Cd- Mesaj tarihi: Aralık 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2015 Merhaba, Kasım'dan beri Almanya'da çalışıyorum mavi kartım var. Ocak'ta 1 haftalığına Türkiye'ye geleceğim daha önce master sonrası yaptığım tecilin tarihi de bitiyor. Türkiye'de sorun yaşamamak için yapmam gereken bir şey var mı? Burada konsolosluğa gidip ekstra bir erteletme falan mı yapmam lazım? Şunun 2. sayfasında solda bir şeyler yazıyor ama gerekli mi emin olamadım:http://www.hukuk24.de/almanya/askerlik/yurtdisi_askerlik_erteleme_bilgilendirme_brosuru.pdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2015 yazıyor işte orada ne yapman gerektiği Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Aralık 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2015 evet erteletme yapicaksin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Aralık 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2015 İleride dövizli askerlikten yararlanacağım ya bu sanki ondan yararlanmak istemeyenler içinmiş gibi geldi bana o yüzden sordum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Aralık 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2015 yap erteletmeni, havaalanında inzibat tutup götürmesin. bir de kurtul artık şundan bedelli vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Aralık 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2015 konsolosluğa git orada yardımcı olurlar. Aha burda oturuyo vs belgesi falan fişman... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2015 Yurtdışında amele olarak yapman lazım ertelemeni. Bi de adres beyanı ver onu yapmasan bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2016 selam konuyu uplayayım estonyada firmam var. kendime maaş verebilirim. bu 365x3 gün süresi kadar yurtdışında sigortalı çalışan olunca dövizli askerlik dalgası için soruyorum. elçiliğe mail attım. maaş için alt limit üst limit falan yok dediler "Maaş konusunda herhangi bir limit bulunmamaktadır. Bedelli askerlikte süre verilmez ve bu herzaman yürürlükte olmayan bir askerlik yapma şeklidir. Yurtdışında 3 yıl(1095 gün) işçi veya işveren olarak çalışılmış iseniz dövizli askerlikten yararlanabilirsiniz. Dövizli askerlikten yararlanma şartları ve istenen belgeler aşağıda sunulmuştur." ben kendime 300 euro brüt maaş versem de ülkeye vergi verip sigortalı olduğum için geçerli oluyo mu dövizli için? bir de şöyle şeyler isteniyormuş dövizli askerlik için gerekli belgeler -6 adet fotoğraf -Kimlik çizelgesi ve bir adet fotokopisi. -Çalışma izni veya Gewerbeschein fotokopisi. Geriye doğru en az üç yıllık süreyi göstermiyorsa, daha öncekinin de bir fotokopisi. -İş yerinden alınacak çalışma belgesi. (Arbeitsbescheinigung) -Serbest meslek sahipleri Finanzamt’tan bu işi halen yaptıklarını gösteren bir belge getireceklerdir. (Yazı) -Pasaportun isim sayfası-uzatma sayfası ve dördüncü sayfasından, eski ve yeni oturma izni sayfalarından ve Türkiye’ye giriş-çıkış damgalarının bulunduğu -sayfalardan birer fotokopi getirilecektir. -Son üç yıl içinde pasaport değiştirilmişse, eski pasaportun fotokopileri de getirilecektir. -En az üç yıl emeklilik sigortası ödendiğini gösteren sigorta belgelerinin birer adet fotokopileri getirilecektir. (Rentenversicherungsnachweiss) Toplam 36 aylık süreyi gösterecek. 2013, 2014 ve 2015 yıllarına ait sigorta belgeleri. -Serbest meslek sahipleri, Finanzamt’tan, üç yıl vergi ödendiğini gösteren belgelerin fotokopilerini getireceklerdir... (Son üç yıla ait Jahresbescheid’lar) -Son yoklama formu ve bir adet fotokopisi. edit: sorumu sormamışım bu minimum maaş konusunda emin olamadım. şirket sahibi ve yönetim kurulundaki tek üye olduğum için kendi maaşımı istediğim gibi ayarlayabiliyorum. 100 euro da maaş verebilirim kendime yani. türkiye tarafından buna bakılmıyor mu şudur budur azmış maaşın falan diye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2016 Bakilmiyo Calisma sureni belgelemen yeterli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2016 şirketin olması yetmiyor ama sanırım. vergisini vereceksin ülkeye. maaşın olacak. hani şirket benim, 365x3 gün aktif oldu diye bir dalga yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2016 Aktif ve orda olmam gerekiyo maas ve vergi olayini hic sormadilar sadece firmalardan calisti yazisi alip pasaporttaki surelerle kiyasladilar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2016 pasaportla çalışma süreni kıyaslıyolar süreyi dolduryusan tamamsın o zaman. para mara önemli değil. çalışma belgeni göster yeter. anladım eyvallah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CapN Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2016 Sırketın oldugu ıcın baya bir tecil yapabılıyorsun bu arada. Bedelliden once cogu ınsan ukraynada sırket actı tecıl ıcın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odeon Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2016 ben tecil yaptirdigim zaman aile oturma iznimden dolayi ve calistigim yerle olan kontratimin sinirsiz zamanli olmasindan dolayi maximum yas sinirina kadar tecil yapmislardi. eger calisma iznin veya kontratinin zamani sinirliysa o zamana gore tecil yapiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2016 arkadaşım daha yeni yatırdı parayı dövizli askerlik için. bifiil yurtdışında olduğun günleri sayıyorlar. maaş vs önemli değil. pasaportundaki giriş çıkış tarihlerine göre toplamda 1095 gün yurtdışında olup olmadığını ve bu günler içerisinde sigortalı, resmi olarak çalışıp çalışmadığını kontrol ediyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2016 tekrar kontrol ettirmek lazım aynen o zaman ben sembolik bir maaş vereyim kendime sigorta yatacak kadar. 100-200 euro bişey. yeterli olur çalışıyo gözükücem znasıl olsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cute Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2016 Hocam en son 3 yıl sigortalı çalıştığını belgele, firmanın faaliyet belgesi bilmem ne hazırla zamanı geldiğinde parayı yapıştır bitti gitti, başka esprisi yok. Students out, workers in. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar