Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İTÜ mimarlık hakkında bilgi lütfen

Jachyra

Öne çıkan mesajlar

Yav liseson öğrencisiyim ve son 4 senedir tek idealim olan bölümdür mimarlık..
en iyiler odtü itü mimar sinan ytü diye biliyorum odtü biraz uçuk geldi itü ulaşılabilecek bi puan sanırım bu sene taban 346 bana bu bölüm hakkında yardımcı olursanız sewinirim
Sosyal ağlarda paylaş

şöyleki daha ilk seneden hafta boyunca sabahtan akşama kadar çizim yapacağını ve bu çizim denen şeyin hayatının çok büyük bir parçası haline gelip gelmeyeceğini iyi düşün. Lixad var yani endüstriyel tasarımda, adam o bölümde bile mahvoluyo çizmektenki adam çizmeyi sever[signature][hline]''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.''
Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm benim de ODTU endustriyel tasarımda tanıdıgım bikac kisi var, cidden hayatları studyoda geciyor. Yine de max 4+ saat uykuyla kendilerine vakit ayırabiliyolar, istiyosan oluyor misali. Cidden sevmen ve asla bıkmaman lazım ama sonra kotu olabiliyor.

Eheh mimarlık iyidir alsında insanı acar (artık bunu nası anlıyosan) =P[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:
hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz

fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki:
ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.
Member of AAL'05
Sosyal ağlarda paylaş

ben itü mimarlık 3.sınıfım sorun buyrun...
endüstri tasarımında bi yetenerk sınavı yok bizde bildiğim kadarıyla gayet össdeki başarıya bakıyor.zaten yetenek isteyenlerin bazıları barajı geç gel diyor önemli olan yetenektir diye.
1. sınıfta eğer adapte olamazsan okulu bırakmayı, sınava baştan girmeyi, bölüm değiştirmeyi düşünebilirsin.bunların hepsi de gerçekleşmiş durumlar.gerçekten iyi düşünmen ve bu işi severek yapabileceğinden emin olmalısın. şu andaki eğitim şeklinde de bizden bekledikleri çalışmayı ve mimarlığı çok seven kişieler olmamız. el yeteneği önemsenmiyor, bakmıyorlar bile.tamamen bilgisayar destekli çalışıyoruz.autocad, max,viz fln.
arka arkaya uykusuz geceler, o şekilde jürilere girip çıkmak, gözlerin şaşı bakarken projeni, tanımadığın, seni bi kere görecek insanlara anlatmak.proje hocanla yürütürsün bütün dönem projeyi, jüride bambaşka bi ortam vardır.en ağır eleştirilere hazır olmak gerek, kendine güvenin olmalı buda işini sevmenle ve çalışmanla bağlantılı.
daha çok soru olurs ayanıt veririm.[signature][hline]***ultrAslan***
HERYERDEYİZ
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm... Aslında soğutucu cevaplar okudum amafazla zorlanacağımı sanmıyorum ilk sınıfın zor olduğunu duymuştum ama bu kadarını beklemiyordum
uyku sorunum yok daha bu seneden (öss hazırlık) uykusuz kalındığını uykusuzluğa alışıldıığın siz daha iyi biliyorsunuz hele itü mimarlığın taban puanına erişmek için :P
ben merak ettiğim proje kısımları ne tür projeler hazırlatılıyor onalrı merka ediyorum[signature][hline]Don't wanna be an American Idiot
Sosyal ağlarda paylaş

ilk sene elma armutla oynarsın genellikle. sürekli yüksekten atmaca oynarsın ondan sonra ikinci sınıfa geçincede otur aşağı derler.
şimdiye kadar sanat merkezi, medya okulu tasarlamakla beraber kuzguncuk için telesiej projesi ve istanbul için bir kültür geliştirme projesine imza atmış bulunuyorum..1 sınıfta bir dönemde 13 farklı iş yaptığımızı hatırlıyorumda off yani..[signature][hline]***ultrAslan***
HERYERDEYİZ
Sosyal ağlarda paylaş

• 10 yıl sonra ...
İngilizce olacak tabii, ben mezun olurken %30 İngilizce'ydi müfredat ama arttıysa bilemem. Türkiye'nin en iyi 3-5 üniversitesinden birine girip İngilizce'den korkmak, öğrenmek zorunda kalmamayı ummak biraz anlamsız. Yetersizse bir sene hazırlıkta yeterince öğrenir, zaten hocalar da İngiliz soylusu falan değil yani. O kadarını bile istemiyorsa hiç girmesin.

Bu arada adam üye olduğu gibi ilk postunu 2005'teki topiği uplayarak atmış, koşa koşa yenisini açmamış, troll değilse +rep.
Sosyal ağlarda paylaş

rumeysakk said:

Benimde bir sorum olacaktı . şuan kardeşimin üniversite tercihleri ile uğraşıyoruz . itü mimarlığı çok istiyor lakin derslerin İngilizce anlatımı gibi bir durum olduğundan biraz tedirgin . bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.

yarim donemde birip hazirligi irregular olamasin, d grubu olsun hazirlikta. 1 sene mackada adam gibi ogretirler ingilizceyi
birazda dizilerle takviye ederse sorun kalmaz
Sosyal ağlarda paylaş

Evet puanı yüksek rahatlıkla itü mimarlığa gidiyor ama lisede İngilizceden 15 20 alan bir çocuk yani sınavlarından falan korkuyor . Mimarlığı okur sonradan halledebilirim İngilizceyi diyor ama dersler sınavlar İngilizceyse nasıl yaparım diye korkuyor . İlk sene hazırlıkla halledebilinir mi yani ?
Sosyal ağlarda paylaş

okulda ingilizce ögrenmek zor, ben bilerek girip 1 saat bile hazırlıkta ders çalısmadıgım için mi öyle geldi bilmiyorum, cok boş derslerdi yani, bişey ögreten degil, sadece proficiency sınavını nasıl geçersine yönelik çalışmaydı.

%100 bölümler okulun fiziki şartlarından kapanıyor, %30 da öyle korkacak kadar cok ingilizce yok 40-45 kredi bişey alıyor onu da seçmeli dersler falan bir şekilde halleder de.

İngilizce bilmeden nasıl yapar yine de bilmiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...