horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 ben biliyorum bunları!![signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa, Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz Melali anlamayan nesle aşina değiliz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Delicim zaten yazının sonundada dedim türk atlılarına özellikle girmemmeye calıştığımı. Ama mızrak kısmında asıl sen batırmışsın ciritle mızrak coooook ayrı kavramlardır, ve kimse ciriti alıp adama vurmaz o ancak sok usta cirit oyuncularını oyunlarda yaptığı brşeydır, cirit gibi hafifi bi alet fırlatırlmadan ciddi güç kazanmaz. O yuzden crite mızrak demek cooook yanlış olur. Javelinde mızrak değildir aynı sebeplerden dolayı. Mızrak imobilize bi sılahtır , 2-2,5 metrelik bi silahın ne kadarmobil olduğu tartışılmaz bile. Lance taşıyan avrupa atlılarının kılıç kalkan+yay taşıyan atlılar karşısındaki hallerini görmek isterdim acıkcası. Hiç bi yerde skirmish demedim, acıkca dizilmek skirmish demek değildir. eğerki viking örneklerini söylüyorsan lütfen öğrenelimde gelelim. Kalkan acemi işidir bunu red etmek saçmadır, shield wall denen olay eeeeen acemi askerlerin bile yanyana durup yapabileceği bir olaydır, eline kalkan alan adamın ille cevresi sarılıyken sol kanadını korumak ıcın kullanması falan gerekmiyor. Bende dedim zaten kalkan cok gerekili diye neden tekrar söylemişsin anlamadım =) said: bunları hayatta tutmanın en kolay yolu kalkan kullanmaktır. ahada burda demişim son olarak skirmish durumuna gelirsek cölde kimse sadece cirit ok yay alarak gezinmez, herkez yanında kısa olsun orta boy olsun kılıç alır, neden anlamıyorum adamlar kılıç kullanırdı diyince başka şey kullanmıyo oluyo? kimse sırtında koca mızrakla elinde ok yay koşturmaz kasıt buydu. Sam evet sen yere yığıldıktan sonra allahın barbarı başının oöunde bekliyicekki kıcıkcılak cıkıkcılar gelip kolunu yerine taksın tamam oldu. Tabiki ahlberd kullandık ama hiç bi zaman ordunun ciddi bi kısmı bile olamadı. Tekrar söylüyorum Kalkan acemi işidir kullanılması icin ciddi eğitim gerektirmez. Acemi işi bu demektir acemi işi mantıksız iş demek değildir. Askerler birbirini girdiği zaman hepsinin birken aşil kesilip kalkanla oynamak olduğunu düşünmek bol keseden atmak olur. bunu öğrenip gelmekle ilgisi yok. Bir kez cirite mızrak demek bambaşka olmuş delicim.[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Bide o kalkan duvarı arasındaki boşluklardan giricek mızraklar cok ciddi kayıplara sebep olur. söylemeden edemedim.[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 e mızraktan mızrağa fark var. shorspearı var bunun longspearı var... longest spear bile var. ehuh. aynı mezu kalkan kullanımı için de geçerli. kalkanı nasıl kullanacağına bakar olay. sisteme bakar yani. okçuların muazzam bi kalkan eğitimine ihtiyacı yok. kalkan kaldır kalkan indir. olay bundan ibaret. ama kalkan zor bi alet de olabilmektedir. improved shield bash ile filan daha da zor ve güzel oluyo. misal vikingler çok çılgın kalkan kullanan adamlardı. bilmen lazım cüce sayılırlar onlar da. :P yani diyceem pıçakla ekmek keserim de 100 metreden elma vurmamı beklemeyin mesela.[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa, Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz Melali anlamayan nesle aşina değiliz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 yine bu arada o kalkan duvarının arasından mızrak yavaş geçsin. söylemeden edemedim.[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa, Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz Melali anlamayan nesle aşina değiliz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narsil Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Şimdi Shogun'un adamlarını üçer beşer doğruyormuş gibi yazacağım, buyrun okuyun gençler: Okuduğum kadarıyla kimse Eskrim'den bahsetmemiş. Günümüzde Ace bayazı üniformalar ve arkadan bağlanan kablolar yüzünden biraz karizma yitirmiş de olsa ispanyolca "beyefendilerin kılıcı" yani rapier kullanımında çift el oldukça yaygındır. Popüler sol el silahlarından birisi main gauche'dır. Siperliği elin üst kısmını koruyacak şekilde yapılır ve amacı hem şaşırtma hem de darbe karşılamadır. Stiletto, çoğunuz Frp oyunlarından hatırlayacaksınız oldukça etkili bir ikinci silahtır. İnce ucu o zamanlarda popüler olan zincir zırhtan kolaylıkla geçebilir ve plaka zırlhların boşluklarından sığacak ve ölümcül darfbeler indirecek kadar da uzundur. Bazı dövüşçüler(ki bunlar gerçekten yetenekli olanlardır) keskin ağzının yerinde çatallar olan hançerler taşırlar. Teoride bunların düşmanın silahını kıstırıp kırmak için kullanıldığı bilinmekteyse de rapier ya da small sword(sonraları ortaya çıkan kısa ve genellikle süs amaçlı kullanılan avrupa kılıcı) harici bir şey kırmış oldukları meçhuldür. İskoçların kullandığı çok kısa ve geniş ağızlı sheakan-du(ismi yanlış yazmış olabilirim) adlı hançer de uzun kılıçların yanında taşınır, nadir de olsa kullanılırdı. İşin Japonya ayağı oldukça farklı. Öncelikle Ninja'lar onu kullanır, bunu kullanır tartışması manasız çünkü Ninja'lar herşeyi kullanır. Fakat saklanması ve kullanımı açısından uzun kılıçlara nazaran daha etkili ninja-to (katanadan kısa wakizashi den uzun, farkı ise tsuba(siperlik) kısmının yuvarlak değil kare olmasıdır), tanto (genellikle kadınların kullandığı tek ağzı keskin bıçak) ve kozuka(dengeli fırlatma bıçağı. çoğu zaman tarak, toka şeklinde kamufle edilir ya da kılıçların tsubalarında özel olarak yapılmış yerlerde saklanır) tercih ederler(di). Başka çift kılıç örnekleri elbette araştırarak olmadı Neverwinter Nights oynayarak bulunabilir. Yormayın kendinizi genç yiğitler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 cirit atılır mızrak atılmaz fark budur benim bildigim . mızraklı adam zaten kılıclı dusmanlarına karsı araya mesafe koymaya calısıyor. onu atıp kılıcla savasmak istemez .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZeuZ Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 benim bildigim kadariyla topkapi sarayindaki kiliclar osmanli ordusundaki danalarin kiliclari olabilir. Yani duydugum kadariyla o kiliclari insan azmanlarina veriyolardi kas yiginlarina yani. eleman cift elle bi savurdu mu rahat 5-10 ki$iyi alir zaten o kilicla yakin dovu$te. Okculardan felan sonra onnari yolluyor olabilirler fazla bi bilgim yok sadece mantiken du$ndm[signature][hline]Bir sormacam var balalar / Gaydi gaptir gaptir / Caya gaamaltiya gatar / Dimeli nedir nedir / Miskimit denince ahla / Tamam sindi gaptim / Heman onun adi duser / Eti Eti Eti nukbasliklikiz, 28 May 2003 03:56 tarihinde demiş ki: puahau lameriz zaten!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 said: ZeuZ, 13 Ocak 2005 22:59 tarihinde demiş ki: osmanli ordusundaki danalar dana biraz abuk bir benzetme olmus .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 said: Cuce, 13 Ocak 2005 15:30 tarihinde demiş ki: Sam evet sen yere yığıldıktan sonra allahın barbarı başının oöunde bekliyicekki kıcıkcılak cıkıkcılar gelip kolunu yerine taksın tamam oldu. lol hoca sen sağdan soldan okuduklarını sentezleyip kendince sonuçlar çıkarıyorsun, ben ise gerçekte nasıl olduğunu söylüyorum. fantezi kısmına gireceksen işin masaüstü bölümünde devam edelim.. :-p sen hala romalılar vs asterix'de kaldın anlaşılan, ortaçağ avrupa'sı muharebelerinden bahsediyorum ben.. zırhların neden kesilmeye ve delinmeye karşı korumasının önceliği olduğunu tarihi gerçekleri örnek göstererek söylüyorum, sen fantezi romanlarındaki orkları anlatıyorsun bana.. bir cevap vermemişsin, ben de biraz daha madara ederim seni diyordum heh yazık.. :horace: kalkanın acemi işi olduğu yönündeki iddian da cahil gücüyle pekişiyor maşallah, sen "adamlar hemen ölmesin diye verirlerdi" diyorsun, pes yahu, savaşta zaten ölmemek birincil amacı değil mi her insanın?! inci inci birincisin maşallah.. sen blizzard oyunlarıyla karıştırdın herhalde, unarmored huntress'ların plate mail'li şövalyeleri devirmesi, donla gezen adamların taş binaları tek başına yıkması bilinçaltına işlemiş.. armor upgrade etmeden weapon upgrade eder dalarım mantığıyla bize ortaçağ savaşlarını anlatıyorsun.. :lol:[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mdma Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 eheh cüce kitapların ismini yazıcaktın unuttun galiba. ya birde kalkan işe yaramıyorsa biz ultimada o kadar parrying'i boşamı kastık eheh kasmıcam bir daha :) Benim görüşüm kalkanın acemi işi olmadığı. :)[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis. [Bu mesaj Endoret tarafından 14 Ocak 2005 00:17 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Evet sam dokunduğun nokta gözlerimi yaşarttı, eğer orda galyalı yerine, germen deseydim veya hurskarl deseydim nereye dayanıp "gel masaüstüne" gibi sacma sözler sarf edicektin merak ettim. Bide Horace evet kalkanları birbirlerinin yanlarına binecek şekilde dizersen mızrakların geçmesi zor olur, ama bu asla ordaki catışmayı kazandırmaz adama, Kalkan duvarıları asla rakibi geberticek kaçırtıcak manevralar yapamazlar, onlar düşmanı yerinde tutar atlılar gelip saflarından vurur düşmana yada oklarlar adamları. Ha sen orda dikilicek diye kimseyi yıllarca eğitmezsin, verirsin eline kalkanı mızrağı böle dizileceksin dersin olur biter, Acemi işinden kasıt budur. Ayrıca, öle kalkan kılıç 100 kişinin arasına dalmak ciddi fantezidir Sam efendi istersen onu ayrıca masaüstünde tartışırız.[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2005 jül sezar'ı getirelim sana da anlatsın kalkan acemi işi miymiş değil miymiş, biz ne desek sen warcraft 3 stratejisi gibi değerlendirdiğinden mantıklı bulmayacaksın.. 100 kişinin arasına kılıç-kalkan dalma olayını nereden çıkarttın şimdi? aklımdan dahi geçmeyen şeyleri mi hissedip yazıyorsun hehe[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ocak 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2005 Kalkanı elinde tutmak acemi işidir ancak üstüne onbinlerce kişi koşarken tutman gereken yerde tutmak gerektiği sürece ve tutmak gerektiği şekilde tutmak eğitim işidir. Ayrıca hiç bir ordu tek tip askerle savaşı kazanamaz. Hadi hepsini geçtim tek tip kalkan bile yoktur. Hızlı birliklerin kalkanı başkadır ağır piyadenin başka, hafif süvarinin başka ağır süvarinin bambaşka. Öküzde elinde kalkan durur, yıllarca eğitimini almış kişide ancak sonunda öküz yerde yatarken eğitimli olan evine döner.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2005 bu arada narsil kardeşimize de teşekkür ediyoruz hoş katkılarından dolayı. teşekkürler narsil![signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa, Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz Melali anlamayan nesle aşina değiliz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Ocak 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2005 cücecim Sen warhammerdan öğrendiğin bilgilerle bize bilgelik yapıyorsun ama wisdom oldu -4. Çocuuum, Ben sana mızrakla cirit aynı şey demedim. Ama javelin dediğin şey de mızrak tipi silahtır dedim. Hatam, sanıyorum o tip silahların Türkçesi "Kargı" olacak, oradan ileri geliyor. Ayrıca, Türkler mızrak da kullanırlar, süvariye karşı kullanılacak halberd gibi silahları da kullanırlar. Kendi süvari takımına aşırı önem veren bir ordu için, düşman süvarisini etkili bir biçimde safdışı bırakmak hayati önem taşır. Bu düşmanın uçaklarını vurup kendi uçaklarınla ortalığın dumanını attırmaya benzer. Düşmanın uçaksavarı elbet vardır, ama bir düşman avcı uçağı, düşman uçaksavarına göre her zaman daha tehlikeli ve etkilidir. Kalkan acemi silahıdır diye kastırıyorsun. Kalkanın kullanımı eğitim ister diye ısrar ediyorum. Bak güzelim, crossbow dediğiniz Tatar yayı denilen silah, acemi silahıdır. Neden? Çünkü kullanımı kolaydır, ok gibi yoğun ve uzun bir eğitim süreci gerektirmeden, sıradan insanın eline verdiğinde bile etkilidir,sıradan bir insanı az eğiterek çok verimli kullandırabileceğin bir silahtır. Kalkan ise, belirttikleri gibi, sınıf sınıf, çeşit çeşit olan ve kullanması maharet gerektiren bir araçtır. Sonuçta, silah olarak kullanılan, köşeleri sivriltilmiş, hatta kesici metal parça konmuş kalkanlar bile mevcuttur. Acemi adama gidip ağır piyade kalkanı tutuşturursan, o kalkanı kaldırana kadar ölür. Kalkanla uğraşmaktan silahını kaldırıp dövüşemez. Zaten acemi veya toparlama askerlere(köylüyüük ağaam?) genelde ya kalkan verilmez, ya da hafif, dandik tahta kalkan verilir. Zaten kullanamayıp öleceği için, gereksiz masraftır. Oysa adam adama, göğüs göğüse çarpışacak, süvari hücumu kesecek adama, bu amaç için geliştirilmiş sağlam bir kalkan verirsin bu bir, adama o kalkanı kullanmayı öğretirsin bu iki. Süvari üzerine çullandığında adam o kalkanı sağlam tutamayacaksa, kalkan tutayım derken safları bozup birliği dağıtacaksa ne anlamı kaldı? Bırak, o da toplama köylülerle beraber ölsün. Senin ısrarla, bana kalırsa "yanlış terimlediğin" durum budur. Acemi silahı, kanımca halberd gibi, crossbow gibi kullanması daha az maharet isteyen ve sıradan, az eğitilmiş adamların elinde bile iş görecek türden silahlara denir. Kılıç, ok, kalkan tipi şeyler, zaten bir çok türe ayrılıp özel görevler edinmelerinden bellidir ki, "acemi silahı" denebilecek sınıfa girmezler. Mızrak denen silahın nerede durduğu tartışılır, çünkü odundan yapma adi mızraklarla da zayıf bir birlik kurulur. Ama zırhlı ve özel mızraklı(Metal uçlu, özel uçlu mızrakları olan) birlikler kurarsan, o zaman acemi silahı olmaz. Örneğin, değişik bir baş taşıyan mızrak var, içeri kıvrımlı uçları olan... Amacı, üzerine atlı saldırdığında ata saplıyorsun, saplandığı yerde o uçlar basınçla kanca gibi açılıyor, hayvan "at cennetini" boyluyor, süvari de yallah aşağı iniyor. Bu bir acemi silahı değildir, acemi onu doğrultup hayvanı indirene kadar tepelenir. Hadi çocuuum, warhammer oynamıyoruz, cenk ediyoruz.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2005 öhö eger bu konu acikliga kavustuysa bir konuya deginmek istiyorum . at uzerinde cift kilic kullanilmaz dendi ya aslinda kullanilir . agir zirhla kusanmis atlar ne ise yarar saniyordunuz ? dusman saflarinin icersine dalmis bir suvarinin ati yonetmeye ihtiyaci yoktur . eger ki at yeteri kadar egitimli ve iyi zirhliysa ve saldirinin amaci vur kac gibi hiz gerektiren bir saldiri degilse cift silah kullanilan bir yontemdi . etrafta bir suru yaya adam sen zirhli atin ustunde iki el gayet rahat calisabilirsin .iyi egitimli bir savas ati da milleti pataklamakta sana yardimci olabiliyordu (cifte , isirma , yarim saha kalkarak on ayaklarla kafa goz patlatmaca) . ingilizlerle fransizlarin bir savasinda ozellikle dikkat ceken bir taktik olarak kullanildigini okumustum . hatta bu savastan sonra okcu birliklerinin onemi kalmamis deniyordu . atli birliklerin yikici saldirisi nedeniyle bozulan saflarda okcular piyadelere de karsida etkili olamiyorlardi zira atli birliklerin arkadasindan kosa kosa geliyordu piyadelerde . okcular icin yeterli zaman kalmiyor vs . dokuman iceren kitap ne yazik ki su an elimde degil ama atlilari bu sekilde kullananlar ingilizlerdi onu hatirliyorum ^^[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulbringer Mesaj tarihi: Ocak 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2005 Benım bıldıgım bu Uc Sılahsorler hedelerı zamanında duelıstler kullanırmıs kukrı ve rapıer ıkılemlerını..[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)* §Bounty Hunter§ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narsil Mesaj tarihi: Ocak 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2005 said: Soulbringer, 14 Ocak 2005 22:59 tarihinde demiş ki: Benım bıldıgım bu Uc Sılahsorler hedelerı zamanında duelıstler kullanırmıs kukrı ve rapıer ıkılemlerını.. Doğru diyorsun, yalnız tek farkı aynı zamanda hem Rapier hem kukri kullananların ancak Nepalli fransız şövalyeleri olabileceğidir :) http://www.army.mod.uk/brigade_of_gurkhas/history/kukri_history.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2005 at üstünde iki elle kılıç kullanan ölür. ölür yani.[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa, Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz Melali anlamayan nesle aşina değiliz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2005 iki elle tutarken kılıcı atın gemini kim tutuyor peki? :horace:[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 kimse tutmuyor kalabaliginb arasinda onune gelene bir tekme yapiyor at bir yere gittigi yok oldugu yerde kaliyor .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Logan Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 at üstünde 2 kılıç kullanmak kadar saçma birşey yoktur herhalde. sonuçta at hareket etmese sen kılıçları konuştursan bile ata yapılacak en ufak darbede hayvan huysuzlaşır, şaha kalkar, birşeyler olur ve 2 kılıç kullanan kişi laap diye yere düşer. sonu da ölümle biter. attan düşen adama kılıç saplamak çok da zor değildir zannımca.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 At üstünde çift kılıçla kapışmaya kalkışmak, bir koltukta iki karpuz taşımaya eşdeğerdir. Sakatlık ihtimali çok yüksek, karpuzu patlatmak ise verimsiz ve kötü bir seçenek. Delikanlı adam düzgün dövüşür, artizliğe kaçmaz.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 2 kılıç= 1/2 saldırı gücü bence. Sonuçta 2 elle tutulan tek kılıcın başarılı bir darbe verip yaptığı etki başka tek elle ise başka. Bence de 2 kılıç birçok açıdan kullanışsız.[signature][hline]:." Storm Earth and Fire! Heed my call! Ben istemedim gitmeni,kedi istedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar