Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Raspberry Pi Zero - 5 USD

roket adam

Öne çıkan mesajlar

ÇÖZDÜM SONUNDA!
yani biraz. artık torrent zamanlayıp indirebiliyorum, dizilab'dan falan online dizi izleyebiliyorum, laptoptan pi'ye takılı hddye film atabiliyorum (3mb/sn ile ama olsun sdfg)

şimdi laptopa takılı harddiskin bir kısmını exfat yapıp macten direkt oraya atıp pi içinde o filmleri hddnin ext4lü kısmına atmayı denicem. hadi bakalım
Sosyal ağlarda paylaş

Ne? ASDFGG orjinal pi 5 dolarlık Pi Zero'dan daha düşük güçte bir cihaz ve 80 TL yani? Lol.

"The ARM CPU on Raspberry Pi Zero, according to the Foundation, is 40 percent faster than the original Raspberry Pi 1 Models A, A+, B, and B+. The SoC, plus the RAM and the standard GPIO layout, means that the Zero has enough chutzpah to run Raspbian. It should also be fully compatible with most existing Raspberry Pi software and projects."
Sosyal ağlarda paylaş

meraklasına e-booklar beleş!

1

The Ultimate Raspberry Pi eBook Bundle (Over $90 Value)"

Here's your chance to find new inspiration and to push the boundaries of what you thought was possible with tech.

To remind us all that technology has the power to unlock our unique creative potential, Packt Publishing celebrated the world of Maker culture. Now, they've extended the free learning to you!

This four-book bundle includes:

Raspberry Pi Computer Vision Programming
Raspberry Pi Cookbook for Python Programmers
Raspberry Pi Home Automation with Arduino
Raspberry Pi Robotic Projects

http://sharewareonsale.tradepub.com/free/w_pacb12/prgm.cgi
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

Ne? ASDFGG orjinal pi 5 dolarlık Pi Zero'dan daha düşük güçte bir cihaz ve 80 TL yani? Lol.

"The ARM CPU on Raspberry Pi Zero, according to the Foundation, is 40 percent faster than the original Raspberry Pi 1 Models A, A+, B, and B+. The SoC, plus the RAM and the standard GPIO layout, means that the Zero has enough chutzpah to run Raspbian. It should also be fully compatible with most existing Raspberry Pi software and projects."

üzerindeki lehimleri yapmak için lehim aleti alsan sadece o 50 TL eder, lehim yapmayı bilmiyorum, birine yaptırcam dersen 20 TL de işçilik alırlar, diger soket ve arayüz bağlantılarını saymıyorum bile.

Bu RP 0 5 $ biraz 0 dan alırım toparlarım kafasındaki adamlar için, benim satarım dedigim direk bilgisayar tak kullan. Mikrofon çıkışı bile var
Sosyal ağlarda paylaş

Pi1 ile htpc yapamazsın yalnız. Pi2 aldım ben 120ye, canavar gibi çalıştırıyo 1080pleri. Remux denemedim bi daha, ama onu da çalıştıramayıversin sdf

Pi1 çoğunlukla projeler vb için gibi, ya da retropie olarak kullanabilirsin aslında takıp usb coystik

O değil de pi2yle çalışan ucuz yollu bi joystick linklesenize, bi hafıza kartına retropi atayım eğlenceli olur
Sosyal ağlarda paylaş

Drall said:

Pi1 ile htpc yapamazsın yalnız. Pi2 aldım ben 120ye, canavar gibi çalıştırıyo 1080pleri. Remux denemedim bi daha, ama onu da çalıştıramayıversin sdf

Pi1 çoğunlukla projeler vb için gibi, ya da retropie olarak kullanabilirsin aslında takıp usb coystik

O değil de pi2yle çalışan ucuz yollu bi joystick linklesenize, bi hafıza kartına retropi atayım eğlenceli olur

Eğer kasarım dersen, en güzeli ve ucuzu bir adet analog joystick + 5 switch ile yapabilirsin.

Switchleri gpio üzerinden digital input yapıp high low ile joystick için bir adc(analog digital converter.MCP3008 idealdir keza pi üzerinde analog giriş yok) ile analog read yaparak istediğin sistemi kurabilirsin.

joystick : 3,6 Tl

Mcp3008 : 5tl

Switch : Adet 2.91Tl

Örneğin 5 düğmeli birşey yapsan 3,6+5+(2,91*5) 23.15 gibi bir rakam çıkıyor, ıvır zıvırıyla 30 tl gibi bir rakama çıkartabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi neyini anlamadın 5 dolara pc diye alıyosun, onu ekle bunu ekle derken 100 dolares gidiyo. Abi yatak odasından salona niye dLna olmuyo diye kızıyosun. (bunu niye yapıyosun ben de bilmiyorum.)

Özünde nerd işi, enerji verimliliği prorgramlayacam, min enerji sarfiyatı ile Elon Musk'un köpeği olacam gibi birşey işte. Ha birde fakir ülkeler için PC tanımı var, adam pirinç bulamıyorken, Rasperry Pi demeyi bir düşün iştersen?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...