Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SQL DB'den Excel Sheet'e Data Getirme

bingildak

Öne çıkan mesajlar

teknik bilgim yok gibi bir şey, ondan anne gibi anlatacağım:

envanter yönetimi ile ilgili bir çalışma yapmak istiyorum. amacım bir tane master excel sheeti hazırlayarak, belli alanlara SQL DB'den data çekerek üzerinden formül çalıştırmak.

SQL'de 2 ayrı deponun live datası ürün kodları ve barkod bilgileriyle yer alıyor (kod ve barkod excel'de de mevcut buradan match edilebilir sanırım). bunları excel'deki belirlenmiş alanlara çekmek istiyorum. gelen data üzerinden excel'de başka bir hücrede girilmiş statik data üzerinden basit formüller döndürmek istiyorum.

atıyorum:

kod - barkod
K1101 - 20102831 - X - Y - 2 - Z

X : Depo 1 live datası (SQL'de tutuluyor)
Y : Depo 2 live datası (SQL'de tutuluyor)
2 - benim belirlediğim temel oluşturacak statik data (numeric)
Z : X-Y'den gelen datanın yanında yer alan 2 datasıyla dört işlem basit formül sonucu

1. sorum bunun yapılabilir olup olmadığı
2. sorum bunun ne kadar pratik çalıştırılabilecek olduğu

yapılabilmesi yeterli değil, bu dosyayı depo personeli ve marka asistanlarına vereceğim. orada komplike işlemler, seçimler, onaylamalar falan yapamazlar. çoğuna mail'a düzgün başlık atmayı öğretemedim, öyle bir kesim yani.

dosyaya tıkladı, SQL'den çekilecekler çekildi, formül uygulandı dosya açıldı gibi bir sonuç gerekiyor.

eğer direkt SQL'den çekemiyorsak, 3 ayrı raporu alıp VLOOKUP çekerek yapmak gerekecek. o da çok kasar sık sık kullanılacak bir takip listesi için.

ps. genel bilgi almak amaçlı soruyorum yoksa yapılma evresini yazılımcı yapacak ben değil - indepth şöyle böyleye gerek yok, sadece istediğim sonuç elde edilebilir miyim'in yanıtını arıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

http://social.technet.microsoft.com/wiki/cfs-filesystemfile.ashx/__key/communityserver-components-imagefileviewer/CommunityServer-Wikis-Components-Files-00-00-00-00-05/3326.e1.png_2D00_550x0.png

çogu firma zaten böyle databaselere erişme olanagı olmayan kişilere böyle excel üzerinden data paylaşımı yapıyor dedigini tam incelemedim de sıkıntı çıkmaması gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

google aramasında direkt bunu buldum ama deneme şansım olmadığı için pratik kullanımda nasıl oluyor emin olamadım.

mesela bir kolona sql'den çekmesini söyledik, sheet'i öyle save ettik. depodaki personele gönderdim, sheet'i açtı, direkt önceki ayarlara göre sql'den data çekebiliyor mu yoksa her açılışta setup mı gerektiyor (veya authentication fln)
Sosyal ağlarda paylaş

C#, .vb.net, vbs... falan(visual studio destekli ne kadar .netli teknoloji varsa) kullanarak guili guzel bi adapter yapilabilir aslinda.yazilimcinin boyle ultra deneyimli olmasinada gerek yok su is icin.ornekleri takip etsen kendinde yaparsin belki.

asagida bi ornek var.atlaya ziplaya baktim videoya kabaca dusundugum seyi yapiyo.

program databasele baglanti kuracak.orada istedigin sorguyu yaptirip sorgudan gelen sonucu veri guncel mi degil mi diye kontrol ettikten sonra istedigin hucreye append ettireceksin.o arada istenirse excelde uygulanacak formuller falanda gui vasitasiyla yada excelle append edildikten sonra/once falan yapilabilir.boyle sadece eli mousea dokunan adamin bile kullanabilecegi nobrainer bisi cikarilabilir ortaya.

https://www.youtube.com/watch?v=WcIkjudRORw
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...