Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Laptop ve sorunlar/yardım

Voys

Öne çıkan mesajlar

Selam,

HP Pavilion Laptop aldım. bir kaç sorun yaşıyorum.

1. F1-F12 arası tuşlar FN ye basmıyor olmama rağmen kullandığımda
üzerindeki özellikleri uyguluyor. (renk açma, ses kısma vs.) nasıl tersine çevirebilirim?
fixed

2. touchpad i kapatamıyorum. denetim masası mouse ayarlarına geldiğimde kapatmak diye bir şey yok.

3. bazen kendi üzerindeki mouse ve klavyedeki tuşlara bastığımda geç algılıyor, bazen de basılı kalıyor. bu nedendir bir şey yapabilir miyim?

4. Laptop'un ekranını indirip kapattıysam, tekrar açtığımda wi-fi kapanmış oluyor ve açılmıyor. restart atmam gerekiyor. klavyede wifi aç kapa tuşu da yok. bu neden olabilir? çözüm için ne yapabilirim?
Sosyal ağlarda paylaş

ya kendin temiz formatlarsan daha iyi olur ama sorunların hepsinin çözümü vardır illaki.

fn tuşu dediğin şey hplerde biostan da değiştiriliyor.

bilgisayarı yeniden başlat f10 a bas başlarken biosa gir

sistem ayarlarına gel "action keys mode" u disabled yap büyük ihtimal enabled olmuştur.

wireless için de sürücüyü değiştir hp nin sitesinden olmassa program halinde değil de sadece sürücüyü kur aygıt yöneticisinden.
Sosyal ağlarda paylaş

kzpmaza said:

ya kendin temiz formatlarsan daha iyi olur ama sorunların hepsinin çözümü vardır illaki.

fn tuşu dediğin şey hplerde biostan da değiştiriliyor.

bilgisayarı yeniden başlat f10 a bas başlarken biosa gir

sistem ayarlarına gel "action keys mode" u disabled yap büyük ihtimal enabled olmuştur.

wireless için de sürücüyü değiştir hp nin sitesinden olmassa program halinde değil de sadece sürücüyü kur aygıt yöneticisinden.

fn tuşunu hallettim, .çok teşekür ederim.

kendim atamıyorum ne cd var ne bişey var. Aynı yere götüreceğim tekrar olmazsa
Sosyal ağlarda paylaş

Abi anladigim kadariyla bilgisayarin uyku modundan cikmasini saglayan, iste ne bileyim wifi'i calistiran ureticiye ait ivir kivir yazilimlar yok. Kasanin altinda laptopun tam model numarasi yaziyordur, oyle oyle ureticinin sitesinden 8.1'e gore driverlari bul bir USB bellege atip oradan kurmayi dene laptopa. Toshiba laptopum da boyle sikintilar yasatmisti. Laptop isletim sistemi olmadan geldi demissin, haliyle o yazilimlar da eksiktir.
Sosyal ağlarda paylaş

bliksem said:

Abi anladigim kadariyla bilgisayarin uyku modundan cikmasini saglayan, iste ne bileyim wifi'i calistiran ureticiye ait ivir kivir yazilimlar yok. Kasanin altinda laptopun tam model numarasi yaziyordur, oyle oyle ureticinin sitesinden 8.1'e gore driverlari bul bir USB bellege atip oradan kurmayi dene laptopa. Toshiba laptopum da boyle sikintilar yasatmisti. Laptop isletim sistemi olmadan geldi demissin, haliyle o yazilimlar da eksiktir.

şu an buna yöneldim, sanırım bu yüzden. teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

said:
2. touchpad i kapatamıyorum. denetim masası mouse ayarlarına geldiğimde kapatmak diye bir şey yok.

Neredeyse tüm laptoplarla gelen yazılımlarla halledebiliyorsun bunu. Senin laptop'un sürücülerinin arasında da vardır böyle bir yazılım. Sürücüleri yükle.

said:
4. Laptop'un ekranını indirip kapattıysam, tekrar açtığımda wi-fi kapanmış oluyor ve açılmıyor. restart atmam gerekiyor. klavyede wifi aç kapa tuşu da yok. bu neden olabilir? çözüm için ne yapabilirim?

Tekrardan sürücüler. Ayrıca bliksem'in dediği metodla da geçiştirebilirsin.

Touchpad'de sıkıntı yazılımsal mı donanımsal mı bilmiyorum ama sürücüleri yükle.

Sürücüleri yükle bi de.
Sosyal ağlarda paylaş

@voys

ben de yeni hp aldım ve sorunlar gerçekten can sıkıyor. dediğin gibi 1-12 tuşlarını sadece fn ile kullanamıyorum. online oyundayken f1'e basınca browerda help sayfasını açıyo ?!

öte yandan mouse'u kapatmayı halletim ben. ayarlarından mouse'a gel. orada gelişmiş ayarlara gir ve harici mouse takılıyken touchpadi kapat seçeneğini seç. ben bunu yapmama rağmen restarttan sonra bu ayar gene gidiyodu. hp'nin sağ altta support asistan ikonu var ondan canlı desteğe bağlan. uzaktan pc'ye bağlanıp driver'ları yeniden yükledi ve artık bu sorunla karşılaşmıyorum. hp'nin desteği gerçekten başarılı
Sosyal ağlarda paylaş

2 bilgisayarcı gezdim, hp telefon destek hattını aradım. 3 taraf da aynı şeyi söylüyor : freedos aldığın ve windows crack li olduğu için updateler yapılamıyordur bu da bazı yazılımları loopa sokuyordur.
bugün başka bir kaynaktan tekrar windows yükleyeceğim bir de öyle deneyeceğim. yardımlarınız için teşekürler
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...