zaidral Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 İhbar süresinde kullandığınız izin ihbardan sayılmaz, ihbarı ayrıca öteler, hatta çıkarken alacağınız kullanılmamış yıllık izinlerinizi alamazsınız. İş arama iznini günde 2 saat ya da denk gelen toplu kullanma şeklinde isteyebilirsiniz, bu sadece işe gitmeme hakkı verir, işten hala istifa ettiğiniz tarih itibarı ile ayrılmış olursunuz. Maaşınızın en fazla 1/4 ü kadar kesinti yapılabilir, sadece yasal konularda banka/devlet vs kesinti yapabilir (bkz: icra) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Yok ya anlaşarak ayrılmaya çalışacağım. Çok eziyet etmezler inşallah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 zaidral said: İhbar süresinde kullandığınız izin ihbardan sayılmaz, ihbarı ayrıca öteler, hatta çıkarken alacağınız kullanılmamış yıllık izinlerinizi alamazsınız. Kullanılırsa diyorsun değil mi? Kullanılmazsa alınır elbette. Kullanırsan da ücretli izne ayrılmış olacağından yine almış olursun teknik olarak ama boşu boşuna ilişiğinin kesilmesini uzatırsın. Özel bir kıllık yapma durumu ya da gerçekten iş devir ihtiyacı yoksa "izinlerimi ödemeyin süreyi ihbardan düşelim, iş arama emrini de toplu verin onu da düşelim" gibi tekliflere hayır demiyorlar, toplu para ödemekten de kaçınmış oluyorlar. Tabii ki firma politikasına ve çirkeflik seviyesine bağlı hep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 ben de yeni istifa ettim, ihbar sürem 17 aralıkta. kader ortağım la adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
seigen Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Benim de 16 aralık son günüm, 7'si son defa işe gideceğim, sonraki 7 iş günü iş arama izni. İhbar süresini sonuna kadar kullanma derdinde bazı firmalar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Ülkemizde işçi olmanın kölelik olmasını ve içerideki elemanın her geçen yıl daha da ezilmesini o kadar kanıksamışlar ki, başka biri size terfi/zam verip siz de mevcut şirketi sittir edince utanmadan içerliyorlar. Adam olsaydın o zaman da tutsaydın, ha bari gider ayak insanlık yap da arkandan düzgün konuşalım. Yapmıyorsan da keyfin bilir, giden gitmiş :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 shekile shekil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 hehe ben de ettım 12 de bıtıo ginaly said: ben de yeni istifa ettim, ihbar sürem 17 aralıkta. kader ortağım la adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 angajman kurallarina gore seni direk vurabilirler, eger uyarirlarsa hemen kac. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tuor_annare Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 yarın istifa etcem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genwa Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Buradan yeni bir iş çıkabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2015 Remus said: İstifa ettim işten, taaa 18 Aralığa kadar ihbar sürem var. Ama ben çok işe de gitmek istemiyorum, iş de yapmak istemiyorum. Konu ile ilgili yasal bir zorumluluğum bulunuyor mu? Ona göre tavır alacağım. ohaaaa!? noldu? hayırdır? ne yaptı şerefsizler??? ne yazık ki ihbar süreni çalıştırmak istiyorlarsa çalışırsın. yoksa da o ihbar süresinin karşılığını senden alırlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Kasım 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2015 Baggio said: zaidral said: İhbar süresinde kullandığınız izin ihbardan sayılmaz, ihbarı ayrıca öteler, hatta çıkarken alacağınız kullanılmamış yıllık izinlerinizi alamazsınız. Kullanılırsa diyorsun değil mi? Kullanılmazsa alınır elbette. Kullanırsan da ücretli izne ayrılmış olacağından yine almış olursun teknik olarak ama boşu boşuna ilişiğinin kesilmesini uzatırsın. Özel bir kıllık yapma durumu ya da gerçekten iş devir ihtiyacı yoksa "izinlerimi ödemeyin süreyi ihbardan düşelim, iş arama emrini de toplu verin onu da düşelim" gibi tekliflere hayır demiyorlar, toplu para ödemekten de kaçınmış oluyorlar. Tabii ki firma politikasına ve çirkeflik seviyesine bağlı hep. Kullanırsa tabii ki alamaz. Çok nadiren de olsa ihbardan önce tüm izinlerini kullanan biri işten ayrılışını öteleyince, mesela 5. yılı bitirip 6. yılına girerse izin hakkı 14ten 20ye çıktığı için yeni kullanılmamış yıllık izinlerini alabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Kasım 25, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2015 İnşallah Arda Bey olmayız Olay kısaca yapamacağım kadar iş yüküm vardı, üzerime Ex-Ceo geri zekalı bir arkadaşını aldı, sonra işten ayrıldı (galiba). O kadar kafa çalışmıyor ki altında ki herkesin iş verimi düştü, anlattığımı gidip yanlış aksettiriyor, sonra Remus böyle dedi diye geziyor. Altinda ki herkes ağlamaklı geziyor, kabus gibi ortam. Bu salak iş yüküm var diye gitti benim üzerime yönetici getirdi bir tane! Bende istifa ettim bunun üzerine. Neyse bu gitti önce kabul etti benim istifayı, yukarda verdiğim mail geldi. Neyse bundan sonra şirket karıştı, CFO, patronlar falan koşuşturmaya başladılar, kavga dovüş oldu. (Benimle ilgili mi bilmiyorum) Nerden biliyorsun dersen açık ofisteyiz, ofislerin duvarları cam. Sonra bunu aptalı çağırdılar konuştular felan. Ondan sonra bana attıkları mail'i geri çektiler!! Outlook'dan kayboldu mail (geri alabiliyorlar maili). Benim mail'e attığım cevap duruyor bende :) Neyse önce bu salak geldi yönetici edasıyla ben senin hep arkandayım öyle böyle, çok tersledim. Konuşacak bir şey kalmadı dedim çıktım. O zamandan beri sallamıyorum kendisini. Sonra, CFO geldi.Önce nasil yapalım, ne kadar kalmak istersinle başladı, ben hemen ayrılalım, zaten iş deviride yaptım yeni projeler dedim. Sonra neden ayrılmak istiyorsun gibisinden konuştuk, elemanın mallığını anlattım, örnekler ile. Neyse konuştuk konuştuk kalsan iyi olur kriz felana getirdi sözü. Çok insan gücüne ihtiyacımız vardı, çok tecrübeli biri ondan yönetici aldık gibi şaçmaladı. Sonra geç olmuştu ikna edemedi beni. Sabah devam ederiz dedik bıraktık. Bugün gittim büyük patronlardan biri ile konuştum, bu teknik konulara bakan. Ona biraz daha ağır konuştum, şirkette istisnasız herkes ayrılmak istiyor. Ama malum piyasa kötü. Zaten devamlı insan sirkilasyonu var felan. Ayrıca bunlar beni genel müdür yardımcısı gibi kullanıyorlardı, parası pozisyonu yok ama, üstüne herkes eziyo beni şirkette birde, en küçük laf söylememde uyarı alıyorum. Ama bütün teknik kararları ben veriyorum, çözülemeyen problem bana geliyor, çözüp yolluyorum. Neyse patron geldi, bu tip bir adam aldıklarından haberim yoktu, işte adam lazımış, ama sen kal uzun vadeli 10 sene 20 sene çalışacaksan arkandayız! Üzerindeki mal, generalist öyle şeylerden anlamaz, takma takıl sen. Paranı alıyorsun, güzel ortam (bence değil). Neyse ben yine rage moduna girdim, yok öyle eziyorlar beni şöyle yapıyorlar. Neyse sonra randevusu vardı çıktı. (Olmasa saatlerce ağlamaya devam edecektim). Neyse akşam üstü bunların toplantıları tekrar başladı. Şimdi yarın CFO ile tekrar konuşucağım, ya diyeceğim benim departmandaki en yüksek alandan 1.2 kat daha fazla isterim yoksa ağız kokularını çekmem, ya da bana Ocak ayına kadar parasız veya paralı izin verin sonra isterseniz tekrar konuşuruz. Tabi ben ayrılmak istiyorum işten o ayrı, öldüm bittim. Reis'i bile takip edemiyorum :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tuor_annare Mesaj tarihi: Kasım 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2015 bugün istifa ettim, haftaya cuma çıkıyorum. çok net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Kasım 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2015 istifa ediyorum kabletmiyorlar = Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Aralık 2, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2015 Sonunda bıraktılar beni :) 15 gün daha vardı. Nasıl rahatladım. Üzerime aldıkları adamda caydı bırakacak galiba :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2015 Ben de bıraktım, hadi hep beraber işsiz işsiz gezip sağa sola sataşalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Aralık 2, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2015 Senin derdin neydi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2015 derdim yok benim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2015 aquila said: derdim yok benim. eren bey ?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar