Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dizustu Bilgisayar Performans Problemi

YGT

Öne çıkan mesajlar

Selam Bayanlar ve Beyler,

Asagidaki ozelliklere sahip entegre intel ve GeForce GT745M (dedicated video memory 4 GB, shared video memory 4 GB ) grafik kartlarina sahip bir dizustu bilgisayarim var.

Son zamanlarda Diablo 3, Torchlight 2 gibi oyunlarda performans sorunu yasamaya basladim. Tum grafik ayarlarini kontrol etmeme ragmen sorunu cozemeyince, bilgisayara format atmaya karar verdim. Format problemi cozmedi, Diablo'yu dusuk dusuk ayarlarda calistirmama ragmen takilma problemi yasiyorum (internet baglantisindan bagimsiz).

Sizlere sorum: Oyunlara gelen guncellemelerle, sistemim cagin gerisinde mi kaldi (eger oyleyse yeni dizustu bilgisayar alacagim) ?
Yoksa, bilgisayarda donanimsal bir problem mi bas gosterdi? Eger donanimsal bir problem soz konusu ise, problemin kaynagini nasil bulabilirim?

Not 1: Nvidia Kontrol Panili'nde bahsi gecen oyunlar icin "Yuksek Performansli Nvidia Islemcisi" secili
Not 2: Nvidia suruleri guncel, en son versiyon yuklu
Not 3: Isletim sistemini Windows 8'den, Windows 10'a yukseltmeden once de, ayni performans problemi soz konusuydu.

Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.

Sosyal ağlarda paylaş

k1nJo said:

bios update dene istersen.

Bilgisayar (Toshiba Stallite P-50A Part No: PSPMHL-00W00N) icin BIOS guncellemesi bulamadim Toshiba'nin sayfasinda. Bu arada bilgisayar Singapur'dan alinda. O nedenle Toshiba'nin Asya Pasifik sayfasinda bu model gorulebiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

mulgear6 said:

SpiderS_DangeR said:

Cok kirlenmis olabilir ici, bi acip temizlemeyi dene istersen.

Şu baya farkettiriyo cidden

Garanti olaylarına dikkat et ama

Garantisi Eylul 2014'de bitmis. BIOS'u fabrika ayarlarina geri dondurdum. Bunu yapinca, oyunlara acmaya kalktigimda nvidia surucusu nedeniyle problem yasadim; her seferinde Windows kendini yeniden baslatti (mavi ekran sonrasi).

Surucuyu NVIDIA GeForce Experience programi kullanarak guncelliyordum. YUkaridaki hatayi almaya basladiktan sonra, bu programi silip temiz surucu yuklemesi yapinca problem cozuldu. Isin garibi, Windows 10'u yukledikten sonra da ayni sekilde sifirdan surucu yuklemistim, ama sorun cozulmemisti.

Yardim icin hepinize tesekkur ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Nvidia optimus teknolojisi kadar bok bi teknoloji yok. 4-5 Ayrı laptop var optimuslu. Birisinde çalışan oyun diğerinde çalışmıyor öbüründe çalışan berikinde çalışmıyor. Kafasına göre resmen.

Sırf bunlardan yıldığım için bir masa üstü alacağım resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

Malibu said:

Nvidia optimus teknolojisi kadar bok bi teknoloji yok. 4-5 Ayrı laptop var optimuslu. Birisinde çalışan oyun diğerinde çalışmıyor öbüründe çalışan berikinde çalışmıyor. Kafasına göre resmen.

Sırf bunlardan yıldığım için bir masa üstü alacağım resmen.

Yeni suruyucu yukledigimde Nvidia Ge Force Experience diye bir program da yuklemisti. Bu programi silince, benim problem tamamen ortadan kalkti. Anladigim kadariyla, Nvidia Control Paneli'ndeki ozelliklerle GeForce Experience'daki optimum ozellikler birbiriyle celisince, ekran karti sapitiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...