Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mogollar Turk`mudur

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
James Chambers'ın moğollarla ilgili araştırmalarını okursanız Turko-Mongol kabilelerinden bahsettiğini görürsünüz. Bugün ayrı ırklar olduğunu söylesek de Altınordu öncesi Turko-Mongol kabilelerinde Türkler ve Moğollar ırk ayrımı olmadan bir arada yaşarlardı.
  • 2 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:
BÖÖÖÖ

ben geçenlerde bi'şe okumuştum. cengiz öldüğünde ordusunda her bir moğola karşı 8 türk varmış. yani bir üstümdeki arkadaşın mesajı doğru.
Mesaj tarihi:
hocam islamiyet öncesi Türkler göçebeydiler ya,gittikleri yerlerde savaş ganimeti olarak olur,handa orda burda çayırlarda sevgiyle olur,karambole olur bilemem ama birsürü Türk olmayan hatunlarla sevişmişlikleri vardır..o yüzden akrabalık çoğu gezindiimiz yerlerdeki ırklarla vardır sanıyorum.
Mesaj tarihi:
manowerkin said:
hocam islamiyet öncesi Türkler göçebeydiler ya,gittikleri yerlerde savaş ganimeti olarak olur,handa orda burda çayırlarda sevgiyle olur,karambole olur bilemem ama birsürü Türk olmayan hatunlarla sevişmişlikleri vardır..o yüzden akrabalık çoğu gezindiimiz yerlerdeki ırklarla vardır sanıyorum.

ahaha bu kültür halen devam ediyor

rus karı var koşun! *kahvehane boşalır*
Mesaj tarihi:
manowerkin said:

Dünya Türk olsun :P Oooof oof... Zor bizim işimiz.
  • 3 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
moğollar türk değildir, ama türkler moğol mudur demek daha mantıklı olurdu sanırım, çünkü biz anadolu taraflarına yerleştikten sonra kültürel etkileşimler sonucu fiziksel özelliklerimiz asimile olmuş diye biliyorum.
  • Yeni Oluştur...