Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vajina asidinden bira üretmek

mokoko

Öne çıkan mesajlar

kadının vajinasında onemli bakteriler var saglık acısından

gecen ciddi bir tıp dergisinde okudum, sezaryanın cok saglıklı olmadıgı, vajinal dogumda kadının vajinasıyla temas eden bebegin bu bakteriler sayesinde daha saglıklı oldugu hakkında

dogum sonrası bu bakterilerden yine faydalansın diye vajina sıvısından olusan bir karısımla yıkıyorlar bebegi bir kac ay
Sosyal ağlarda paylaş

Siri ye sordum.
Bunu buldu.

Vajinanın diğer organlara göre en önemli farklılıklarından biri bölgenin zararlı bakterilere karşı savunmasında bizzat bakterilerin görev almasıdır. Laktobasil adı verilen ve asit ortamda üreme özelliği olan bakteriler vajinanın içinde enfeksiyon yapabilecek diğer bakterilerin çoğalmasına engel olurlar. Bu amaca yönelik olarak vajina duvarında yer alan hücreler içerisinde östrojen hormonu sayesinde depolanan glikojen (glikojen glikoz adlı şekerin depo şeklidir) önce şekere sonra laktik asit adı verilen bir asit maddeye dönüşür. Bu asit madde vajinanın asit ortamının devamını ve laktobasillerin çoğalmasını sağlar.

Herhangi bir nedenle laktobasiller azaldığında (enfeksiyon yapıcı bakterilerin vajinayı işgal etmesi ve laktobasillere üstün gelmesi) vajinanın asit ortamı bozulur ve vajinada enfeksiyon kolaylaşır.

Herhangi bir nedenle vajinanın asit ortamı azaldığında (vajinaya uygun olmayan kimyasal maddelerin girmesi, östrojen üretiminin azalması nedeniyle glikojen depolarının azalması) laktobasiller azalır ve vajinada enfeksiyon kolaylaşır.

Genital hijyeni korumaya yönelik önerilerin bir çoğu vajinada laktobasil-asit ortam ikilisinin korunmasına yöneliktir. Genital hijyen kurallarını ezberlemek yerine bu ikiliyi aklınıza getirirseniz genital hijyen olgusunu çözmeniz kolaylaşacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

cicibeybe said:

summon ramses ya

Efendim canım?

Bundan bira değil yoğurt üretimi daha iyi gibi. Ama birasını da içerim. Her şeyi yapıyorum o organla, asidinden mi tiksinicem lan?Hatta kadınımla birlikte içip kukunun değdiği her şey güzel oluyor bitanem derim. Şu an seni içiyorum deyip tebessüm ederim....
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...