Dartanian Mesaj tarihi: Aralık 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2015 Merhaba arkadaşlar, Öncelikle sene olmuş 2016 hala neden Garanti ile çalışırsın diyerekten konuya giriyorum. Annem daha önceki bir ihtiyaçtan dolayı kredi çekti. Bu kredinin kalan borcu 150TL'idi. Benden gizli iş yapmak isteyen annem başka bir ihtiyaç için tekrardan bankaya giderek kredi çekmek istiyor. Kafası karışmasın diye de ihtiyacı olandan 150 TL fazla çekiyor ve önceki kredisini kapatmak istiyor. Bu sırada sağolsun gişedeki kız annemi tabii kapatalım bir borç falan çıkmaz diyor. Annem çektiği kredi miktarından 150TL'sini bir önceki kredi borcunu kapatmak üzere erken ödeme yaparak kapatıyor. Muhabbet burda başlıyo bugün annemin hesap kesim tarihi ve telefonuna mesaj geldi. Tahmininden 250 TL civarından daha fazla. Nasıl olur vs derken gel dedim bakalım internetten nedir ne değildir. Hatta anneme dedim ki sen kart kullanmayı bilmiyon kesin hesabın kitabın yanlış. Baktık aidat kesintisi yapılmış. 75 TL tamam dedim nasılsa tehdit eder geri alırız bunu nitekim ilk görüşmede de böyle oldu. Tamam efendim hemen iptal ediyoruz bir sonraki ay borcunuzdan düşüyoruz. Sonra kapattık ulan 150 TL daha var onu söylemeyi unuttuk dedim aradım tekrardan dedim 150 TL kesinti görüyorum neyin kesintisidir bu? Annem erken kapatmış bunun faiz cezası mıdır nedir?Evet dedi kız. Yani Garanti Bankası kalan 150TL'lik kredi borcunu 2 ay erken kapattığından dolayı 150 TL'de ekstra ceza kesilmiş. Avukat patiler veya bu konuda tecrübe yaşamış patilerden isteğim bu konuda hakkımı arayabilir miyim? Tüketici heyetine gitsem vs. sonuç alabilir miyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valvyn Mesaj tarihi: Aralık 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2015 Bankaların böyle bi hakkı var hukuki olarak bilmıyorum ama bizim derslere gelen bankacılar söylemişti bunu eğer sen kredini ewrken kapatırsan ekstra charge yazabiliyolar.Bunun sebebide sen şu tarihte ödicen diye hesap kitap yapılıyo erken yatırınca hesap şaşıyo tabi.Gerçi sizin miktar çok çok az bu kadar kesmeleri ilginçte yüksek meblalarda yapıyolar genelde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2015 kredi çektiği koşulları sözleşmeyi falan scan et de bakalım ona göre cevap verelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Aralık 5, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2015 SÖzleşme vermemişler ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Aralık 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2015 Belrittiğin miktarlar temsili diye tahmin ediyorum. Borç/Ceza oranının 1/1 olması mantıklı gelmedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Aralık 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2015 aşırı saçma bişeymiş, bildiğin exploit yapıyor adamlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2015 tüketici mahkemesine başvurun alırsınız geri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Aralık 5, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2015 toggie said: Belrittiğin miktarlar temsili diye tahmin ediyorum. Borç/Ceza oranının 1/1 olması mantıklı gelmedi. Çekilen Kredi tutarı 1000TL erken kapanmadan önceki kalan tutarı ise 148 TL, ceza olarak kesilen rakam 142TL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2015 Sözleşme yoksa çok büyük saçmalık ama borcumu erken kapattım bana nasıl ceza kesersiniz derseniz gülerler. Normal bir şey o ceza. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Aralık 5, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2015 Ben biliyorum ceza kesileceğini ama 150 TL kalan borcu erken kapatınca 142 TL ceza komik.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2015 Kalan borca göre değil, toplam borca göre hesaplanıyordur ceza miktarı. 6 aylık faiz toplamı vs. gibi. Yani 150 tl kala ödesen de aynısını verecektin, 650tl kala da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2015 Mortgage kredilerinde de ayni mevzu var , hatta bu sene para lazim diye erken kapatma cezasini %2 den 1 e indirdiler sanirim. Cok sacma ama bunun bi makro nedeni var sanirim , fiyatlamadaki volatiliteyi engellemek icin olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar