KillJoy Mesaj tarihi: Şubat 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2016 Pijamalı hasta, yağız şoföre çabucak güvendi. [hr] "F klavye, Türkçe için özel olarak geliştirilmiş bir klavye çeşididir. 20 Ekim 1955 tarihinde Bakanlıklararası Standardizasyon Komitesi tarafından onaylanmış ve bu tarihten itibaren kullanılmaya başlanmıştır." Ama çoktaan rafa kaldırılmıştır kendisi. Ben bir kere rastladım kendisine, alman gençlik merkezi bişi bişiyinde. Ha birde eskiden bilgisayar alırken Q mu F mi diye soruyorlardı.kendisi buna benziyor ve tamamen türkçe için yaratılmıştır.ihsan sıtkı yener abimiz alıyor türklerin standart elini xray çekiyor, sonra tdk ya gidiyor bütün çok kullanılan kelimeleri çıkarıyor ve klavyeyi %49sol-%51sağ el ağırlıklı kullanılacak şekilde tasarlıyor. günümüz türkçesinde Q klavyeye göre %11 daha hızlıymış, bilgisayar similasyonlarına göre hatta F klavye üzerinde ufak bi kaç değişiklik ile %46'ya hız arttırılabiliyormuş. hararetli bir whatsapp konuşmasında ve yazılmasında hissedilebilir belki:D yarışmalarda ise direk üstün bi başarımız var F klavye ile; hızlı yazmada 57-95 yılları arası 14 tane dünya rekoru kırmışız. 47.pekin(2009) ve 48.fransa(2011) yıllarında da birinci gelmişiz. [hr]bonus 1: Q klavye, daktiloda hızlı yazmada içindeki mekanizmanın sıkışmaması için tasarlanmış. İngilizce için değil.bonus 2: 2017ye kadar bütün kamu kurumlarında F klavyeye geçilecek.bonus 3: kesin okumanız gereken yazı ! I don’t speak Turkish, and can’t read it either. I have never been to Turkey. I honestly don’t even know that much about Turkey. Why did I ask for a Turkish typewriter, then? Because it has one of the most fascinating keyboard layouts ever:adam çok güzel yazmış burdan devam edinWe’re not beholden to Q·W·E·R·T·Y Many European countries followed in Q·W·E·R·T·Y’s footsteps, with simple modifications. Germans and Poles remixed it into Q·W·E·R·T·Z; French put together A·Z·E·R·T·Y. Many others took the Q·W·E·R·T·Y layout verbatim, and simply sprinkled the extra needed letters in its periphery.Accented characters aren’t always second-class citizens In Turkish, for example, ü and ş are more commonly used than c and v and p. People creating this keyboard layout knew that, and so characters unique to Turkish get prominent placing on first-class keys, right alongside the Roman letters. Both of these two points — rejecting Q·W·E·R·T·Y and elevating the extra letters — are very powerful. To me, this keyboard says “we’re proud of our language and we will treat it with respect.” kaynak:https://medium.com/@mwichary/what-i-learned-about-languages-just-by-looking-at-a-turkish-typewriter-fc840aab1b0a#.37c14wugx bonus4: iphone'larda bişey indirmenize gerek yok direk turkish F e geçebilirsiniz. haydi! http://45.media.tumblr.com/ae1956208b52f799300149c58fa4fd9b/tumblr_n55nqppBNu1rm9sqwo9_400.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Şubat 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2016 benim aile kamudan emekli hiç biri q klavye kullanamdı ilk pcler gelmeye başladığında kamuda yine f dı hepsi ne oldu da q ya geçildi ilginç. şimdi f hayatta kullanamam herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Şubat 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2016 kullanılmayan harfleri bir kenera attığı için daha mantıklı gözüküyor ve a tuşu ortada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Şubat 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2016 Asker de F klavye ile yaziciklik yapmak zorunda kalmistim, caktirmadan Q klavyeye gecirip oyle kullanmaya devam ettim, bakmadan yaziyordum zaten. Q klavyeye alisip sonra F yazmak zorunda kalacak genc memurlara simdiden allah sabir versin, alismak zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2016 kamuda hala f klavye var..eskiden ticaret meslek liselerinde vs de hep f klavye ogretilirmis..nispeten kucukken saglik ocaginda yazisma yaparken seritli daktiloda f klavyeden kustugumu ve yalanda 10 satir resmi yaziyi 20 kez filan yazamadigimi hatirliyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Şubat 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2016 niye alışılsın ki nasıl zorunlu klacaklar ki bunu kullanıcı için. şimdi biri gelecek klavyeleri mi kontrol edicek. hadi diyelim zorlana taktılar valla ikinci q klavyeyi takarım pcye ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Şubat 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2016 olm hala yazarken klavyeye bakan mı var allah aşkına, yeto musunuz? ayardan q ya geçir f klavyede devam et ne fark edicek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Şubat 12, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2016 F klavye kullanınca sanki başka dil arapça latince yazıyormuşum gibi hissediyorum. benim asıl merak ettiğim F klavye ve Q klavye ile ingilizce yazmanın efficiency karşılaştırması nedir. x,q için nasıl kısayollar var shift+g=q gibi?:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2016 zorunlu kilma genellikle malzeme aliminda oluyor..yani resmi daireye sadece f klavye aliyorlar..makine miladi oluyor eski klavye girisi oluyor sadece senin tutup getirdigin klavye oluyor olmuyor makine tanimiyor vs.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2016 Gladmir said: Asker de F klavye ile yaziciklik yapmak zorunda kalmistim, caktirmadan Q klavyeye gecirip oyle kullanmaya devam ettim, bakmadan yaziyordum zaten. Q klavyeye alisip sonra F yazmak zorunda kalacak genc memurlara simdiden allah sabir versin, alismak zor. cok hızlı alısıyosun sonrada ck keyifli oluyo f kullanmak zaten. max 2 haftalık bi sürec. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Şubat 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2016 Ultimate keyboard layout ne Q ne F; Dvorak: http://www.kaufmann.no/roland/dvorak/ http://www.workmanlayout.com/blog/wp-content/uploads/2010/11/workman_p.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2016 ben esas o stenolarin nasil calistigina hayret ediyorum..catir catir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2016 Gladmir said: Ultimate keyboard layout ne Q ne F; Dvorak: http://www.kaufmann.no/roland/dvorak/ http://www.workmanlayout.com/blog/wp-content/uploads/2010/11/workman_p.png hız açısından pek değmese de yorulma süresini acayip uzatıyor dvorak. çok yazıyorsanız tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar