Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Is secimi icin yardim


Korax

Öne çıkan mesajlar

Selam ahali. Is secimi konusunda fikirlerinize ihtiyacim var.

Bazilarinizin bildigi gibi 25 yasindan sonra bilgisayar okumaya basladim tekrar. Bölumum programlama/it-management/business vs biraz karisik, yönetim bilisim sistemleri gibi, biraz daha karisik. Neyse 1,5 yil gecti bölume gireli ve internship dönemim geldi. Okul 2 secenek sundu internship yapabilmem icin, birisi okulun bilgi islem bölumu, digeri de GKN Aerospace adinda bi sirket. Ikisine de basvurumu yaptim ve suan iki sirkette beni secti, netekim ben secim yapamiyorum. Internship 6 ay + 3 ay + 3 ay seklinde 1,5 yil icerisinde okulla kombine olarak surecek. Ikisinin de artilarini eksilerini yaziyim.

Universite:
Eve yuruyerek 3 dakika. Okuldaki sosyal hayat, ögrenci birligindeki herturlu aktivite, arkadas cevresinden uzaklasmamis oluyorum. Bölumdeki en yuksek sefte zamaninda internship ile baslamis, is arkadaslarim, seflerim super insanlar. Ögrenmem ve pratik yaparak gelismem icin herturlu imkani sunacaklarina eminim.

Gel gelelim second-line support, system technician olarak basliyorum. Hocalarin/calisanlarin IT sorunlari, okuldaki bilgisayarlari win 7'den win 10'a yukseltmek, gerekli programlari yuklemek, active directory gibi seylerle basliyorum. Benim amacim daha cok development kisminda calismak. Suan icin söz konusu bi proje olmadigi icin development ekibinde hemen yer alamayacagim ama 1-2 ay icerisinde development'a gecme sözu aldim. Bunun disinda bilgi islemdeki 7-8 ayri ekip var, bunlarin arasinda gecis sözu de verdiler, ki her bölumde pratik yapip ögrenebileyim. Kisacasi benim gelismem icin herturlu imkani taniyacaklarina söz verdiler. Dezavantajlardan biri iseresmi daire oldugu icin projeler vs. processler daha yavas isliyo. Internshipten sonra ise alinma sansim muallak, olabilirde olmayabilirde, bilgi islemde acik olup olmadigina bagli.

GKN Aerospace:
Eski Volvo/Saab IT. ESA ile birlikte calisiyolar, uluslarasi buyuk bi sirket. Ucak motorlari, uzay roketlerinin parcalarini vs ureten bi sirket. Hergun 30 dakika gidis, 30 dakika dönus. Ögrenci hayatindan ve sosyal cevremden 6 ay kopuyorum baslangicta. Internship ögrencilerine Universitenin gösterdigi kadar ilgi göstermiyolar. Ekipler arasi gecis muhtemelen söz konusu degil. Buyuk ihtimalle onlarin planladigi bi internship programini takip edicem. 2 haftalik isi 1 haftada bitirirsem, kalan 1 haftayi buyuk ihtimal aptal saptal seyler yaparak geciricem. Ne yaparak baslayacagim belli degil, bilgi vermediler. Calisacagim is arkadaslarim daha kasinti tipler, universitedeki cevreden cok farkli. %30 development gerisi operation/maintance/support.

Gel gelelim CV'de daha saglam referans. Resmi daire olmadigi icin projeler daha hizli, surekli yeni projeler isler var. Internship dönemi bittikten sonra ise alinma sansim daha yuksek. Gel gelelim GKN is alimlarini genelde bizim okulun mezunlarindan aldigi icin universitede calissam bile GKN'de ise girme sansim yine yuksek. Parasal anlamda ikiside assagi yukari ayni maasi verecek.

/discuss
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Büyük bi şirkette çalışan mühendis olarak sana tavsiyem her ne kadar okul şartları daha iyi desende okul dışında başka bi şirkette çalışman senin için daha iyi olacaktır.Piyasayı, şartları görmen adına.cv oalyında referans olayınıda düşünmen lazım. en önemli şeylerden biri.Birde yabancı dilin varsa yemede yanında yat.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Akademisyen olmayacaksan GKN diyorum. Is hayati uni hayatindan cok farkliymis, ne kadar erken alissan o kadar iyi. Sosyal cevre vs. yeni calistigin yerde de yeni insanlar olacak sonucta direk + olarak dusun.

30 dk konusunda da :D ilkokul disinda hayatim boyunca hergun gitmek zorunda oldugum yerlerin evime mesafesi en az 1 bucuk saat oldu, ne kadar kriz gecirmeye cok yaslastigim anlar olsa da alisiyor insan, 30dk hicbir sey.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Butun tavsiyeler icin tesekkurler, azcik daha netlestiriyim mevzuyu buarada. Isvecteyim, okulu isvecce okuyorum. GKN'in ofis dili ingilizce buarada söylemeyi unutmusum.

SpiderS_DangeR said:

Akademisyen olmayacaksan GKN diyorum. Is hayati uni hayatindan cok farkliymis, ne kadar erken alissan o kadar iyi. Sosyal cevre vs. yeni calistigin yerde de yeni insanlar olacak sonucta direk + olarak dusun.


Abi okuldaki bilgi islemin akademisyenlikle bi alakasi yok. GKN'de 75 tane ayri sistem var, okulda 55 tane,okulda da hayvan gibi projeler oluyo bazen. ERP degisicek mesela seneye, ögrenciler icin olan mobilapp bastan yapilicak vesaire gibi. Yapacagim is assagi yukari ayni aslinda ama iste GKN daha az salliyo ögrencileri. Yani ikiside aslinda ayni is hayati kafasi, ögrencilikten uzaklasiyorum internship suresince. Bildigin calisiyorum ayni zamanda okul okumaca vs yok yani sdfg. Kendimi gelistirebilmem acisindan okuldaki is ortami daha flexible, cok guveniyolar ki acik acik söylediler, istedigin takima girebilirsin, ne uzerinde calismak istiyosan diye.

huun said:

aslında sen tercihini yapmışsın ama sadece biraz cesaret eksikliğinden müzdarip gibisin.

aerospace deyince insan pek anlamıyor ama uzay ve havacılık deyince çok havalı geliyor değil mi? :P


Aslinda basta cok istiyodum GKN'i ama ipneler gizli kutu resmen, cesaret edemiyorum calismaya basladiktan sonra sallamayip sacmasapan is guc verip 1 yili hic ederlerse diye. Ama iste referans olarak ne olursa olsun direk testis GKN cv'de.

Cumaya kadar vaktim var tercih icin dsgf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dkasghjfas ahah yok lan loserlikla alakasi yok aslinda da, okulda ciddi super ortamim/arkadaslarim var. Sosyal hayati resetlemek isime gelmiyo pek sdfg :D Jip mip degil amac, illaki ilerde is sorunum yok pekte iste yinede CV'yi saglamlastirmakta istiyorum bilemedim iste akil danisiyorum oyuzden nekadar cok fikir okadar iyi cumaya kadar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
GKN için sanırım Umea'nın dışına çıkıp dönmen gerekecek ama büyük şirket olması bide Ingilizce çalışma ortamı önemli bir artı gibi görünüyor. Yalnız tam olarak ne yapacağını öğrensen daha iyi olabilir sonuçta şirketlerin birbirinden farklı departmanları var. IT'de operasyon tarafına düşersen development'a dokunma şansın daha kısıtlı olacaktır. Okulda kalırsan bu konudaki esneklikten faydalanabilirsin hatta birkaç farklı bölümü denemene izin verirse internship'ten sonra hangi alana yöneleceğini de daha bilinçli seçebilirsin. Bence de sen kararını vermişsin gibi geliyor. İsveç arada aklıma geliyorda pek bi özledim ya oraları 8-)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Umeådan 2010da tasindim lan sdf Trollhättandayim 3 yildir(göteborg'a yarim saat). Neyse dun GKN ile bugunde Universite ile tekrar görustum netlestirmek icin mevzuyu.

GKN 6 aylik dönemde 1st 2nd line support, client/hardware support, user management yapican sadece dedi. Takimlar arasi gecis imkani yok. Sonraki 3+3 aylik dönemde belki/imkan olursa baska bi ekibe alabiliriz dedi. Development'a gecsem bile kendi gelistirdikleri cok fazla bisey yok, muhendislerin kullandigi programlari gelistirmece, onun icinde ilgilenen 2 kisi var dedi. Yani uzun lafin kisasi 1 yil boyunca supportta amelelik, öyle olmasa bile %70-%80 operation yaptiklari is. Ayriyeten cifte vatandasligim oldugu icin ve sirketin %5'i ordunun oldugu icin, ilerde sabit is imkani olursa sek isvec vatandasligim olmadigi icin net bisey söyleyemeyiz diyolar.

Universite cok daha flex, bugun 5dk diye ugradim 1 saat oturduk usenmeden hangi projeler var, hangi projede yer almak isterim onlara falan baktik mudurle. Cok daha ilgililer ve deger veriyolar yapacagim ise ve ileriye dönuk kendimi gelistirmeme. Bide yazlari ekstra calisma imkani, dersler az oldugunda extra calisma imkani + kendime ait ofis verdiler, universiteye okey dedim bugun :)


akirafes said:

Bi şeker göndermedin.


E abi bulamadim istediginden nabiyim sdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi iste bu GKN dedigim sirket eski Volvo/Saab Aero aslinda, saab batinca GKN satin aldi aerospace kismini 3 yil önce falan. Suanda iste ucak motorlari, motor parcalari, kanatlar, uzay roketlerinin alt atesleme kismindaki parcalar ve motorlari vesaire onlari uretiyolar. Battigi zamana göre cok daha iyi tabi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...