Sanguin Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 Efendiler, iş başvurusu yaptığım firma bana mail ile 3 adet soru gönderdi. Soruların ilk 2 'si aslında html + css ile çözülecek nitelikte. Sonuncusu ise başlıkta adını verdiğim program ile icraa ediliyor. İşveren 3 soruyu da ilgili programla çözüm yolunun nasıl olacağını soruyor. Sorum şu ; bu programı ya da benzerini kullanmış olan var mı? Mühendislik seviyesinde bir bilgi mi ister? İşe başladığımızda öğrenebileceğimiz bir şey değil midir? Sanırım A/B testing için kullanılan programlardan/yollardan biri. Saygılar,
xaty Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 başvurduğun yer internette sormana kızmasın
Sanguin Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 Soruların cevapları için yardım istemiyorum. Ayrıca aranan şartlarda özellikle şunu bilmen lazım denmemiş. HTML, CSS vs bilgisi tercih sebebi demiş. Kaldı ki mail ile cevap vereceğim için biraz bilgi edinip ona göre daha düzgün cevaplar verebilirim. Şimdi bu program mühendislik eğitimi istyorsa haddim olmayan işe bulaşmayayım, kimsenin vaktini almayayım.
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 bir de patron buralarda bir yerden cikmasin..
Gladmir Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 Yaptigi sey, serve edilen sitenin response time larini olcmek. Farkli variation lari kendi interface in den degistirmene olanak saglayip testleri kosmak vs. Muhendislik? yok. Ise baslayinca ogrenmek? Gerek yok, 10 dakika baksan anlarsin.
elesso Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 soruyuda yazsaydın keşke... alt tarafı tool ya indir sitesinden kurcala gitsin.
Sanguin Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 Gladmir said: Yaptigi sey, serve edilen sitenin response time larini olcmek. Farkli variation lari kendi interface in den degistirmene olanak saglayip testleri kosmak vs. Muhendislik? yok. Ise baslayinca ogrenmek? Gerek yok, 10 dakika baksan anlarsin. Sağolasın.
Sanguin Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 elesso said: soruyuda yazsaydın keşke... alt tarafı tool ya indir sitesinden kurcala gitsin. Eyvallah, eve gidince bakayım o halde.
Tuor_annare Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 tool'un implementasyonu (diğer analitik vs. toollarında olduğu gibi) baya basit ama tabi neler ölçülcek yok efendim a/b testingdir yok efendim event kurgusudur falan zaten yazılımcının işi değil ve evet zordur.
Tuor_annare Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 al optimizely'de çalışan biri de sunum yapcak şunda. https://www.eventbrite.com/e/ux-kafe-user-experience-and-funnel-optimization-tickets-19331476968?ref=enivtefor001&utm_source=eb_email&utm_medium=email&utm_campaign=inviteformalv2&utm_term=eventpage istanbuldaysan katıl. ohoo kankam orda çalışıyor dersin.
Sanguin Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 @tuor_annare : tenks yü. Bu arada sorularla bağlantılı olarak şunu sorayım ; hepsi burada menüdeki alt linklere ne ad veriliyor html de? Mesela Elektronik altında Bilgisayar/tabletin ve geri kalan menü ne olarak adlandırılıyor? Soruda onları değiştirmem isteniyor. HTML kodu optimezely'de bulsam 2 dakkada değiştiricem ama tool da bulamıyorum. Araştırmasını yapmak için de o menünün html adı lazım sanki :)
Gwiwkes Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 Sanguin said: @tuor_annare : tenks yü. Bu arada sorularla bağlantılı olarak şunu sorayım ; hepsi burada menüdeki alt linklere ne ad veriliyor html de? Mesela Elektronik altında Bilgisayar/tabletin ve geri kalan menü ne olarak adlandırılıyor? Soruda onları değiştirmem isteniyor. HTML kodu optimezely'de bulsam 2 dakkada değiştiricem ama tool da bulamıyorum. Araştırmasını yapmak için de o menünün html adı lazım sanki :) Verdiğin linkte Elektronik, Ev-yaşam, Oto-bahçe gibi ana linkler < ul > tag'i altında < li > tag'i ile koyulmuş. Üstlerine mouse ile gittiğinde javascript kodu çalışarak altları dolduruluyor. Doldurulduğunda da yine < ul > ve < li > tag'leri kullanılıyor. Bu yüzden view source dediğinde alt isimleri göremezsin. Menudeki elemanların sınıf ismini soruyorsan da class="menu-item" olarak koymuşlar sitede.
Öne çıkan mesajlar