kaleidoscopic Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 son zamanlarda bir çift kılıç modası sürüp duruyor, sanki karizma isteyen her adam alıyor eline iki tane kılıç çıkıyor sahneye. Bir kaç sene öncesine kadar kimsede yoktu ama. Bildiğim kadarıyla da tarihte ya hiç yok, ya da çok kullanılan birşey değil. Ya da ben bu konuda kara cahilim aydınlatırsanız cidden mutlu olacağım:-)[signature][hline]Boğaz'ın Ortasında Rakı-Balık Aşksız Gitmiyor A fall into the ditch makes you wiser. beleş D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın. tık, indir Member of AAL'05
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 japonyada var, ninjitsuda önemli yer tutar. Ama hic bir ninja arkasını duvara verip van tahzundsamuray kesmez. Mısırlılardada var ama kılıç değil onların abidik gubidik silahları varya=)[signature][hline]Beş Hececiler [Bu mesaj Cuce tarafından 02 Ocak 2005 15:08 tarihinde değiştirilmiştir]
arcane Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 king arthur daki galahad dı sanırım.. gereksizlik abidesi. herkes legolas,drizzt olamaz ki ! :lol:[signature][hline]Word Up!
Pirvan Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 Çift kılıç çift kama hatta çift orak tarihte sıkça kullanılmıştır. Özellikle japonya da sıkça kullanılmaktadır. İki katana en ölümcül savaşçıların sıkça tercih ettiği silahlardır. Ancak teknik olarak 2 silahı aynı anda kullanabilmek için çok iyi eğitilmiş olman gerekmektedir. Birde silahlar kısa ve menzili dar olacağı için at üstünde kulanılamadığı için ordularda pek yer tutamamıştır.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar. Hordish Manner I kill two dwarves before i kill two dwarves And then i kill two more..
montezaus Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 the last samurai filminde görebiliyoruz =) avrupada kullanıldığını zannetmiyorum, japonyada olduğunu biliyorum, amerikan yerlilerini karıştırmayalım bu işe =) ee bakayım yok sanırım. Savaşçılardan çok dövüşçülerin kullandığı birşey olsa gerek, herhangi bir savaş konumuna uyduramadım şahsen.[signature][hline]Let me back let me back, I promise to be good. don't look in the mirror at the face you don't recognize help me, call the doctor put me inside put me inside put me inside put me inside put me inside **no paranoia@ montezaus
malcolm Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 Samuraylar 2 kılıc tasıyolar ama 2.si yedek yani aynı anda kullanmıyorlar. Kullansalar bile bir katana bir wakisashi(daha kısa kılıc) kullanıyorlar. Ordularda genellikle 2. kılıc yerine kalkan veya iki elli baska silahlar tercih ediliyor. Zaten filmlerde bu cift kılıc modası da drizt ten sonra basladı:)
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 said: Pirvan, 02 Ocak 2005 15:52 tarihinde demiş ki: Çift kılıç çift kama hatta çift orak tarihte sıkça kullanılmıştır. Özellikle japonya da sıkça kullanılmaktadır. İki katana en ölümcül savaşçıların sıkça tercih ettiği silahlardır. Ancak teknik olarak 2 silahı aynı anda kullanabilmek için çok iyi eğitilmiş olman gerekmektedir. Birde silahlar kısa ve menzili dar olacağı için at üstünde kulanılamadığı için ordularda pek yer tutamamıştır. Kimse tarihte iki katanayı aynı anda savurmamıştır, eğer katana kullanıyorsan iyi bir kılıç ustası olarak katana san ihtiyacın olan butun yıkım gücünü sağlar. Rakip sayıca üstünse zaten iyi bir usta düşmanlarını bir sürüyü güder gibi önüne alır ve öyle dövüşür. ikinci bi katana kendini kesme ihtimalini arttırmaktan başka birşey yapmazki zaten tümüyle odaklanman gereken bir silaha bir atnedaha eklemek aptallık olur. Ninjalar nadir katana kullanır, iki elde katanadan daha kısa "wakishaki" (gibi yazılıyodu şimdi unuttum tam olarka nasıl yazılıyo) adlı kılıc-bıcak şeyler kullnırlar, akabinde gögüs gögüs'e savaşı tercih etmiyen ninjitsu da asıl amaç herzaman sayıca senden fazla olaçak düşmanı, seni takip etmiyecek kadar yaralaman yorman veya etkisiz hael getirmendir, Yoksa taichi veya katana karşısında iki kılıçla anca drizzt cilik oynarsın, sonrada adam gelir seni 5 parcaya ayırır. özel durum: bazen katana kınıyla beraber kullanılır. Şimdi hatırladım shaonin kung-fu cuları iki kılıç kullanırlar, ama bu bir istisna değildir akabinde o herifler insan değildir.[signature][hline]Beş Hececiler
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 said: malcolm, 02 Ocak 2005 21:04 tarihinde demiş ki: Samuraylar 2 kılıc tasıyolar ama 2.si yedek yani aynı anda kullanmıyorlar. Kullansalar bile bir katana bir wakisashi(daha kısa kılıc) kullanıyorlar. Ordularda genellikle 2. kılıc yerine kalkan veya iki elli baska silahlar tercih ediliyor. Zaten filmlerde bu cift kılıc modası da drizt ten sonra basladı:) Japonyada kalkan mantığı yok, ki zaten ordular genel olarak ki bu baya bi genel nerdeyse herkez, yari kullanırdı (yari=mızrak) okçularda kısa kılıçlar bulunurdu, tabi arada kılıçlı birliklerde olsada sayıca oldukca azdılar ve savaş sırasında oldukca nadir nadir oldukca ucuk görevlere verilirlerdi.[signature][hline]Beş Hececiler
Nanna Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 cüce engin bilgisini konuşturmuş yine. helal sana cüce!!!
Cafein Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 Eski Mısırda çift kılıç değil ama çift silah olarak orak veya kısa kama-bıçak gibi silahlar yaygın. Ama bunlar da nispeten özel olan ve/veya göğüs göğüse çarpışan birliklerde mevcut. Avrupada çift silah kullanımı hemen hemen hiç yok. Onun yerine çift elle kullanılan mızrak tipi silahlar yaygın. Okçu Avrupada yaygın olan bir birlik olduğu için, diğer birlikler korunmak için kalkan taşımak zorunda, kalkan aynı zamanda yakın dövüşte de savunma avantajı sağladığından ikinci silah yerine kalkan tercih edilmiş. (Düşününce KALKAN buradan mı geliyor acaba? Kalkmak fiilinden geldiğini düşünürsek, hani ok falan atıldığı zaman kalkan şey anlamında?) Çift kılıç tipi silah kullanımı Osmanlıda da mevcut. Burada, Deliler mi delişmenler mi bir ayrı birlik tipi var, amcalar özel olarak "Psychokiller" olarak yetişiyor, afyon çekip savaşa giriyorlar, vücutlarının her yeri dövme kaplı, en öndeler vs vs. Bu amcalar kısa çift kılıç, çift balta gibi kombinasyonlar yapıyor. Yine de burada savaş için özel ikili balta yaygın, kılıca göre. Ama yaygın olarak kılıç tek başına kullanması zor, denge isteyen bir silah olduğu için çift kılıç kullanımı yaygın değil. Bu ağır makinalıları elde taşıyıp ateşleyen abiler gibi sıradışı bir özellik.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sawer Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 o senın dedıın sole oluo yenıçerikerin bır kısmı belkı bılırsınız ellerını taşa vururlarmıs nasırlamak ve daha guclenmek ıcın sanırsam(doru mu bılemem tam)bu adamlar bu en ondekı askerılerı doverlermıs sabahtan aksama ve bu en ondekılerde delıler olurmus ata bındıırp ordunun ustune ılk gonderırlermıs hem ordu sasırsın dıe hemde cephanelerını bıtırmek ıcın fln delı olduklarından bıde afyon cektıklerınden ok saplansa bıle durmuolar tam piskopatlar[signature][hline]U reached the secret too soon, U cried for the moon. And then one day u find 10 years got behind u,No one told u when to run,U missed the Starting gun....
Cafein Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 Sawer, benim bildiğim Deliler özel olarak toplanıyor, bir kısmı gerçekten deli. Sağdan soldan psikopatları toplayıp ordu için yetiştirip bunları önden hem düşmanın moralini/düzenini bozmak hem de dikkati oraya çekmek için kullanıyorlar. Bir nevi intihar birlikleri, ama en öndekileri yeniçerilerin dövdüğü yok :) Ya da ben yanlış biliyorum... Ama öndekilerin günahı ne yahu :) Yeniçerilerin sütun dövme olayı başkadır, bu güçlenmek ve Osmanlı tokadı denen hamleyi çalışmak için yapılır. Kum torbası değil de mermer sütuna vurulur. Amaç, kasları belli bir güce ulaştırmak ve vururken alınan darbedeki acıya alışmaktır ki, gerektiği zaman dövüşçü rakibine de aynı şiddette bir vuruş yapabilsin. Böylece, rakibin açığını yakalayan bir dövüşçü teketekte bir vuruşla rakibini yere serebilir.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Infeqted Mesaj tarihi: Ocak 3, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2005 biraz dusunurseniz buyuk bir orduda herkeze cift kilic veremezsiniz cunku her insani karsida gelecek darbelere kilicla karsi koyacak veya vucudunu kaciracak sekilde yetistiremezsiniz o zamanda kalkan denen seye ihtiyaciniz olsunki ben olduremiyorsam bari olmeyeyim turunde isler islesin kullansa kullansa cok ozel bir tip suikast timi gibi birsey kullanmistir belki katana olmasi onemli degil iki ufak kilic da farkli degil[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 3, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2005 japonlar cıft kılıc kullanıyorlar ancak ıkıncı kılıc katana degıl wakızashıdır samuraylar toplumda sılah tasıyan tek sınıf oldugu ıcın cıft sılahla karızma yapmaya baslarlar boyle dogmustur bu olay eger katanasına bırsey olursa daha kucuk olan wakızashıyle kendını savunur ancak sonradan cesıtlı teknık okulları wakızashi yi kalkan olarak kullanmayı ogretıyor yanı katanayla vururken daha kucuk ve hızlı olan wakızashı ıle savunma yapıyor samurai cunkı teknık olarak 2 katana fazla gelıyor cunkı katana tek ellı degıl 1.5 elle kullanılan bır sılah :) bırda nınjaların kodachısı var orta boy bır kılıc onları cıft kullanırlar ama onların genel amacı makas ıslevı gorup uzuv kesmektır gercı samuraı da kafa kesmede kullanır cıft kılıcı ama oraya hıc gırmıyelım :)[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki: Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 3, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2005 Çift kılıçta biri asıl ölümcül darbe için diğeri savunma veya hançer amaçlı kullanılıyor diye biliyorum.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru
WERAN Mesaj tarihi: Ocak 3, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2005 üzerinde 2 kılıç bulundurmak samuray olduğunun kanıtıdır. Japonyada samuraylar çok itibar görürlerdi çünkü kendilerine verilen vazifeyi canları pahasına yaparlardı. Bu görevler bazen 1 şehri korumak olurdu bazende üst rütbede 1 kişiyi (general, imparator gibi) savunmak olurdu. ikinci kılıç katana değildir arkadaşlarımızında dediği gibi kısa bir kılıçtır. Çok ağır bi katana değilse tek elle kullanılabilir ama karşısında ağır katanayı çift elle kullanan biri varsa bu ona(2 tane kullanana) dez avantaj olur.Katanayı tek elinyle kullananın bileği bukulur buda ölümü olur. samuraylar belki kendi toplumlarının en iyi savaşçılarıydı. Ama asla dünyanın en iyi savaşçıları falan değillerdi. Moğulların istilasını bile kendileri savuşturamıştır. Kamikaze(ulu rüzgar) dedikleri efsanevi bi fırtına yüzünden moğol gemileri batmış, ve geri kalan gemilerde geri çekilmek zorunda kalmıştır. Ninjut-su ya gelince bu teknik japan feodal sistemine karşı köylülerin gizlice çalışarak ortaya çıkardıkları bir tekniktir. Zaten ismini burdan alır. Nin=gizli Jut-su=sanat Ja=işçi anlamına gelir. Ninjaların (gizli çalışan) kullandığı silahlar tarla aletlerine benzer.(orak gibi)Bunun nedeni fakir köylülerde kılıç gibi pahalı aletlerin pek bulunmamasıdır.Bu sanat karma bir sanattırda diğebiliriz. İçinde Juijutsu(yakın dövüş) ve taijutsu (uzak dövüş) harekatlarini barındırır. Ama mükemmele yakın bir sanat diğebilirim. Şu an en büyük senseysi amerikada yaşıyan 80 küsür yaşında japon bir doktordur.[signature][hline]Sen aşkı aramazsan Aşk seni arar. (/)(/) >>~-----~> .V¨¨V
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 3, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2005 wakizashi+katana çift kılıç tekniğinin geliştiricisi de miyamoto musashi ustadır. selam ederiz burdan kendisine. ninjalar da ekseriyetle çift kılıç filan kullanmazlar. kısa ve düz bi kılıç olan ninjato kullanırlar. wakizashiden farklı bi kılıçtır bu. kullanmamayı da tercih ederler.[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa, Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz Melali anlamayan nesle aşina değiliz.
Sam Mesaj tarihi: Ocak 3, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2005 avrupa'da zaten çift elli kılıcın kullanımı da sadece iskoçyalı donla gezen manyaklara ya da platemail'in geliştirilmesinden sonra artık kalkana ihtiyaç duymayan ve düşmanın zırhına karşı daha daha güç uygulayabilen ya da uzun mızrakları kesebilen silahlara ihtiyaç duyan şövalyelerle sınırlı kalmıştır. pahalı iki elli kılıcı eline alıp düşmana bir kere sallayamadan ok ateşiyle gebermenin pek verimli olmadığını düşünmüşler.. daha sonrasında zaten kılıç kullanımı azalmıştır zira platemail'e karşı işleme prensibi olarak zayıf kalmıştır istediği kadar büyük olsun, tabar denilen çekiç ve balta karışımı bir silah tercih edilir hale gelmiştir.. yani öyle çift katana bile sallamak mümkün olsaydı ancak gene filmlerde işe yarardı, zira tek elle uygulanacak güç kafi değildir ağır zırhlı düşmanlara karşı..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 5, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2005 :) kılıcı alıp zırha vurmayı tercih etmiyoruz zaten genel olarak. ya gatts gibi bi kılıç ve kol kuvveti lazım, ki ağır zırhlı dönemlerdeki kılıçlar da üç metrelik devasa kılıçlardı. efenim neyse zırhlı düşmanların zırhlarının arasına arasına sokuyoruz kılıçlarımızı ki etlerine girsin ve ölsünler. ya da dediiniz gibi efenim çekiç yahud halberd kullanıyoruz.[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa, Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz Melali anlamayan nesle aşina değiliz.
Cafein Mesaj tarihi: Ocak 5, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2005 Avrupada ayrıca kılıç yapacak çelik yok. Belli bir tarihe göre madencilik zart zurt öldüğü için adamlar Romalılardan kalan demiri çeliği eritip eritip kullanmış. O yüzden kılıç gibi silahlar sadece seçkin savaşçılarda veya soylularda var imiş. Böyle bir ortamda çift kılıç gibi zaten astarı yüzünden pahalı bir yatırımı kimse tercih etmemiş.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sam Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 horas-san ne yaptın 3 metrelik kılıç filan, gatts'ı da aştın ehe plate zırhlı düşmanlar da berserk'deki gibi cıbıldak kol, boyun üzerine plate giymediklerinden öyle aralık bulmak pek mümkün olmuyordu zira bunların altına deri ve chainmail karışımı bir elbise giyilirdi zırhın açıkta kalan azıcık yerlerini de örten. eğer siz zırhlı değilseniz zaten tek hatanız ölümle eşdeğer gibiydi, zırhlıysanız da çok yüksek hareket kabiliyetiniz yoktu hem o noktalara başarılı olarak saldırma ihtimalinizi düşüren, rakibin de eli toplamıyordu. o nedenle şövalyeler hep gösterildiği gibi rakipleri de plate zırhlı olduğu zaman kılıç yerine kırıcı etkiye sahip topuz, gürz, ağır balta gibi silahları tercih ederlerdi, at üzerinde kullanılan lance ise atın bütün itici gücün tek bir delici nokta üzerinde yoğunlaştırdığından etki sağlayabiliyordu.. çift elli kılıçlar da delici değil daha ziyade kırıc/kesici etkiye sahip olduğundan zırhın aralıklarına batırmanın pek anlamı yoktu, sallayıp oraya denk getirmek de ne kadar mümkündü başka bir olay.. hülasa, platemail devrinin sonu ve zirvesi olan gothic plate değil kılıç balta ile dahi hasar verilemeyen bir yapıya sahiptir, bu zırhların kalitesi de arkebuz mermilerini dahi durdurabiliyordu ayrıca..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 inanmıyosun demek.. topkapı sarayının sitesi çok dandik olduundan gösteremiyorum ama. yani gözümle gördüm ben o kılıçları. resmini ararken şu paragrafı buldum ehuh "But the truth is that the most powerful bows were from Turkey (or, to be precise, the Ottoman Empire), and, despite their small size, there are instances known of arrows being fired across the breadth of the Bosporus (that's roughly 900 meters!). An average Ottoman archer's weapon weighed no more than a modern child's toy, but could have a draw weight of 70 pounds combined with a mechanical efficiency that puts the best contemporary Western European bows to shame." valla bulamadım hala bi resmini. Lakin boyumdan yüksek ve daha da uzun bi genişliği olan vitrinde çaprazlamasına duruyodu o kılıçlar.[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa, Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz Melali anlamayan nesle aşina değiliz.
huun Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 var oyle kılıclar bende bizzat gordum tıopkapı sarayında . pek mantıklı gelmemisti o kılıclar ama bana yani efektif kullanım icin cok buyukler . kendocu bir arkadasa sormustum haliyle adam meraklı kılıc kalkan islerine . onun soylediklerini yaziyorum ne derece dogrudur bilemem . o kılıclar osmanlida daha cok torenlerde kullanılırmıs savas sahasindaysa -daha cok caponlar kullanirmis - en on saflarda agir zırhla donatilmis adamlara verilirmis . dusman hat seklinde yaklasiyor ya yuz yuze gelinen ilk anda o kocaman kilıclari yarım daire olusturacak sekilde sol omuz hizasindan sag omuz hizasina kadar allah ne verdiyse savururlarmis . yani kisa bir an icin etkili olma imkanlari var . oyle anlattiydi bilemem ^^[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
malcolm Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 O tur kılıclardan japon cizgi filmlerinde ve oyunlarında da oluyor demek ki bizden calmıs alcaklar :)
Sam Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 usta olabilir öyle kılıçlar ama savaş alanında kullanılıyorsa da ne derece verime sahiptir orası şüpheli, yukarıda söylendiği gibi sınırlı bir kullanıma sahiptir herhalde. ilk çarpışmadan sonra yere atılıp başka bir silaha geçilmesi lazım mantıken, gatts gibi epe kullanırcasına sallanamıyorsa ne anladık hani.. :-p kenshin'de sanosuke de zanbatou denen öyle bir kılıç kullanılıyordu, orada anlatıldığına göre güya atla beraber biniciyi de kesecek birşeymiş (3 metreydi cidden heh) ama ustaca kullanabilen kimse yokmuş, bunu da ustaca kullanabilen tek adamın ne kadar öküz bişi olduğunu ifade etmek için söylemişlerdi tahminimce.. :-o ha kaldı ki bir kere kullanılıp gardı düşüren kılıç kullanmak yerine (o kılıcın maliyetini de geçtim) hafif bir tabarı çift elle kullanmak daha mantıklı değil mi sonuçta? o bahsettiğim aletin resmini bulamadım ben de maalesef..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Öne çıkan mesajlar