Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şuna ne diyorsunuz? (Hipnoz)

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

imamizer said:

hipnoz birinin sizi kandırmasına izin vermeniz ve kandırılmaya rıza göstermenizdir arkadaşlar.

videodaki gibi

https://www.youtube.com/watch?v=gEDaCIDvj6I

herif az önce 200 tane malı dokunmadan indiriyordu asdfasfg sonrasında emekli aylığı için kapkaççıdan dayak yiyen dedeye dönüştü.

ahaha yine hatırlattınız şu videoyu bana tişikkirler
doğu ve batı kültürü arasındaki farkı çok güzel yansıtıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Madcat said:

la niye giydirmiyim, hipnoz ediomuş elini kapatınca kadın yürümekten durduruyomuş omg mirror of god.

Gosteri video'larinda olan olayladan bahsediyosan sebebi su;

Seni bi kere hipnoz eden kisi -psikologlar, hipnotreapi uygulayanlar dahil-, bir sonraki seanslar/hipnozlar icin de telkin ederler sizi. Derlerki ne zaman bunu yapsam transa giricen. Kisi telkine olumlu cevap verirse oluyo iste, olmazsa olmuyo. Ha bi de permanent degil tabi bunlarin hic biri, bi sure sonra gecip gidiyo o telkin.
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

di kaptan. sen bu işlerden anlıyon demek ki.
diyon ki hipnozda olay sadece telkin olayı,herhangi bir şekilde bir enerji aktarımı falan yok.öyle mi?

Enerjiden kastinin ne olduguna bagli. Su "size enerji aktariyorum" diyerek millete oral seks yaptiran adamin aktardigi seyin protein bazli sivi oldugundan yola cikarak kasa ve enerjiye donusebilecegini, dolayisiyla beyanatin tam anlamiyla yanlis olmadigina kanaat getireceksen haklisin. Yok olaya mistik seyler karisiyo, arada iletisim olmadan, isi ya da turevlerinden bambaska sekilde bir birey digrerine enerji aktariyo dersen yok oyle bisey.

Hipnoz, beynin cesitli durumlarda verilen komuta itaat etmesinden otesi degil.
Sosyal ağlarda paylaş

masa said:

Freud hipnozu tedavi amaçlı kullanıyor ilk başta (telkine yatkın olması gerekiyor kişinin) ama sonra fark ediyor ki hipnoz ile tedavi diye birşey yok. Örneğin kadının tiklerini hipnoz(telkin) ile yok ediyor. Ama sonra tik yok oluyor ama semptom ortaya çıkarıyor. Ve Freud hipnozu bu amaçla kullanmayı terk ediyor.

Şuan psikanalistler hipnozu bilgi almak amacıyla kullanıyor. Aynı rüya gibi bilinçaltını ortaya çıkarmak için. Hipnoz ile gizli kalmış anılar vs ortaya çıkarılabiliyor.

masa diyince biraz inanasim geldi. tamam ulan. benim de yillardir gecmeyen pskilojik rahatsizliklarim var. bakalim "telkine yatkin" miymisim. sonuclari yazarim
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

2 dk'da "videolarinin cogu"nu izlediysen kitaplarini da okurdun bence de gerek yok, birine giydirmeden once kimmis neymis, kac senedir napiyomus diye bi bsckground check yapsaniz bile yetecek ama klasik paticik iste, giydir gitsin.

being such a jerk oscarı olsa sana verirdim inan. postta "kesin konuşmamakla birlikte fake kokuyor" yazmışım değil mi? admin olmuşun da okuduğunu anlama hala zayıf. kime ne giydirmişim? klasik di işte. az zaman geçir nette hücrelerin ölüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi tane tane anlatacağım, hepiniz ikna olacaksınız.
Öncelikle hipnoz için inandırıcı olmak gerekiyor. Örneğin güzel kocaman rahat bir koltuk, loş ışıklı bir ortam, kocaman kulaklık, mikrofon vs. Yani durum ciddi, kesin hipnoz yapılıyor. Şu kalabalık şovlarda hipnozcunun "çok iyi bir hipnozcu" olarak bilinmesi de o inandırıcı, ikna edici etkiyi yapıyor olabilir.
Adamı oturtuyoruz koltuğa, kulaklığını takıyor ve bekliyor hipnoz olmayı. Adama sesleniyoruz mikrofondan "şimdi gözlerini kapatıyorsun" diye veriyoruz ilk komutu. Adam hipnoz olmak için kapatıyor gözlerini. Sonra ikinci komutu veriyoruz; "şimdi derin ve yavaş bir biçimde nefes alıp veriyorsun". Adam gene hipnoz olmak için ikinci komutu yerine getiriyor. Bir süre sonra gene aynı sesten adama üçüncü komut geliyor; "şimdi nefes alıp verişini duyuyorsun". Adam bu sefer nefes alıp verişini dinlemeye başlıyor. Bir süre sonra tekrar komut veriyoruz "şimdi rahatlıyorsun". Adamın içinde bulunduğu durumda rahat olmaması mümkün değil. Gene komut veren ses ile adamın içinde bulunduğu durum uyumlu. Deminden beri adama aynı ses ile komut veriyoruz ve adam bunları yerine getiriyor. Artık komut veren sese karşı bir güven, inanç oluşmaya başlıyor. Adam da artık ses ne derse doğrudur algısı oluşmaya başlıyor. Yani adamı hipnotize ettik.

Gerçek bir analist hocam vardı. O hipnoz ile tedavi edenlerin şarlatan olduğunu söylüyordu,freud'un bu yöntemi terk etmesinden dolayı. Ama kendisi bilinçaltına ulaşmak için kullanıyordu hipnozu. Onunla ilgilide bir örnek anlatıcam.

Hastane stajında görmüştüm. 30 yaşında bir adam. Bir gün istanbulda bir parkta gözlerini açıyor. Hiçbir şey hatırlamıyor. Kim olduğunu, oraya nasıl geldiğini, ismini vs hiçbir şey bilmiyor. Sadece "x" diye bir isim hatırlıyor. Ama o ismin kendi ismi olup olmadığını da bilmiyor, hatırladığı tek şey "x" diye bir erkek ismi. Hastaneye getirmişler adamı, üzerinde kimlikte yok. Kaç aydır hastanede yatıyor, adamın kim olduğunu bulmaya çalışıyorlar sürekli olarak. İşte bu adamı hipnoz edecekler, oradan bilinçaltındaki anılara ulaşıp kim olduğunu çözecekler. Plan bu. Bende izleme fırsatı bulmuştum. (Hayvan doktor hep kız stajerlere izletiyordu, beni çağırmıyordu, o gün kızı çağırırken çoğul ek kullandı, bende girdim hemen odaya, sonra çık diyemedi oç).

Neyse o dediğim aşamalardan geçti adam. En son işte rahatlıyorsun vs komutunu verdi. Ondan sonra "şimdi bir deniz kenarındasın, dalgaların sesini dinliyorsun,güneş tatlı tatlı yüzüne vuruyor, biraz susamışsın" dedi. Ardından "çevrende neler görüyorsun?" diye sordu.
Yani adamın daha önce deniz kenarındaki bir anısına (bilinçaltı) ulaşıp oradaki ipuçlarından kim olduğunu çözmeye planladı. işte böyle büssürü çeşitli sorular sordu. Bana kalsa direkt bulurdum ama orada kızlara hava atacam diye bir bok beceremedi. İşte adam çevresinde turistler, oteller vs olduğunu söyledi. Çevresinde futbolcular vs olduğunu söyledi. Adi ve sapık doktorda googledan antalyadaki otellere vs baktı. Adamın otelde çalışan bir animatör veya 3. veya 2. lig futbol oyuncusu olabileceği üzerine durdu. 6 ay filan sürdü staj, hala bulunamamıştı adamın kim olduğu. O hatırladığı "x" ismi ile hitap ediliyorlardı artık adama.
Sosyal ağlarda paylaş

dasBock said:

sostizm said:

Ağrıyı nasıl kesiyor peki?

Hipnoz altında doğum falan aypıyorlar, vücut sıvılzarını falan kontrol ediyor hipnozcu.

abi hipnozun varlığını kabul ettirmek, allah inancı olan birini ateiste dönüştürmek gibi bişey. adam direkt reddediyor araştırmadan etmeden. yapıcak bişe yok yani. sorduğun soruya cevap vermelerini bekleme.

sanki sen de direk kabul ediyorsun
Sosyal ağlarda paylaş

@masa

hocan hipnoz edememiş adamı. hipnoz ile tedavi derken neyi kastettiğini de merak ediyorum açıkçası? mesela psikoterapi enstitüsü kurucusu tahir özakkaş hipnoz ile klostrofobi, madde bağımlılıklarını falan bıraktırıyor. hipnoz bir tedavi değil tabii ki, bir yöntem, bilinçaltına ulaşmak için. orada da tedavi etme şansın var adamı, çünkü sorunu bulup, kişiyle yüzleştirme şansın da var.

freud hipnozu bıraktı ama serbest çağrışıma geçti. serbest çağrışımı da bilinçaltının dışa vurumu olarak değerlendirip sorunu öyle bulmaya çalıştı. serbest çağrışım ile tedavi yaptı diye deniliyor mu? denilmiyor. çünkü hipnoz bir sihirmiş gibi düşünüldü hep. oysa serbest çağrışım ne kadar basit geliyor kulağa değil mi?

neyse.

hipnoz öyle kolayca gözünü kapat rahatsın diye de olmuyor. başlangıcı o. transa sokuyor. meditasyon da olduğu gibi zihnini durgunlaştırıp, bilinçaltının bilince yaklaşmasını sağlıyor.

bilinçaltının derinlikleri var. hipnoz ile sadece en derine girdiğinde filmlerde gördüğümüz şeylerin sadece bir kısmını yapabilirsin. mesela kişinin ayağını kaynar suya sokup, ayağın buz gibi dediğin zaman tir tir titrer karşında. ama her kişi o kadar derine, kolay kolay inmez, hele ilk başta. kişinin yatkınlığı falan da önemli dediğin gibi.

bu kadar derine inmediğin zaman hipnoz ile telkin verebiliyorsun. farklı seanslar ile yeterince telkin verdiğin zaman bir etkisi olabiliyor.

mesela ilk başta transa sokup, derinlere indirmek için imajinasyon kullanılıyor. işte deniz görüyorsun vs. aslında orada daha hipnoz olmamış adam. ama onu yönlendirip hayal ettiriyorsun, burada kişinin işbirlikçiliği, durumu 'lan harbiden görüyor muyum hayal mi ediyorum' diye sorgulamaları vs. etkili oluyor. buradaki trick, zihin durgunlaşıp bilinçaltına yaklaştıkça imajinasyonu gerçek olarak algılaması, sonra bir bakıyorsun adam gerçekten o imajinasyonun içinde hissediyor.

burada hipnozu 'yapan' kişinin aslında özel bir olayı yok. hipnoz 'olan' kişiyle çok alakalı. çünkü aslında kendisi oluyor, buna izin veriyor. yapan kişi sadece nasıl yapılacağını gösteriyor gibi.

zaten psikoloji de tedaviyi psikolog yapmaz. burada da yanlış düşünüyorsun bence bir psikolog olarak masa. psikolog, kişinin kendisini tedavi etmesini, kendi düşüncelerindeki, davranışlarındaki yanlışları fark etmesini sağlar ve nasıl çözeceğine dair yardımcı olur. yani tedavi eden de psikolog değildir. insanın kendisidir.

bu nedenle zaten insanların çoğu psikologu gereksiz bulur. kendi sorunlarını kendi çözebilen ve kendilerine yetebilen insanlar da bu şekilde düşünmekte haklı da olabilir belki. ama diğerleri değil.

ek olarak insanların kendi kendilerini ses kayıtlarıyla hipnoz etmesi bile mümkün. ha sadece telkin verecek seviyeye kadar inebilirler, ve kaydettikleri telkinleri dinlerler ancak. kendi sesleri garip de gelebilir tabii, bu yüzden başkasını da kaydedebilirler. aslında bu telkin seviyesindeki duruma hipnoz dememek lazım. çünkü meditasyon ile de bu seviyeye inebiliyor insan. sözler ve kelimeler sadece birer araç burada.

meditasyondaki beyin dalgaları ile hipnozdaki beyin dalgaları da aynıdır mesela. alpha dalgaları diye isimlendirilmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi hipnoz ile birşeyi tedavi edemezsin derken şunu kastediyorum. Tiklerini yok ediyorsun adamın hipnoz altında telkin ile, adamın tikleri kayboluyor ama bu sefer adam tırnak yemeye başlıyor. Çünkü zaten mantıklı değil 2 çift laf ile adamın üzerinde sihirli bir etki yapman. Ancak dediğin gibi serbest çağrışım gibi bilinçaltına ulaşma yöntemi olabilir, birde placebo etkisi belki.

Hipnoz ile madde bağımlılığının tedavi edildiğine, edileceğine inanmıyorum.
Madde bağımlılığı merkezi sinir sistemi ile ilişkili bir hastalık. Hipnoz ile merkezi sinir sistemine mi etki ediyor adamın? O zaman epilepsiyi, felçleri filan da tedavi etsin?

"Psikolog tedavi etmez, kişi kendini tedavi eder" demişsin. Bunun aksi bir iddiam olmadı zaten. Söylediklerine katılıyorum, neden orda sinirlenmişsin anlamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...