Gladmir Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Rainvape lerin demlenmesi bitti, aksam seri denemeler yapacam. @gerge Gözün aydın :)
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Beceremiyorum, Bellus ne yaptiysam calismadi. Oamuk yanmiyor, TC kullaniyorum zaten, ama yanik tat geliyor telden sanirim. Icilmiyor. Neden? Ne yapabilirim? Bellus'u bugunluk kenara koydum, sonra tekrar denerim. Ya da Ankara'da olan varsa bilen ogretsin bana. Yemek ve bira ismarlarim =)
cabiria Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 GERGE said: Beceremiyorum, Bellus ne yaptiysam calismadi. Oamuk yanmiyor, TC kullaniyorum zaten, ama yanik tat geliyor telden sanirim. Icilmiyor. Neden? Ne yapabilirim? Bellus'u bugunluk kenara koydum, sonra tekrar denerim. Ya da Ankara'da olan varsa bilen ogretsin bana. Yemek ve bira ismarlarim =) bugün benim crius geldi inanılmaz öksürtüyor iki kere wickledim bişeyleri yanlış yapıyorum. öğretecek varsa bir bira da benden :)
sunthewhich Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 nasıl sardın coil i ? GERGE said: Beceremiyorum, Bellus ne yaptiysam calismadi. Oamuk yanmiyor, TC kullaniyorum zaten, ama yanik tat geliyor telden sanirim. Icilmiyor. Neden? Ne yapabilirim? Bellus'u bugunluk kenara koydum, sonra tekrar denerim. Ya da Ankara'da olan varsa bilen ogretsin bana. Yemek ve bira ismarlarim =)
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Coil jig'e taktim, cevirince kendisi sardi ama bozuluyor sekli hep biraz pamuk takarken. Pamuk miktarini da ayarlayamiyorum tam zaten. Youtube'dan epey tuto izleyecegim vaktim oldugunda.
sunthewhich Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Yok yani kaç mm üzerine sardın, kaç tur, kaç ohm ? Coil yüksekliği nasıl, coil'de dışarı çıkma durumu var mı ?
Bright Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Pamuk takarken bozulmaz abi şekli coil'in. Daha büyük çapta sar(2.5mm ve üssü, deck'e sığdığı kadar) veya daha az pamuk kullan. Bir de çift coil setupsa ikisinin de boylarının eşit olması lazm yoksa boyu kısa olan daha önce ateşler. ayaklarının aynı kısalıkta kesilmesi lazm taktıktan sonra post'lara.
sunthewhich Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Bellus 2,5mm üzeri sıkıntılı oluyor, maksimum 2.5mm sar. Dual sarım zorlayabilir ilk seferde, single dene.
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 GERGE said: Beceremiyorum, Bellus ne yaptiysam calismadi. Oamuk yanmiyor, TC kullaniyorum zaten, ama yanik tat geliyor telden sanirim. Icilmiyor. Neden? Ne yapabilirim? Bellus'u bugunluk kenara koydum, sonra tekrar denerim. Ya da Ankara'da olan varsa bilen ogretsin bana. Yemek ve bira ismarlarim =) ankarada ben varım, baska varsa o da gelsin, vape gunu yapalım :D likit degistiririz deneriz filan
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 abi ne degiseceksin hepimizde ayni likitler var asagi yukari..ha bulusma isi guzel tabi..
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 o bahane iste, sarım teknikleri, cihaz muhabbetleri filan iste
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 ayran olur cay olur..guzel olur tabi..
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 abi bisi soracam, kanger subtank'de mesela, wick hole'lar altında arta kalan likitleri napıyorsunuz, ben karıstırarak baska likitle kullanmaya calısıyorum eger orjinal likit bitti ise. sizin fikrinizide alayım dedim.
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 dana22 said: abi ne degiseceksin hepimizde ayni likitler var asagi yukari..ha bulusma isi guzel tabi.. bende saglam stok oldu ya :D testlerim bitsin yakında toplu review gondercem likit konusuna. su anda excel'de tutuyorum reviewlarımı, genelde kesin karar vermek icin birden fazla tadım yapıp 10 - 15 ml'lik sise bitirmeyi deniyorum filan. elimdeki likitler Puflikit Brassberry Ice Puflikit Psikopak Muz Puflikit Abyss Puflikit Elmango Puflikit Mountain Glory Puflikit Tigers Blood Puflikit Orries Hexocell Forest Fruit Mix Hexocell Baba's Bounty Hexocell Cool Mint Hexocell Lemon Vapros Vision Abe's Exoddus (Boba's Bounty) Vapros Vision Energy Boost Vapros Vision Faxing Berlin Vapros Vision Grandma's Delight Sapphire Star of bombay Sapphire Pink Beauty Sapphire Atomic Melon Sapphire Shining gem Sapphire Red Light Sapphire Hulks Lime Sapphire Ice Age Sapphire Fast and Fruit Sapphire 0.52 carat Sapphire Mangolomania Sapphire Queen's Lemonade Sapphire Night Blue Sapphire Fluffy Nana Sapphire Black Yogo Liqua Blueberry Liqua Berrymix Liqua Watermellon Liqua Banana Liqua Apple Liqua Strawberry Rain Vape Bear Rain Vape Occupy +2 Rain Vape Blackberry +2 Rain Vape N. Kavun +1 Rain Vape N. Karpuz +1 Efkar 216 Efkar Reis Efkar Hayat Efkar Barbaros Efkar Muz Halo Purity 7 wonders Haning Gardes of Babylon 7 wonders Colossus of Rhodes Joyetech Blackberry Joyetech Blueberry Heisenberg Rising Sun (1) tester Heisenberg IR Cookies (2) tester Heisenberg Cookie Star (3) tester Heisenberg Banana Cream (4) tester Heisenberg Dark Paraside (5) tester Heisenberg Cuban Cigare (6) tester Heisenberg Fresh Bomb (7) tester Heisenberg Magic Coffee (8) tester Heisenberg Urban Fruit (9) tester Heisenberg Blue Waffle (10) tester Heisenberg Tobaccoookies (11) tester Heisenberg Summer Storm (12) tester Colinss McDave simdiye kadar en cok marka olarak hexocell ve vapros vision'ları begendim. sapphire'de de guzel karısımlar var. mesela genelde bakıyorum benım tad tercihlerim genelde forumla baya farklı, abyss pek sarmadı filan. iste ornek veriyorum benım begenmedıgımle gelen diger arkadaslarin begenmedi filan olursa degis tokus yapariz gibi dusundum :) hos degis tokusa da gerek yok isteyene direk veririm aslında :)
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Toptank hakkinda bir sey daha ogrendim, niye kullanma kilavuzuna koymuyorlar bunlari yahu? SSOCC'yi cikarip bir koseye koymustim RBA denemek icin, RBA'yi tam beceremeyince SSOCC'yi tekrar taktim. Ama calismadi, duman cikiyor ama aroma performansi sifir yani; ne orama var ne de sicaklik. Birkac kere hizli cektim, sonra topcap'i hizlica bir acip kapadim ve duzeldi. Vakum olaylari sanirsam? Coil'den de bir suru hava baloncugu cikti bunu yapinca. Vaping hakkinda soyle kapsamli bir wiki gerek aslinda.
Gladmir Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Gerge bu ne ahahahah Occupy in adini tahta/odun/tutun koku seklinde degistirelim, tank i da doldurmus oldum artik icip bitirecem yapacak birsey yok :) harbiden #occupygerge hashtag i oldu bu. Ni200 sardim bu aksam, titanium dan sonra kizgin kumlardan soguk sulara etkisi yapti, nerdeyse kanthal kadar kolay sarimi var, hamur gibi cok rahat. Pamuk konusunda da bi foto cektim, son halinin ama yine de aciklmaya calisalim; - Standart bir yaprak pamugu aliyoruz - Tam ortasindan ikiye ayiriyoruz, yani elimizde ayni x-y uzunlugunda ama yari incelikte iki tane yaprak kalmis oluyor. - Ilk yapragi poset e geri gonderiyoruz. - Dis tarafinda kalan icine gore daha sert gorunen kismi ellemiyoruz ve pamugun damarlarina dikkat ederek tam ortadan ikiye boluyoruz, parcalarin bir tanesini poset e geri gonderiyoruz. - Diyelim ki elimizde salliyorum 3 cm / 4 cm lik dikdortgen olculeri 3 cm / 8 cm e gelecek kadar, goz karari uzatiyoruz, yavas yavas, milim milim. - Nerdeyse arkasi gorunen pamugumuzu tam ortadan ikiye kesiyoruz, elimizde iki tane 3cm/4cm "carsaf" var. Sonunda "scottish roll" teknigi ama esasinda bizim dilimizde carsaf sarma teknigi ile ne cok siki ne cok gevsek guzelce sarip yuvarliyoruz, ucunu hafifce sivriltip coil lere geciriyoruz. TC setup icin takilan pamuk telin butun yuzeylerine tam temas etmeli ve cok kolay hareket etmemeli. Dogru sekilde takildigi zaman tellerde hic bir bozulma olmaz; http://i.hizliresim.com/6PRN3P.jpg Bunu huy edindim ben, 3mm lik sardigim coil lerde tam oturuyor pamuk ve hic dry hit almiyorum. 2.5 mm lik icin, en son kalan 2 parcanin basindan ve sonunda "dikine" kisa seritler halinde kisaltip yine ayni sekilde roll ediyorum, tam sigiyor. Ben Istanbul'dayim, burda bir toplanma olursa katilmaya calisirim, maksat muhabbet, iyi olur. Edit: Olculeri guncelledim :)
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Begendigimi soylerken ne kadar az tecrubeli oldugumu da soyledim ama =) Gerci biraz daha tecrubelendikten sonra Rainvape'e o kadar kotu demiyorum. Occupy kotuymus ama Yummy ve Winter guzel gidiyor arada yarim tank.
Bright Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Griffin'in deck ova gibiymiş mübarek. 2.5mm çap 6 tur SS'ten Scottish Roll geçiriyim dedim de hem dar hem de çok fazla aktardı likiti, Crius flood'ladı ki düz pamukladığımda Max VG likidi bile chain vape'liyebiliyorum sorunsuz. 3mm ve üssü çaplardaki coil'ler herhalde daha iyi bir seçim olur Scottish roll için kanımca. Mesela 2 mm çap coil'leri de çok dar buldum ben, içinden pamuk geçirmek falan zor oluyor, 3 mm'nin rahat sığmadığı bir ton deck oluyor(bkz. Crius, Subtank RBA+), 2.5mm tam sweet spot herhalde daha büyüğü sığmıyorsa.
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 gonder fasttech artık griffinle crius'ı ya :/
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 su cantada iyimis: https://www.fasttech.com/p/2812104
Gladmir Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Griffin yayla gibi ama noob luk ayri bir meziyet, ben ogrenene kadar baya ugrastim. Peki TC mod ne salak birseydir diye giriyorum konuya :) Arkadas bunu nasil icmek lazim anlamadim ki, siir gibi sardim coil leri cok da guzel wickledim. TC mode dayim, occupy juice. ohm 0.05 de lock ladim, 45 watt 215celcius da yim. Basiyorum ve havai fisek gosterileri basliyor tankin icinde? TC'de de rampup mi var? Yine ufakdan baslayip yukselmek mi lazim? E ben wattage mode da cok daha rahat ayarliyordum ic isiyi kendimce. Nedir bunun sirri?
Bright Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Gene TC için de Watt ayarı yapmak lazım düzgün, likitten likite değişiyor hatta, içindeki VG oranı arttıkça daha fazla sıcaklık vermek gerekiyor aynı miktarda buhar elde etmek için basitçene. 0.05 ohm da TC için alt sınır, niye o kadar azalttın ki rezistansı.
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 nickelin filan resistansı baya dusuk, dar decki varsa fazla sarım yapamamıstır, ister istemez resistans az kalmıstır.
Bright Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Çelik sarın yau, Ni/Ti zaten dry burn'lenmiyor, bir de bir ton sarım gerektiriyor vs. her yanları falso elle sarım için.
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 be ni'yi sarıyorum bi sekilde, dry burnsuzde sıkıntısız calıstırıyorum ama resistance dusuk ıste, ugrastırıyor. titanyumun ılk cıkardıgı koku kotu oldugu ıcın attım koseye. ss316lar gelsin zaten direk ona gececem.
Öne çıkan mesajlar