Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ihbar süresi

Mrlee

Öne çıkan mesajlar

olayı şu, işveren sen istifa edipde işe gelmezsen 15 gün ihbar süresi boyunca, ihbar tazminatını senden isteyebilir. yapan da var bunu.

işveren ihbarında ise, adamın seni işten çıkarması ve 15 gün (bu kıdemine göre aslında) önceden haber verip sana kendine iş bak demesi oluyor ki bu durumda sana iş bakmak için süre vermesi de gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir tanıdığım istifa etti. İhbar süresini beklemeden başka bir işe girdi. Eski iş vereni dava etti ve kazandı. Yani ya istifa edip ihbar süresi bekleyeceksin yada tazminatını iş verene vereceksin. Ama tabi karşılıklı anlaşma yoluyla iki taraftan biri hırs yapmazsa gerek kalmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

yok deve.. asfjkasf 1 ay la o

yerine birisini bulup önerip onu işe alırlarsa o süre kalkıyor

ama başkasını aldılar mesela ve sende birisini önermedin...

ozaman yine o süre geçerli ama konuşup gelmessinde lazım olduğunda iş ile ilgili bişiler çağırıyorlar filan gibi anlaşılabilir. Yada telefonla en azından IT bölümü bu şekilde işliyor
Sosyal ağlarda paylaş

bombilo said:

olayı şu, işveren sen istifa edipde işe gelmezsen 15 gün ihbar süresi boyunca, ihbar tazminatını senden isteyebilir. yapan da var bunu.

işveren ihbarında ise, adamın seni işten çıkarması ve 15 gün (bu kıdemine göre aslında) önceden haber verip sana kendine iş bak demesi oluyor ki bu durumda sana iş bakmak için süre vermesi de gerekiyor.

ya ben bug var mı açısından soruyorum

hiç istifa dilekçesi verme
işe gelme 3-4 gün işveren in yapabileceği bir şey var mı
bu işe gelmiyor sözleşmesini fesh ediyorum demekten başka
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...