sostizm Mesaj tarihi: Ocak 31, 2016 Mesaj tarihi: Ocak 31, 2016 http://yachtpals.com/files/userimages/macarthur.jpg http://www.britsattheirbest.com//images/ss_macarthur_trimaran.jpg Aslında sadece patileri tanıştırmak istedim. Ellen MacArthur denizciler/yelkenciler arasında efsanedir. Sonrasında kurduğu vakıf ve üniversitelere, akademisyenkere, bilim insanlarına verdiği/bulduğu araştırma fonları ile bambaşka bir alanda efsane oldu. https://www.ted.com/talks/dame_ellen_macarthur_the_surprising_thing_i_learned_sailing_solo_around_the_world İngilizce altyazı var sadece üzgünüm. MUHTEŞEM bir sunumdur izlemenizi öneririm. CAPS İÇİN ÖZÜR: NE DEDİĞİ İLE İLGİLENMEYENLERE DE NASIL DEDİĞİNE DİKKAT ETMELERİNİ ÖNERİRİM. Doğru sunum teknikleri açısından da ÇOK başarılı buldum. Ayni sunumun youtube versiyonu: http://www.youtube.com/watch?v=ooIxHVXgLbc Bazı insanların diğerlerinden ÜSTÜN olduğunu düşünürüm her zaman. Hani bu değil de başka bişey yapsaymış gene muhteşem yaparmış gibi gelir bana. Atatürk, Einstein, picasso, Galileo, Bach gibi insanlar ne yapsa zaten iyi yapacaklarmış gibi gelir bana. Bu en tepede olmasa da Charles Chaplin, Semih Saygıner, Brecht, mike portnoy vb.... Ellen de onlardan biri. Mesela Top Gear programında http://watchseries.ag/episode/top_gear_s7_e4.html araç kullandığı zaman da en iyi oluyor. Buna ne bilyim de ki seneye okçulukda yarışacaksın ok da atar. Ürettiği fikir ne yeni ne de özgün https://leadersinstituteofsa.files.wordpress.com/2013/12/circular-economy-faith-coleman1.png circular economy outline diyagramı http://i.imgur.com/0vXCBkW.jpg Ama farkı şu, tek başına yelkenle dünyayı döndüğü hırs özen ve dikkatle çalışıyor yönettiği vakıfta. Şu anda yaşayan kimsenin göremeyeceği bir tarihteki dünyayı değiştirmeyi/etkilemeyi hedefliyor. İşe yaraması mümkün projelere destek oluyor/destek buluyor. Vakfın web sitesi verdiği destekler ve raporlar bulunabilir http://www.ellenmacarthurfoundation.org/ http://www.youtube.com/watch?v=5v4RYcfIaxo Dünya turunun ÇOK KISA bir özeti. ilk kitabı http://www.amazon.co.uk/Taking-World-Ellen-MacArthur-ebook/dp/B004LLIHGS/ref=la_B0034OYU4Q_1_1/275-7316133-3822152?s=books&ie=UTF8&qid=1454229912&sr=1-1 ikinci kitabı http://www.amazon.co.uk/Full-Circle-Ellen-MacArthur/dp/0718148630/ref=la_B0034OYU4Q_1_2/275-7316133-3822152?s=books&ie=UTF8&qid=1454229912&sr=1-2 Amacım WOT değildi ama tanışmanızı istedim. Zaman ayırıp TED konuşmasını dinlemenizi öneririm.
Seele Mesaj tarihi: Ocak 31, 2016 Mesaj tarihi: Ocak 31, 2016 aga bizi genc kizlarla tanistir bekariz. bunla mi taniscaz.
bliksem Mesaj tarihi: Ocak 31, 2016 Mesaj tarihi: Ocak 31, 2016 sostizm senin bu GÜÇLÜ KADIN hayranlığının irdelenmesi gerektiğini düşünüyorum. ronda rousey bir, bu kadın iki.
k1nJo Mesaj tarihi: Ocak 31, 2016 Mesaj tarihi: Ocak 31, 2016 sıradan kızlar hep sostizm'in kendilerine aşık olduğunu sandığı için, artık sostizm'in ilgisini çekmiyorlar. böyle güçlü kadınlara hayranlık duyuyor o yüzden sadece.
sostizm Mesaj tarihi: Ocak 31, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 31, 2016 Forum üzerinde psikolojik analize mi girdiniz? Çözdünüz yani beni. E-bravo. Bana değil de Ellen'a baksanıza.
Masticore Mesaj tarihi: Ocak 31, 2016 Mesaj tarihi: Ocak 31, 2016 Herşeyi trollemeyin lan. Ne güzel paylaşmış işte. En kısa zamanda okuyucam şuan zamanim yok yorum yapamiyorum :)
sostizm Mesaj tarihi: Ocak 31, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 31, 2016 Bu arada adının önündeki Dame ünvanı (mehtemelen çoğunuz biliyorsunuzdur) erkeklerdeki KNIGHT ünvanına denk geliyor. Hani var ya liste Emperor King Queen Archduke Heir apparent Duke Marquis Count Baron Knight Oradaki Knighte'a denk geliyor. Kadının ünvanı. Bizde yok bunlar, kanla geçen babadan miras AĞA var o da Baron'a denk geliyor sonra veliaht şehzade, padişah - bitiyor.
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 31, 2016 Mesaj tarihi: Ocak 31, 2016 Siradan insanlarla saydigin insanlari ayiran sey azim. Siradan insanlar vakitlerinin cok buyuk kisimlarini bosa harciyor. Bence gercek zeka insanin kendisini bir seyler uzerine Dogru sekilde calismaya motiveye edebilmesiyoe ilgili. O manada ne yapsa basarili olurdu cikarimina katiliyorum.
sostizm Mesaj tarihi: Ocak 31, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 31, 2016 Oski said: Dame dedin mi Judi Dench Bence aslın Dame dedin mi budur: http://www.duden.de/_media_/full/D/Dame-201100280130.jpg @deadwool: bir de dedication kendini ithaf etme adama - ama ben gene de bir YAPISAL özellik olduğunu düşünüyorum. Çok iyi bir bilim adamı mesela fotoğraf çekmeye karar verince onu da iyi yapıyor...
dasBock Mesaj tarihi: Ocak 31, 2016 Mesaj tarihi: Ocak 31, 2016 güzel konuşmuş. da anladığım kadarıyla kadının savaştığı en temel şeylerden biri kapitalizm. buna karşı ne kadar başarılı olur zaman gösterir.
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ocak 31, 2016 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ocak 31, 2016 Yelken kolay bir spor değil, helal olsun kadına ayrıca :)
Flassh Mesaj tarihi: Ocak 31, 2016 Mesaj tarihi: Ocak 31, 2016 Rüzgarı veriyorsun gidiyor, nasıl zor oalbilir
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 1, 2016 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2016 Sostizm başlığıdır dedim Tombik suratlı bayandır dedim Yanılmadım
Feamer Mesaj tarihi: Şubat 1, 2016 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2016 konuyu ilgi çekici ve faydalı buldum, kadını da taktir ediyor, "güçlü kadın" üzerinden yaptığınız çıkarımları ise yüzeysel buluyorum.
Silphatos Mesaj tarihi: Şubat 1, 2016 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2016 jessica jonesdaki lezzo trinitye benziyor
Marty Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 kadin basari timsali de, konunun sostizmin guclu kadinlar ilgisi vs derken daha keyifli ve alakasiz bir yere baglanmamasi hayal kirikligi yaratti
bliksem Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 ben ortayi actim ama white knightlardan sekti
Öne çıkan mesajlar