Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Profesyonel Windows server kurulumu ve teknik destek

aquila

Öne çıkan mesajlar

windows serverin sittirilyon tane lisansi var.icindeki neredeyse her bi halt icin bi ucret odemen gerekiyo.kucuk sirketlerde kurulum esnasinda bazi servisler icin lisans alinmasina gerek yok mesela.diyelim 5 bilgisayara acilacak bi servis var.5 icin ucretsiz olan servise 6. geldiginde +1 lisans almiyosunda 6 lisans birden aliyosun gibi.

sacma sapan sittirilyon tane olay var ya.iyi bilen biriyle calismaniz lazim.hem kurulumda gereksiz para harcamamak icin hemde uzun vadede ekstra masraf cikmasin diye.kurulum cok zor degil ama lisanslar yonetimi ultra onemli.

surayi tavsiye ediyorum diyemiyorum.iyi refaransi olan biriyle calisirsiniz umarim.

biraz lafin cogu oldu.mahalle bilgisayarcisindan bozma adamlar az bi palazlaninca serverda kurariz kafasina geliyolar.lisans yonetimi bambaska bi is oldugu icinde uzun vadede cok sikintili surecler yasaniyo.ileride basliga gelen buna dikkat etsin diyerek not dusuyorum bunu.

dip not: bu arada microsoft artik kendisi lisans kontrolu yapiyo.aydin&aydindan almislar heralde yetkiyi ama musteri databaseini vermemis a&a heralde.simdi tek tek sirketlere posta gonderip size legal kullanim sertifikasi verecez diyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...