Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Overclock Sorusu

k1nJo

Öne çıkan mesajlar

Hiç overclock yapmadım, acayip noobum bu konuda.
Muhtemelen ekran kartı değiştiricem diye şimdikine bi deniyim diyorum. Kartım 7850.

Şimdi nette baktım birkaç tane voltaja dokunmadan çıkartabilinecek düzeye çıkartın falan demiş birileri. Mümkün mü bu voltaja dokunmadan?
Hayır çünkü kartın default saat hızı 860MHz. Ben bunu 910'a çıkardım mesela bf4 oynadım, GPU-Z'den de baktım max 860 görmüş yine.

Voltaj artırmak gerekiyor yani di mi? Bi de sadece sıcaklığa bakarak artırsak sorun olmaz herhalde sanırım?
Sosyal ağlarda paylaş

gpu-z'den bakınca öyle görünüyorsa voltajdan değil başka bi mallıktan. bende vardı 7850, yıllarca overclocklu kullandım sonra sattım adam hala kullanıyor sgfd. öncelikle hiç voltaj vermeden catalyst'in izin verdiği kadar kökleyebilmen lazım sorunsuz. gerisine voltaj lazım.

birincisi amd'nin crimson denen belasına bulaştıysan, sebebi kesinlikle o. önce uninstall et, sonra display driver uninstaller ile tamamen temizle, buradan 15.7.1 driverını kur. performans olarak bir şey kaybetmezsin. ileride düzelince geçersin sonra crimson'a, acelesi yok. nasıl yapacağını bilemezsen basitçe burada anlatılmış.

sonra CCC üzerinden dene, gpu-z'ye tekrar bir bak, artık sıkıntı olmaması lazım. olursa kartın kendisi throttle yapıyor olabilir ısınmamak için.

bu durumda veya sıkıntı olmamasına rağmen ötesine geçmek istiyorum dersen msi afterburner kur. kurarken rivatuner statistics server'ı kurma, çok sıkıntı çıkarıyor amd kartlarda hata verip duruyor. onun ayarlarından hardware control, voltage control (kart MSI ise extended MSI olarak), extend official overclocking limits ve unofficial overclocking mode ("with" powerplay, yoksa kart oyundan çıkınca hız düşürmez kafanı siker) seçeneklerini aktif edip restart at, sonra keyfine bak.

test için OCCT'nin GPU pişiricisini 10dk çalıştırsan yeter, onda çökmezse bi sıkıntı olması zor. OCCT'de 90'ı geçmiyorsa (ki geçerse zaten donar) bir şey olmaz oyunda falan. çökertmeyen ama soruna sebep olabilecek bir hata/artifact varsa da söyler sana OCCT, ona göre kısarsın. kombustor/furmark kullanmanı tavsiye etmem, gereksiz. belki saatlerce oyun oynayınca bi sıkıntı çıkar o zaman 20-25mhz geri çekersin overclock'u temiz temiz hayatına devam edersin.

daha fazla detay istersen bana ulaş sdf
Sosyal ağlarda paylaş

abi teşekkür ederim uzun uzun anlatmışsın.

crimson belasına bulaşmıştım dün gece her şeyi kaldırıp aynen 15.7.1'i kurmuştum. sonra yine denedim ama sonuç aynı oldu. 860'tan 880'e çıkarmıştım bi etki yapmadı.
sonra o haliyle üzerine tekrar crimson kurdum 880'i gördü(gpu-z yalancısıyım).
sonra 900 yaptım, yine 860 gördü.
daha sonra voltaj yükselttim 1,138V'tan 1,5V yaptım ve hızı 920'ye yükselttim 920 gördü(yine gpu-z yalancısıyım).
sonra 950 yaptım voltaja dokunmadan yine 860 gördü ve voltaj değeri de tekrar 1,138V oldu max değer sdfs.

bu arada testleri 3DMark ile yaptım ve yaptığım her testte aynı sonuçları aldım. hatta ilk başta hiçbir şeye dokunmadığım zaman en yüksek sonucu aldım sonra hiç üzerine çıkamadım asd.

kartta bi mallık var sanırım ya. neyse artık.

edit:olayları karıştırmış olabilirim biraz da voltaj yükseltince sanki olmuş gibi oluyor ama sonuçta hiç fark olmuyor sanırım. bir garip.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...