Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nazım Hikmet(FB-GS anısı)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar çok ilgimi çekti Nazım Hikmet'in bu yazısını daha önce duymamıştım. M.Kemal'den sonra yeni bir gurur oldu benim için :) Fenerli olduğum için yani :) Konu sporla da alakalı değil tam olarak konu dışına uygun gördüm:

Nazım Hikmet - 03.04.1931 - Yeni Gün

-Fenerli misin kardeşim?
-Eyvallah Fenerdeniz..
-Galatasaraylımısın monşer?
-Naturelman!..
-Ben, iki gözüm ne "Eyvallah" Fenerdenim, ne de "Naturelman"
Galatasaray'dan...
Ne yalan söyleyeyim kardeşim, Taksim Stadyumunun eşiğini geçmemişim hani!..
Kumar oynamam, at yarısına meraklı değilim, horoz dövüşünden anlamam!
İster sinema olsun ister atletizm, yıldızların tercüme-i halini ezbere
bilmem,anacığım... Bütün bu islerin cahiliyim ama, bu son günlerde kanım biraz
Fenerlilere kaynıyor gibi...

Galatasaray'ı alt etmişler, diye değil alimallah!.. Bilakis be iki gözüm..
Bu işe biraz kızıyorum bile! Demokrasiye devrinde her sene Fener'in şampiyon
olması doğru mu ya? Hem sonra efendim, mağluba yardim şanımızdandır. Malum
a! Fener'e kanımın kaynamaya başlaması başka sebepten...
Son yaptığım içtimai, felsefi, harsi, kozmografi tatkikat neticesinde
anladım ki Fener,İstanbul, Kadıköy filan semtlerinin mümessilidir.. Galatasaray Beyoğlu,Sisli semtlerinde taraftar sahibidir. Fener'in kaptanı Sirkeci'de dükkan açmış,Galatasaray'ın ki Beyoğlu'nda. Ben iki gözüm spordan anlamam ama, simdi neden Fener'in taraftarı, Galatasaray'ın balosu, müsameresi çoktur bunu anladım iste. Sporda da olsa,halka
dayanalım vatandaşlar!.. Halka kapılarımızı geniş açalım iki gözüm!..[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Hordish MannerDefence Officer
I kill two dwarves before i kill two dwarves
And then i kill two more..

Mesaj tarihi:
Sporla ilgili değil farkettiysen toplumsal bir olaydan bahsetmiş. Tarihle hiç ilgili değil çünkü tarihi bilgi değil makale. Yani öznel.
Neyse acaip keyif aldım ben fenerli olduğumdan :)[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.

Mesaj tarihi:
Nazım Hikmet çok yaşa nazım hikmet çok yaşa :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

________
[signature][hline]Spectator, 20 Temmuz 2003 15:00 tarihinde demiş ki:
ben yaptırmadım ama acımıyo.

İşte Ben!!!

[Bu mesaj The_ tarafından 28 Ocak 2005 16:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
şimdi çevir konuyu , ha babam çevir , destekle hadi galatasaray fenerbahçe kavgası çıksın.

eskiden böyle miydi buralar ? yok , o zaman ne böyle fanatiklik var ne bişey , insanlar can derdinde.

dejenerelik yeni moda , soysuzluk yani.[signature][hline]valandil ownz j0o!
when broken , is easily fixed.
Mesaj tarihi:
Çıkmaz canım zaten esprisine yazılmış bir yazı biraz da 6S ye öğüt veriyor o kadar :) Yani adamın kişisel fikri, tabi biz de paylaşıyoruz :D[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.

Mesaj tarihi:
FB liler bu kadar az mı patide be :)[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.

Mesaj tarihi:
gerceketen fblyim diye demiyorum dogru soylemis cunku ben gsl(galatasaray liseli) bir fbliyim ve maclara gidiyorum yani oyle laf olsun diye fb li değilim gercekten gs de bi kendini beyenmislik var bi aristokratlık fb halk takımı eğlence takımı bende boyle kibirli insanları sevmiyorum ve sonuna kaar fb ister okulumda dovsunler ki (dovmezler) ister fb kume dussun yinede fb yani baska yol yok ayrıca fb 5. ken stad ta 35k kişi oluyorken gs 1. iken stadı dolmuyor bu da ornektir nokta[signature][hline]cok yakısıklı biriyim!!!!
Mesaj tarihi:
fenerbahçenin stadı şu an ne kadar doluyor acaba? ayrıca fb'nin günümüzde bir halk takımı olduğunu nerden çıkardınız onu anlamıyorum. başta aziz yıldırım para basıyor (herkes nasıl bastığını biliyordur herhalde) ve istenen herşey(!) yapılıyor. fb bu zamana göre daha çok bir burjuva takımı. emin olun nazım hikmet bu zamanda yaşamış olsaydı bu yazının tam zıttı bir yazı yazardı.

son olarak ben Mustafa Kemal Atatürk'ü beşiktaşlı olarak biliyorum.. (galatasaraylıyım ayrıca)
Mesaj tarihi:
güzel yazmış hakkaten...[signature][hline]_iReM_, 09 Ocak 2005 22:16 tarihinde demiş ki:
ne bu ya kız diyince öyle altın günü gibi boş işler gelio hemen aklınıza.bitek çay servisine yaramıoruz yane.
Mesaj tarihi:
said:
Gabe_Logan, 29 Ocak 2005 11:47 tarihinde demiş ki:
fenerbahçenin stadı şu an ne kadar doluyor acaba? ayrıca fb'nin günümüzde bir halk takımı olduğunu nerden çıkardınız onu anlamıyorum. başta aziz yıldırım para basıyor (herkes nasıl bastığını biliyordur herhalde) ve istenen herşey(!) yapılıyor. fb bu zamana göre daha çok bir burjuva takımı. emin olun nazım hikmet bu zamanda yaşamış olsaydı bu yazının tam zıttı bir yazı yazardı.

son olarak ben Mustafa Kemal Atatürk'ü beşiktaşlı olarak biliyorum.. (galatasaraylıyım ayrıca)
atatürk fb lidir ayrıca fb nin en az seyircisi gs den fazladır ya nasıl boyle konusabiliyorsunuz anlamıyorum fb'nin stadı dolmuyor diye yani göz var haberler var tv var izleyin gorun gercekleri gercek taraftarı[signature][hline]cok yakısıklı biriyim!!!!
  • Yeni Oluştur...