Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yanik kokusu

toggie

Öne çıkan mesajlar

valla calısıyo aslında ama cpu fanı tutarsızlık gosteriyo su an sanırım. ultra'da witcher oynuyorum fan hızı artıp azalıyor surekli, stabil kalmıyor. ama bunun cpu fanı oldugundan emin degilim, heatsinki yerinden oynattım diye mi oldu, kablodan mıdır bilmiyorum.

sıcaklık falan normal gorunuyor, idle 40 derece, yukluyken 80 derece.

bi de kabloyu nerden bulucam? aliexpress'ten aldık iste sonuc bu :)
ucuz olsun diye de degil, sadece orada bulabildigimden almıstım.
Sosyal ağlarda paylaş

Temassızlık yapmış, ark yapmış dediğimiz şey işte. Yüksek akım geçerken de aradaki boşluklardan elektrik atlarken kıvılcımlar çıkıyor ve allahtan bu kadarla kurtarmışsın. Allah muhafaza yangın çıkabilirmiş. Direk birbirine bağlarsan çalışır. Tek dikkat etmen gereken konu kabloların birbirine güzel bağlanmış olması ki tekrar aynı/benzer bir sıkıntı yaşamayasın.

Edit: malzeme kalitesiz olsa kablonun kendisi yanardı kesiti ince falan olduğundan. Belli ki ya o soketi tam takamamıştın yada kalitesiz olan kısmı soketti ki zaten onu kullanmayacaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

İlk sayfadaki anakart resmine göre ,80 derece düşük bile , büyük ihtimal tüm fanların yaprakcıklarında toz tortuları oluşmuştur sdasfd.
Eğer o fotodaki tozlu alan bölgesel değilse(%99 değildir) fanların verimliliği yarı yarıya düşmüştür en az.Kül tablasından hallice gözüküyor anakart.

Kompresör ile fanlara sağlam bir temizlik yaparsan , hem sıcaklık hem de ses azalacaktır.

Şunlardan bir kaç tane alırsan , toz engelleme konusunda baya bir yardımı oluyor:

Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

psu icin olanı var kasanın alt kısmında ama fan icin de mi var bunlardan? link pls.

bi de kul tablası durumunda degil abi abartma yani. tamam uzunca bir suredir temizlemedim ama iyi bakarım pc'ye :)

Magnetic dust filter diye arat kasa modelinle birlikte çıkar mutlaka. Minik mıknatıslarla yapışıyor sanırım kasalara.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...