Torondor Mesaj tarihi: Ocak 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2016 Selamlar paticik, 1 Sene önce topladığım makinaya Cumartesi günü ram takviyesi yapayım dedim o gündür uğraşıyorum.. Bilgisayar özellikleri Asus H87-Plus 1150 Anakart Intel I7 4770K CPu Asus GTX-760 TI DirectCU II Ekran Kartı Samsung 250gb Evo 8 SSD Seagate Barracuda 1tb 7200rpm HDD Corsair Vengeance 2x4GB 1600mhz Dual Kit Ram Cooler Master K380 Kasa Cooler Master Thunder 600W PSU 3x Cooler Master Sickleflow 120mm Soğutucu bu sisteme ek olarak 1 takım daha "Corsair Vengeance 2x4GB 1600mhz Dual Kit Ram" aldım ancak ramleri taktığım zaman alet sapıtıyor.. A1B1 / A2B2 şeklinde takıyorum türlü kombinasyonları denedim ancak bi sonuç alamadım. Anakart tek 2x4 takılı oldugunda 1333mhz olarak görüyor ramleri ancak yeni alınanalrı da taktığım zaman 1033mhz görüyor ve windows 10 paso mavi ekran veriyor her seferinde farklı bir hata ile.. çeşitli sitelerden hesapladığımda bilgisayarın yaklaşık 390-450w çektiği çıkıyor hadi olsun 500w olsun.. sıkıntı ramlerde midir yoksa yapmam gereken birşey varda ben mi atlıyorum? Vatan Bilgisayar'dan aldım ancak hiç bir şekilde telefon üzerinden birisine ulaşamıyorum..2-3 gün içinde tekrar şubeye gidebilme durumum olabilir o zaman oradan da soracağım ancak. bu sorunu yaşayan yada çözümü olup ta bilen bir arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Ocak 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2016 dusuk ihtimal, ramler bozuk olabilir. yuksek ihtimal, 4 ram kit olarak satiliyor.bunlar bir biriyle uyumulu olsun diye oyle satiyolar.senin onceki 2x4 le sonraki 2x4 uyumsuz olabilir.bunu da asmak icin bazen ram valtajlariyla oynamak ise yariyo diyolar ama sahsen denedigim bisi degil. ayni markanin 4 ayni rami tek tek alindiginda bile kendi icinde uyumsuz olabiliyo.boyle kullanimlar icin 4lu kitlere bakman lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ocak 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2016 ramlerin dediğin değerlerde XMP ile çalışıyor olabilir, biosunda XMP ayarına bir bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
icphedia Mesaj tarihi: Ocak 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2016 https://www.asus.com/tr/Motherboards/H87PLUS/ şurada memory ile ilgili bişeyler anlatmış. anakartın üzerinde bir buton var, bas halledelim diyor. Ne kadar işe yarar bilemem :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Torondor Mesaj tarihi: Ocak 18, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2016 o tuş babamın oğlu gibi oldu zaten :) Ram üzerinde değişiklik yaptığında o tuşa basmadan bilgisayar açılmıyor bile. Önce bir self test yapıyor ramleri test edip kendi ayarlıyor. Test bitince MemOk! tuşuna basıyorsun açılıyor alet öyle değişik bişi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Ocak 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2016 yeni alınanları tek tek takarak bi kontrol et. hepsi sağlamsa bir tanesini her slota tek tek takarak test et. yani yeni ramlerden biri de sorunlu olabilir normalde kullanmadığın slotlardan biri de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Torondor Mesaj tarihi: Ocak 26, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2016 Ramleri ayrı ayrı denedim çalışmadı Ramlerde sorun varmış. Vatan'a geri götürüp yenisini verdiler, ancak yenisinde de sıkıntı çıkıyor. Ayrı ayrı çalışıyorlar ancak bi arada çalışmıyorlar. bios ta kilitlendi diğerinde açıldı windows girişinde kilitlendi.. akşam ram slotlarını ayı ayrı deneyeceğim belki 2. dimm bozuk olabilir. eğer öyleyse hala 2 sene olmadı 2. senesi mayısta doluyor. belki anakartı değiştirirler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ocak 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2016 belki değil bozuksa değiştiriyorlar/para iadesi yapıyorlar sıkıntı olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Torondor Mesaj tarihi: Ocak 26, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2016 az önce A2/B2 Dimm'ini denedim öyle de çalışıyor anakartta sıkıntı yok yani.. e neden bi arada çalışmıyor bunlar cidden anlam veremiyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Torondor Mesaj tarihi: Ocak 26, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2016 İki Ram kitide ayrı ayrı denedim ikiside hem A1/B1 hem A2/B2 slotlarında ayrı ayrı çalışıyor ancak ikisi bir araya geldiğinde alet memory testi yaptıktan sonra Bios'a girerken kilitleniyor.. Böyle bir sorun yaşamadım daha önce gerçekten hiç bir fikrim yok neden olur yada nasıl giderilir.. İnternette de aradım ancak bu şekilde hiçbirşey denk gelmedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Ocak 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2016 cpu pinleri tam yerine oturmuyor olabilir. (tecrübe ile sabit) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Torondor Mesaj tarihi: Ocak 26, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2016 Pinler oturmasa hiç açılmama gibi bir şey yapmaz mı peki? Alet çalışıyor sadece 4 ram slotunuda kullandığım zaman sıkıntı çıkarıyor çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Ocak 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2016 Kardeş ramleri yavaşça yere bırak ve yeğenime bakmaya devam et. Bu yaştan sonra ne ram'i ne bilgisayarı :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Torondor Mesaj tarihi: Ocak 27, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2016 Yeğenine bakıyoruz zaten bilader :D Arada gel de çocuk amcasını görsün :) Zaten bugün Vatan'a gittim değişim yaptıklarını geri alamayacaklarını söylediler. Kasayı da getirin de anakartı bi servise yollayalım dediler.. bende kusura bakmayın 1 ay bilgisayarsız kalamayacağım dedim.. yapabileceğimiz başka bir şey yok ben bi mail atayım belki hediye çeki olarak geri dönerler pazartesiye belli olur dedi.. Diğer ihtimal de rami geri almazlarsa bi anakart alıp bunu servise yollatırım yerine gelen yeni anakartıda satarım diye düşünüyorum.. yada en kolayı rami satmak olabilir ama 16gb/1600mhz i görecem o biosta inada bindi iş.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar