Peregrin Mesaj tarihi: Aralık 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2015 senko said: işlemci mimarisi x86 değil ki nası çalıştırcan zaten. mimarisi nedir ki? x64 mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2015 ARM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Aralık 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2015 ÇÖZDÜM SONUNDA! yani biraz. artık torrent zamanlayıp indirebiliyorum, dizilab'dan falan online dizi izleyebiliyorum, laptoptan pi'ye takılı hddye film atabiliyorum (3mb/sn ile ama olsun sdfg) şimdi laptopa takılı harddiskin bir kısmını exfat yapıp macten direkt oraya atıp pi içinde o filmleri hddnin ext4lü kısmına atmayı denicem. hadi bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 13, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2015 ben bunu hala alamadım bu arada. zira hala out of stock veya 30-50 usd falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2015 ben de alamadim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 Bu neye yarıyor http://www.amazon.com/gp/product/B00ELL7F1G/ref=s9_cartx_gw_d11_g147_i3?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=desktop-7&pf_rd_r=1XV022J5QD3BVK3T4KKT&pf_rd_t=36701&pf_rd_p=2090148982&pf_rd_i=desktop Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 rasperry 1 almak isteyen varsa uygun fiyata satarım, 0 hiç kullanılmamış kutusunda, voltaj bile verilmedi daha öyle diyim http://www.robotistan.com/raspberry-pi-type-b-512-mb Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 Ne kadara veriyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 80 e bırakırım, hiç kullanmadım dedigim gibi, kutusundan cıkmadı, 0 ı 120 tl civarı, %33 indiriyorum, zamanında bi proje icin siparis etmistim bi c++ kodunu Arduinoda calıstıramadım desteklemiyo diye, siparis ettikten 2 saat sonra kodu Arduino da kosturunca gerek kalmadı, kutusundan cıkmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 Ne? ASDFGG orjinal pi 5 dolarlık Pi Zero'dan daha düşük güçte bir cihaz ve 80 TL yani? Lol. "The ARM CPU on Raspberry Pi Zero, according to the Foundation, is 40 percent faster than the original Raspberry Pi 1 Models A, A+, B, and B+. The SoC, plus the RAM and the standard GPIO layout, means that the Zero has enough chutzpah to run Raspbian. It should also be fully compatible with most existing Raspberry Pi software and projects." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 meraklasına e-booklar beleş! 1 The Ultimate Raspberry Pi eBook Bundle (Over $90 Value)" Here's your chance to find new inspiration and to push the boundaries of what you thought was possible with tech. To remind us all that technology has the power to unlock our unique creative potential, Packt Publishing celebrated the world of Maker culture. Now, they've extended the free learning to you! This four-book bundle includes: Raspberry Pi Computer Vision Programming Raspberry Pi Cookbook for Python Programmers Raspberry Pi Home Automation with Arduino Raspberry Pi Robotic Projects http://sharewareonsale.tradepub.com/free/w_pacb12/prgm.cgi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 "roket adam" said: Ne? ASDFGG orjinal pi 5 dolarlık Pi Zero'dan daha düşük güçte bir cihaz ve 80 TL yani? Lol. "The ARM CPU on Raspberry Pi Zero, according to the Foundation, is 40 percent faster than the original Raspberry Pi 1 Models A, A+, B, and B+. The SoC, plus the RAM and the standard GPIO layout, means that the Zero has enough chutzpah to run Raspbian. It should also be fully compatible with most existing Raspberry Pi software and projects." üzerindeki lehimleri yapmak için lehim aleti alsan sadece o 50 TL eder, lehim yapmayı bilmiyorum, birine yaptırcam dersen 20 TL de işçilik alırlar, diger soket ve arayüz bağlantılarını saymıyorum bile. Bu RP 0 5 $ biraz 0 dan alırım toparlarım kafasındaki adamlar için, benim satarım dedigim direk bilgisayar tak kullan. Mikrofon çıkışı bile var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2015 Pi1 ile htpc yapamazsın yalnız. Pi2 aldım ben 120ye, canavar gibi çalıştırıyo 1080pleri. Remux denemedim bi daha, ama onu da çalıştıramayıversin sdf Pi1 çoğunlukla projeler vb için gibi, ya da retropie olarak kullanabilirsin aslında takıp usb coystik O değil de pi2yle çalışan ucuz yollu bi joystick linklesenize, bi hafıza kartına retropi atayım eğlenceli olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Aralık 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2015 Drall said: Pi1 ile htpc yapamazsın yalnız. Pi2 aldım ben 120ye, canavar gibi çalıştırıyo 1080pleri. Remux denemedim bi daha, ama onu da çalıştıramayıversin sdf Pi1 çoğunlukla projeler vb için gibi, ya da retropie olarak kullanabilirsin aslında takıp usb coystik O değil de pi2yle çalışan ucuz yollu bi joystick linklesenize, bi hafıza kartına retropi atayım eğlenceli olur Eğer kasarım dersen, en güzeli ve ucuzu bir adet analog joystick + 5 switch ile yapabilirsin. Switchleri gpio üzerinden digital input yapıp high low ile joystick için bir adc(analog digital converter.MCP3008 idealdir keza pi üzerinde analog giriş yok) ile analog read yaparak istediğin sistemi kurabilirsin. joystick : 3,6 Tl Mcp3008 : 5tl Switch : Adet 2.91Tl Örneğin 5 düğmeli birşey yapsan 3,6+5+(2,91*5) 23.15 gibi bir rakam çıkıyor, ıvır zıvırıyla 30 tl gibi bir rakama çıkartabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Aralık 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2015 abi hiçbir şey anlamadım o kadar bilgim haricinde ki ahaha bi ara araştırayım bi nası yapılıyomuş bi bakayım, kolay bişey gibiyse yaparım. kodide de rom oynatabiliyomuşum zaten onu öğrendim az önce, retropie'a da gerek kalmaz hem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DavidMills Mesaj tarihi: Aralık 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2015 Abi neyini anlamadın 5 dolara pc diye alıyosun, onu ekle bunu ekle derken 100 dolares gidiyo. Abi yatak odasından salona niye dLna olmuyo diye kızıyosun. (bunu niye yapıyosun ben de bilmiyorum.) Özünde nerd işi, enerji verimliliği prorgramlayacam, min enerji sarfiyatı ile Elon Musk'un köpeği olacam gibi birşey işte. Ha birde fakir ülkeler için PC tanımı var, adam pirinç bulamıyorken, Rasperry Pi demeyi bir düşün iştersen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar