bingildak Mesaj tarihi: Aralık 17, 2015 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2015 ustatlar şimdi sitede bir sorunumuz var, bir türlü pratik bir çözüm bulamıyoruz, sizin bir fikrinizi alayım dedim: programcı olmayan biri olarak anladığımca anlatıyorum, ayıplamayın. ödeme adımlarında, kredi kartı girdiğimiz bir formumuz var. web üzerinde işleyişi ilgili alanlara rakamlar girildikçe JS'ın eventleri yakalayıp, 6. haneden sonra girilmiş rakamları kontrol ederek eğer eşleşme var ise aşağıdaki alanda dinamik olarak taksit seçeneklerini sunması. [----] [-<->--] 6. karakter girildiğinde bankanın bin tanımlamasını müşteri tamamlamış oluyor ve sisteme tanımladığımız bin kodlarına göre eşleşme var ise taksitler çıkıyor. web'te işleyiş olması gerektiği gibi. mobilde ise bu alanlara tıkladığımızda: 1) numeric keyboard yerine harfler geliyor (bu asıl sorunumuz değil ama belki hint verir) 2) numberic rakamlarla inputladığımızda JS event yakalamıyor ve bu sebepten dolayı bin listesi üzerinden kontrolleri gerçekleştirip, taksit seçeneklerini göstermiyor. yazılımcımızın teorisi javascript'in mobil üzerinde keystroke üzerinde event yakalayamadığı için fonksiyonu çalıştıramıyor olması. bunun dışında JS patlamıyor diyor. bu beni tatmin edecek bir yanıttı ama işin şu tarafı var, biz bundan 2 hafta önce eski tasarımda aynı JS ile mobil'de çatır çatır bunu çalıştırıyorduk. o zaman nasıl çalışıyordu dediğimde yazılımcı da tıkanıyor. kod mu patlıyor, diğer JS'lerle (sayfaya tasarımı destekleyen yeni JS'ler eklendi) bir araya gelince mi patlıyor bakmak gerekiyor diye. işin boktan tarafı benim her dakika ciromdan gidiyor ve yılın en ekmek yiyeceğimiz dönemi şu an. mobilden ciddi oranda sipariş alıyoruz ve bu sorun ortaya çıktığından beri bu siparişlerde düşüşler oldu. bu tür bir senaryo ile karşılaşan oldu mu hiç? web'de çalışan JS, mobil üzerinde patlıyor ama önceden aynı JS mobilde çalışıyordu. hani before-after noktasında ne bozulmuş olabilir? wild guess noktasında atabileceğiniz bir fikir var mı? bunun yanıtının verilmesi için çok derin bir şekilde incelenmesi gerektiğinin farkındayım, zaten arkadaşımız bunu yapıyor, sadece genel olarak şansımı deniyorum belki biri böyle bir şeyler yaşamıştır bir projede "ulan şundan şöyle bir şey olmuştu" diye bileceği bir senaryo hatırlar belki.
reyou Mesaj tarihi: Aralık 17, 2015 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2015 hangi mobile browser bu? tablet mi, android mi, safari mobile broswser mi? jquery fln mi kullaniyorsunuz framework olarak, kod fln koymadan anlamak cok zor, birde patlayan js degil calismayan js var burda, patlama diyince sanki browser crash oluyor gibi bir anlam ortaya cikiyor. google da js mobile key press event yazinca onlarca sonuc cikiyor.
reyou Mesaj tarihi: Aralık 17, 2015 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2015 su sayfaya mobil ile gir keypress calisiyo? http://output.jsbin.com/aNEBIKA/2/
Vingthor Mesaj tarihi: Aralık 17, 2015 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2015 abi yeniyim ben bu işlerde. ama şöle bi durum var ki yazılımsal bi sıkıntı varsa zaten şöyle bi durum var ki iphone için şu anda çözseniz sıkıntıyı 1 hafta sonra release olmuyor mu patch? yoksa çok alakasız bişey mi bilmiyorum ama. sen yine kurtaramıyosun mobilin ciddi bir yüzdesini satışın düştüyse. daha fazla vakit kaybetmeyip taksit seçeneklerini eklenti olarak koysanız şimdilik? yani taksit seçeneklerini manual görsünler. en azından zamandan kazanın bir miktar olsa düzeltmez mi durumu?
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 17, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 17, 2015 reyou said: hangi mobile browser bu? tablet mi, android mi, safari mobile broswser mi? jquery fln mi kullaniyorsunuz framework olarak, kod fln koymadan anlamak cok zor, birde patlayan js degil calismayan js var burda, patlama diyince sanki browser crash oluyor gibi bir anlam ortaya cikiyor. google da js mobile key press event yazinca onlarca sonuc cikiyor. iphone, android, ipad hepsi aynı. sana öm olarak attım
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 17, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 17, 2015 reyou said: su sayfaya mobil ile gir keypress calisiyo? http://output.jsbin.com/aNEBIKA/2/ çalışıyor, ne anlama geliyor :)
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 17, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 17, 2015 Vingthor said: abi yeniyim ben bu işlerde. ama şöle bi durum var ki yazılımsal bi sıkıntı varsa zaten şöyle bi durum var ki iphone için şu anda çözseniz sıkıntıyı 1 hafta sonra release olmuyor mu patch? yoksa çok alakasız bişey mi bilmiyorum ama. sen yine kurtaramıyosun mobilin ciddi bir yüzdesini satışın düştüyse. daha fazla vakit kaybetmeyip taksit seçeneklerini eklenti olarak koysanız şimdilik? yani taksit seçeneklerini manual görsünler. en azından zamandan kazanın bir miktar olsa düzeltmez mi durumu? sorunu tespit edip, çözdükten sonra live'a alınması dakikalar sürüyor. diğer çözümler çözüm olmuyor abi. hayatım zaten workaround bulmakla geçiyor asdas
reyou Mesaj tarihi: Aralık 17, 2015 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2015 bingildak said: reyou said: su sayfaya mobil ile gir keypress calisiyo? http://output.jsbin.com/aNEBIKA/2/ çalışıyor, ne anlama geliyor :) yani adamina soyle bu sayfadaki gibi capture etsin eventleri. su kodu kullanicak yani; <script> $(document).bind('pageinit', function() { $("#txtChange").on("change keyup", function() { $("#footerH3 span").text( $("#txtChange").val() ); $("#footerH3").show().delay(5000).fadeOut(); }); }); </script>
Vingthor Mesaj tarihi: Aralık 17, 2015 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2015 bingildak said: Vingthor said: abi yeniyim ben bu işlerde. ama şöle bi durum var ki yazılımsal bi sıkıntı varsa zaten şöyle bi durum var ki iphone için şu anda çözseniz sıkıntıyı 1 hafta sonra release olmuyor mu patch? yoksa çok alakasız bişey mi bilmiyorum ama. sen yine kurtaramıyosun mobilin ciddi bir yüzdesini satışın düştüyse. daha fazla vakit kaybetmeyip taksit seçeneklerini eklenti olarak koysanız şimdilik? yani taksit seçeneklerini manual görsünler. en azından zamandan kazanın bir miktar olsa düzeltmez mi durumu? sorunu tespit edip, çözdükten sonra live'a alınması dakikalar sürüyor. diğer çözümler çözüm olmuyor abi. hayatım zaten workaround bulmakla geçiyor asdas ben bi yazılım firmasına girdim de. cloud solution tandansı falan. geçen cuma komple yeni sisteme geçtik. android iphone appleri dahil işte. iphone'da büsürü şey patladı o kadar teste rağmen. onların dediği neyse siktiredin androidi toparlayalım bari, appstore'a peç düşene kadar bi hafta olur ya falan gibiydi.
sardalya Mesaj tarihi: Aralık 17, 2015 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2015 sayfanin tumu lazim, js herhangi bir satirda hata veriyorsa o hata bazen scriptin devaminin da calismasini engeller. umarim cabucak halledersin, icim acidi bu kadar basit bir problemle ilgili ciro kaybina. bana da mesaj atabilirsin siteyi.
aquila Mesaj tarihi: Aralık 17, 2015 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2015 app degil tatlisko, adam siteyi telefonun browserindan aciyo. Vingthor said:
Vingthor Mesaj tarihi: Aralık 18, 2015 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2015 haaa dimi ben onu dusunmedim das
uk Mesaj tarihi: Aralık 18, 2015 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2015 numeric keyboard gelmesi için keypress event mobilde sorun olabilir, onun yerine keyup event dinlenebilir. detay görmek lazım daha fazlası için..
Öne çıkan mesajlar