Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Enjektör ve Manifold Temizliği

Xaero

Öne çıkan mesajlar

Dün aracı ustama götürdüm 120 bin bakımı falan yaptırdım. Bana abi müsait oldugunda manifold ve enjektör temizliği yapalım arabaya falan dedi. Nedir ne değildir bilmiyorum ama arabadan bi şikayetim yok. Araştırdığım kadarıyla faydalı birşeymiş ama yaptıranlar varmıdır aramızda?

http://pics.tdiclub.com/data/517/Intake_Manifold_Cleaning.pdf
Sosyal ağlarda paylaş

Bahsi geçen parçalar çok fazla kurum bağlıyor atık egsoz gazları ve yakıttaki pisliklerden mütevellit. Yararlı bir işlem ancak para'nın dediği gibi gelişigüzel yapılmaması gerekiyor. Araç 120'e dayandıysa tabii, bi bakmakta fayda var. Yalnız parçalar çok hassas parçalar, dikkat etmek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Keyfe keder yapılmaması gereken bir işlem. Bir anda enjektörlerin işemeye başlayabilir.

Saygılar.

Daha önce CarbonClean yada herhangi bir katkı kullanmadım. 10.000 km falan önce de Würth Enjektör Temizleyici atarak 900 Km durmadan uzun yol yaptım. Faydasını gördüm gibi geliyor ama tam emin değilim.

http://shop.wurth.com.tr/?sayfa=product/artikel&artikel=5861011150028+++12

Bu ustalara ne sorsak pat diye yapalım edelim diyorlar kanser oluyorum yetkili servistekilere bile güvenmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Şimdi şöyle bir olay var:
Bu motor çalışan bir makina. Valfler yataklarını güzelce belirlemiş, enjektörler fıslıyor falan. Böyle bir işleme ihtiyaç duyup duymadığı ilk önce enjektör basınçlarını kontrol ederek belirlemek gerekli. Eğer enjektörlerden birinde basınç düşükse temizlik ile o tıkanıklığı açabilirsin.

Fakat, bu temizlik işlemi sonrası bazen o valflerin oturma yüzylerinde boşluklar çıkmaya başlıyor. Motor kompresyon sıkıntısı yaşamaya başlıyor falan. Veya enjektörler pulvarize olarak değil de daha iri taneli olarak yakıt gönderiyor.

Kısaca ortalık fena karışıyor! Bu tarz bir işlemi, motor ile oldukça fazla km yaptığında, motoru yaptırmadan önce son çıkış olarak kullanmakta fayda var.

Benim Scenic II şu an 200k km ve Scenic III ise 100k km oldular. Daha böyle bir işlem yaptırmadım.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
Komodo said:

Araç birkaç kere durduğuğumda devir düşüşü yaptı dalagalanma gibi

Ya bu olay bende de oluyor kırmızı ışıkta falan durunca. Araç stop edecekmiş gibi oluyor, devir düşüyor baya bi. Sonra bir anda toparlıyor kendini 1300 devire falan çıkıp geri 900 civarına dönüyor. Yolda giderken herhangi bir sorun yok ancak ışıkta vs. durunca böyle yapıyor.

Önerilerinize açığım.

Saygılar.

Araç: 2006 Toyota Avensis, Benzinli
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...