Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

web+mail hosting kurumsal


Masticore

Öne çıkan mesajlar

Şimdi konu şu. Bizim çalıştıgımız bir firma var 15 senedir. Bilgisayarlarımızın bakımı olsun , web-hosting'i olsun bu firma tarafından saglanıyor.Şirkette kullandıgımız yazılımı da bu firma yapmıştı ama artık geliştirmiyor yeni bir yazılıma geçiçez yakın zamanda.

Yalnız son senelerde cok geçirmeye başladıgını düşünüyorum.En son bu sene web+mail hosting için senelik 850 tl istedi
(bakım ücretini ayrı alıyor aylık olarak ve o konuda hizmet vermeye devam edicek).

Ben de mail attim yerli hosting firmaları 200-300 istiyor siz neden bu kadar pahalı fiyat cekiyorsunuz diye. Direk al git beğenmiyorsan diye atarlandı.

Şimdi bu web+mail hosting'i taşırsam ne gibi sorunlar yaşarım ?

Örnek veriyorum: Ben şimdi bu adama mail atiyorum. Şu isimli bir mail adresi aç bana veya şu mail'de problem var çöz diyorum hallediyor.

Şimdi atıyorum doruk.net'ten veya yabancı bir hosting firmasından aldım diyelim bu işlemleri kendim mi yapmam gerekicek konsol'dan ? Mail'de problemler yaşarım diye tırsıyorum açıkçası. Tüm müşterilerimiz yabancı ve iletişim önemli ^^


Kullandıgımız mail adresi 10'u geçmez. 2 web sitemiz var .com ve .com.tr'li web üzerinden birşey yaptıgımız yok... Ayda 2-3 resim degistiriyoruz sadece yani öyle allım şallım trafiğimiz de yok.


Düzen bozulmasın diye bu adamla devam mi etmeli yoksa başka biriylemi çalışmalıyım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Ortalama bir sağlayıcıdan sırf 10 posta hesabının yıllık bedeli $240 (hesap başı aylık $2'den hesaplarsan ki normal, Exchange filan istersen uçar zaten). Adam öyle çok büyük bir bedel istemiyor yani sağlam destek veriyorsa.

Destek istemiyorsan Yandex'den bedava da yaparsın yoksa posta işini.

Web sitesini bilmem. Kaç kişinin girdiğine ve içinde neler olduğna bağlı o.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Destek'te ve mail'de bir problem yaşamiyoruz. Güvenlik konusunda da saglam ve donanımlı ama atarlaması üzdü beni. Fiyat normal mi diyorsunuz ?

Ne bileyim Natro kurumsal plan var mesela. 100 dolar ama ne getirir,götürür bilemiyorum. (aslına bakarsan 50 dolar'lık paketi bile işimi görüyor kağıt üstünde ama bu işlerden anlamiyorum hiç. Problem yaşarsam kiminle iletişim kurucam,güvenlik vs vs...)

http://www.natro.com/webHosting/


Yok yandex fln olmaz gerge. Kendi ünvanımız olucak mail'ler. Bu fiyata düzeni bozmaya degmez diyorsunuz yani...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ne kadar odedigine degil de bu servise sahip olmanin sana ne getirdigine, isini ne kadar kolaylastirdigina bakmalisin bence.

Atiyorum gunde 3-5bin liralik is yapiyosundur, isine ayirdigin vaktin saati sirkete 100-200TL getiriyodur, soyle bir durumda hosting tasimakla falan ugrasmak anlamsiz. Ver parasini gec, isine bak zira cok daha fazlasini kazandiriyor sana isini bolmemek.

Diger yandan gereksiz bir gider olarak goruyorsan ve bos vaktin varsa ugras tabiki. Dilersen ben de fiyat vereyim sirket olarak ama hosting masraf / getirisi seklinde oranladiginda ufacik bi sayi cikiyosa ugrasma hic.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Yandex beleş domain hosting veriyor email için. Kendi adresiniz olacak yine. Destek hak getire ama.

Natro nasıl bilmiyorum, yazdığım yurtdışındaki dedicated mail hosting fiyatı. Düzgün çalışıyorsa al yani. Hesap başı 250MB diyor Natro mesela, çooook az bu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Taşımak maşımak zaman alıyorsa bu işlerle uğraşamam daha dogrusu şu önümüzde ki donemde 1 ay boş zamanım var aslında ama bu işlerden anlamiyorum. Mailler ve sitemiz'de sorunlar yaşıyacaksak geçiş döneminde olmaz o iş. 2005 yılından kalma maillerimiz bile adamda yedekte.En iyisi ben geri vites'e takıyım ^^ . Adam acayip asabi bi adam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...