadı. amatekrar aynı şey olurmu olursa ne yapmam lazım yada olmaması için nasıl önlem alabilirim.
teşekkürler tekrar herkese.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...