Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bahçede kedi ailesi var lan..


Frostbite

Öne çıkan mesajlar

Efem doğru düzgün bi başlık bulamadım mazur görün

yaklaşık bir haftadır arka bahçemde 2-3 kedi yavrusu ve anneleri(baya da savunmacı) olduğunu varsaydığım bir kedi grubu var.haliyle çok ürkekler şimdilik uzakdan sevmekle ve sulu süt(içine ufaladığım ekmekler) vermekle yetiniyorum.bizim mahallede baya sahipli sahipsiz köpek ve aile terbiyesi almamış,hayvan sevgisinden bi haber şerefsiz insan yavruları var.(daha 2 gün önce arkadaşımın baya saldırgan olan köpeğinin önüne yavru kedi atmış çoçuklar sonuç malum) havalarda soğudu kışda yaklaştı vs.kediler için endişeleniyorum ya ama dediğim gibi çok ürkekler ve hemen kaçışıyorlar bahçe sınırları dışına..

ve ben kediden hiç anlamıyorum lan yardım edin.
neyle ve nasıl besliyim? nispeten korunaklı bir yere nasıl alıştırabilirim?(gerekirse ev,rahat girip çıkabilecekleri kömürlük?karton kutu vs) en önemlisi bana alışmaları için ne yapabilirim?
yardım edin patidaşlar.

edit:mama falanda tavsiye edin f/p oranı yüksek
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Carefour da 7.5tl ye 1kg lık kuru kedi mamaları satılıyor kahverengi renkli bir torbada. Ondan iki avuç koysan 3 kediyi doyuruyor, 1 ay gider. Günde iki kere verirsin sabah akşam zaten anneleri de bakıyorsa sorun olmaz. Bir de 1 lt lik pet şişeleri var, kapağını takıp kenarını kestiğin zaman yalak gibi olur, içine su koyup haftada bir değiştirirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ahahahah
tam tersi durum bizim başımızda
burada birkaç kez duyurdum. kızım nedeniyle hamileliği ve doğum sonrasında evimizde baktığımız kedi ve 5 yavrusunun hikayesini anlattım. ve hatta aynı kedinin bir önceki 2 yavrusunu da. şimdi bu yeni 5 yavrudan 1ini sahiplendirdik. kalan 4ündden 1ini kendimiz için tutacağız. kalan 3üne sahip bulamazsak 2 hafta önce kısırlaştırdığımız anneleri ile beraber bahçemize bırakacağız. ama bunu da kademeli yapalım diyoruz ve eşim şu an apartmandaki koca karı ve bunak amcalarla kavga etmeyi de göze alarak bir çeşit barınak yaptırıyor. bu barınağı evimizin tam karşısına, bahçenin sol tarafına denk gelen yere yerleştireceğiz. anne zaten baştan beri özgür, birkaç gündür bırakıyoruz, dışarıda gezip dolaşıp yemek yemeye ve yatmaya eve geliyor. ama yavruları mutlaka o barınakta tutacağız dışarıya alışıncaya kadar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eti haşlamadan verme. çiğ et parazit yapıyor ve özellikle yavru kedilerin ölümüne neden oluyor. ben sokak kedilerine arada bir yaş mama ya da haşlanmış tavuk veriyorum nadiren. kuru mama olarak ise temizmama.com dan 15 kilosu 63.70 olan micho marka mamadan veriyorum. ama sen aynı mamanın 22.50 olan 5 kiloluğundan alırsan epey idare eder. yalnız yavru kedilere bir süre yavru kedi maması verirsen iyi olur. büyük taneli adult mamaları yiyemeyebilirler. gene aynı adreste 3 kiloluk bona cibo marka yavru kedi maması fiyatı 17.25. kolay gelsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yagmur ve soguk geldi o yuzden su kulubelerden almsitim ben 25tl ye

http://www.hepsiburada.com/ranna-home-sweet-home-su-gecirmez-kedi-evi-mavi-p-PTAKVRAN3004

hani scotch tape ile koselerini vs kaplayinca su gecirmez oluyor, icinede eski yumusak banyo kilimini vs koyduk, dibinide komple naylon kaplayip tahta uzerine topraga yerlestirdik bahceye

sans ama 3 kardeslerdi, ikisi elimizde oldu hastaliktan, annesi sonuncuyu terketti ve yagmurlu havada bu kulubenin en dibinde topak olarak titrerken bulup iceri aldik bizim bizdigi. 2 haftadir filan bizle, kopekle gecenemesede hani birakma sansimiz yok hehe. zaten su guzellik sokaga atilirmi ya

http://i60.tinypic.com/29au2ac.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben vardiyalı çalışıyorum öyle düzenli bakacak halim yok da hayvanları severim birde mahallenin çocukları çok şerefsiz.(arkadaşım köpeğini ya çiftliğe yada başka birine verecek mahallenin picleri yüzünden)

turuncu kedi kayıp en son 2.katdaydı gitmiş.tam şapşik ya.

öbür yavruları hep ağacın dibinde görüyorum 1 tanesi şimdiden ağaca çıkmayı seviyor beni görünce bi telaş atlasammı atlamasammı diye(çıktığı yerde 30cm falan ehe) biraz acele etsem iki kere yakalarım birde hoplaya zıplaya kaçması var tam komedi bambi sanki bana pezemenk.
şu kutular iyiymiş ama birde yavru kedi maması.

çoçuk olayına çare bulamadım güzel dille anlattım yok geçen sövdüm yok analarını babalarını dövdürecekler en son bana..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...