Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu pizza taşı denen mutfak aleti neden bu kadar pahalı?


sostizm

Öne çıkan mesajlar

sostizm said:
Nedir bu taşların olayı bilen var mı? Kimyasal bişey mi? Üretimi mi zor? Doğada mı zor bulunuyor? Bilen var mı?


normalde çok pahalı bişi değil pizza taşları. "doğada çok zor bulunur" felan filan gibi şeyler düşünmek bile yersiz. tchibo'nun fiyatı gayet makul mesela.
ancak yurtdışından ithal, ek vergiler, dolar kuru felan derken, bizim ülkenin alım gücüne göre çok pahalı fiyatlara çıkabiliyor.

bi de miele linki vermişsin. miele yahu. pizza taşı yaptığını bilmiyordum ama ürün direk miele'nin ise çok normal fiyatının o denli yüksek olması. beyaz eşyaları her zaman pahalı olurdu zaten, ama bi alıyorsun 20-30 sene kullanıyorsun. evladiyelik bile gideri olur. miele'nin sunduğu ne gibi özellik var bilmiyorum, yazmıyor da zaten. ama klasik miele kalitesi sunuluyorsa bile biraz pahalı olmuş o ürün...

Llama said:

ayrı bi tat mı veriyor
yemişim koyun tepsinin içine


taş fırınla odun ateşinde yapılan ekmekleri, etleri, pideleri, pizzaları yememiş kişiler için bişi farketmiyor tabii. al pizzanı mikrodalgada ısıt ye geç.

applev0dka said:

o paraya 1 yıl dışardan pizza yersin, sonra hevesin gecer bir daha pizza yemezsin zaten


çok mantıklı. eve çatal bıçak seti bile almayacam. sabah akşam çiğ köfte dürüm yeriz, ucuza patlar, yemek yeme hevesim de gider. mis gibi fikir.

GERGE said:

Bunu ocaga koyup biftek yapsam? Hamurla isim olmaz, erkek adam mutfakta et pisirir =)


taş fırında etler iyi pişer, daha farklı tada sahip olur. ancak bu tam olarak o taş fırınların etkisini vermiyor. daha ziyade fırında, hamurun altının taş fırınmış gibi pişmesini sağlamak için kullanılan bişi. eti pişirmeye kalksan, fırının performansına bağlı kalacak yine...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Okumadım önceki post'ları da ben Barselona'da bir pizza yemiştim hamur mamur allah gibi, açık mutfak zaten küçük bir yer, hatta asıl olayları tapas, pizza çeşidi 3-4 taneydi zaten. Ayhan Sicimoğlu özentisi gibi daldım mutfağına yanımda İspanyol iş arkadaşı ile elektronik fırında taş üstünde yapıyor, klinker tuğla kiremit kullanıyor bildiğin yassı.

Özel falan da değilmiş inşaattan alıyormuş hergün 2-3 tane shdfhdsf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...