Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

osmanli tarihi hakkinda yanlis bilinen konular

Infeqted

Öne çıkan mesajlar

said:
wanderer1985, 25 Aralık 2004 13:35 tarihinde demiş ki:
hic duymadim, pek olasi da gelmedi. kaynak gosterebilir misin?

Sabah gazetesinde bir köşe yazarında okumuştum "Nereden nereye" idi yazının ismi.

Bu arada ingilizler hakimdi o dönem ama "dominant" değillerdi...[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Sosyal ağlarda paylaş

Bende oyle bir olay hatırlıyorum turk korsanlar akdenizdeki ABD gemilerine saldırıp duruyorlarmıs bunun uzerine ABD Osmanlıya gemilerine korsan saldırıları engellemesi icin para odemeyi kabul etmis (korsanlar turk korsanı oldugu icin). Oyle cok buyuk bir para oldugunu zannetmiyorum.Bu antlasma boyle bir sure devam ediyor sonra yanlıs hatırlamıyorsam cezayir ABD gemilerine tekrar saldırmaya baslıyor. Bunun uzerine zaten ABD fırkateyn gemilerini icat etmis (o zaman icin cok modern gemiler) o gemilerle akdenizde cezayirlileri yenip bir daha ABD ye bulasmamalarını saglıyor. Bu bilgiler discoveryde fırkateynlerin dogusuyla ilgili uzun bir belgesel vardı ordan aklımda kalmıs.
Sosyal ağlarda paylaş

Türkler savaşçı bir kavimde devamlı bir yerden başka bir yere giderek savaşarak ganimet elde eder yendikleri toplumları kendilerine gıda silah adam vs yardımlar yapmaya zorlarlardı.
Ama kölelik yoktu Barbar olmayan avrupada oldugu gibi
Ne kadar barbar da olsak onlardan çok dhaa insancıldık[signature][hline]:))) !!!
........................
Sosyal ağlarda paylaş

MÖ türkleri barbar mıydı? derseniz.bunun 2 yanıtı vardır: 1-günümüze göre barbardı. 2-o zamana göre incelemek lazım. Bikere kimse o zamanın dünyasını şimdinin dünyasi sanmasın. 'germanlar,ang.saksonlar,araplar,çinliler ve romalılar' mö. Türklerine barbar dememiz için yukarda yazdığım toplumların yaşayışlarını ,adetlerini, kadın haklarını, adalet anlayışını ve bunun gibi birçok toplumsal ilişkilerini ele almak lazım. bu toplumlar (özellikle avp ) şimdiki gibi ilime ve insan haklarına değer vermiyordu. Eğer eski türkleri o zamana göre yorumlarsanız; savaşcı bir millet ama tam bir barbar denemez.
Türklerin miladı Talas savaşıdır.butarihten sonra ki müslüman türkler için barbar kelimesi kullanılamaz zaten.Hangi barbar millet İstanbul gibi büyük zahmetlerle alınan bir şehri aldıkdan sonra ist. halkının malına ve ırzına dokunmadan yıkılan yerleri yeniden onarmıştır? Bu barbar olmadığımızın açık kanıtıdır.
Şu an gıpta ile bakılan bir milletten yakın zamanlı bir örnek veriyim. ''Ulusal savaş hukukunda insanlara zehirli gaz atmak yasaktır.ama türkler insan deildir onlar müslümandır.'' Söyleyen: çorçil,Kurul: ingiliz savaş komisyonu, Zaman: çanakkale savaşı. ve kullanılır ama tersten esen bir rüzgarla kendileri zaiyat verir. Bana sorarsanız işte BARBARlık budur.
Düşüncelerim bunlardır sağlıcakla...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 15 Aralık 2004 17:17 tarihinde demiş ki:
tımar sıstemını osmanlılar bulmamıstır klasık feodal sıstemdır ortacag boyunca avrupada cok yaygın bıcımde kullanılan bır sıstemdır

Feodal sistemde toprak sahiplerinin aşmış yetkileri vardır. Birbirine bazı yönlerden benziyor diye aynı olduğunu iddia edemezsin.[signature][hline]Yobazım ama para bende.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Osmanlı Tımar Sistemi'nin benzerleri Osmanlı-Öncesi İslâm Dünyası'nda Iktâ/İktâ, Antik Roma'da Foedorati, Ortaçağ Roması'nda (Bizans) Thema, Sâsânî Îrânı'nda Dîhgân, Çin'deki Sui Sülâlesi döneminde (582-618) Fu, Ortaçaf Avrupası'nda da Fief sistemi olarak zaten vardı (Japonya'daki sistemin adını bilmiyorum). Başka örnekleri de vardır, ben şimdilik bunları biliyorum sadece.

Gelmiş geçmiş en büyük imparatorluk Büyük Britanya'dır (Great Britain). Gelmiş geçmiş en büyük kara imparatorluğu Büyük Moğol İmparatorluğu'dur (İhe Moñgol Uls).[signature][hline]ihsan,

SHF'nin yöneticisi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...