Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Half-life serisinin konusu.. (spoiler)


Dungeon_Master

Öne çıkan mesajlar

Beyler şimdi düşününce half-life'ın konusu nedir?

Hadi ilkinde eğitimini yeni tamamlamış bi asistan olarak çok gizli ve karmaşık bi bilim üssüne gidiyoruz. Bizim hatamız sonucu teleport deneyi yannış gidiyor ve bilinmeyen yaratıklar dünyaya geliyor. Daa soora da ordu olaya müdahale ediyor. Biz ise hiçkimsenin adamı olarak herkesi öldürüyoruz, sadece canlı kurtulmak için.. HL 1'deki tek ilginç olay yine sonunda g-manin sonda çıkıp bişeyler annatmasıydıki hiç bişey annamıyoduk.(Aralarda da çıkıodu) HL 2'de olaylar daa da annaşılmaz oldu. HL 2'de oynadıım hiç bi saniyeden bişey annamadım.

G-man kim?
Başta g-man ne annatıyor? Konuştuu sırada arka planda olanlar ne? (HL 1'deki kaza yeri ve HL 2'deki o piskopat gökdelen)
Ben baştaki trene nası biniorum?
Geldiim yer neresi? (City 17 de ne ola?)
Bu askerler kim?(Combine die adlandırıldıklarını biliorum ama tam olarak kimlerdir? Nedir?)
O piskopat gökdelen nedir?(Citadel olarak adlandırılıyor ama tam olarak nedir? Napar?)
Gri derili insanımsı yaratıklar nedir? İnsanları o hale mi getirmeye çalışıyolar?
Yeşil elektrik atan yaratıklar neden artık bana saldırmıyor? Nasıl konuşabiliyolar? :)
Wallace Breen'in konuştuu solucanımsı yaratık nedir?
Zaman? :) Yolculuu?

Bişey annayan varsa bana annatsın..

[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma..

[Bu mesaj arcane tarafından 19 Kasım 2004 13:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bi de g-man'i gördüüm yerlerin screenshotlarını da koyiim..

Detayları başka bi yerde annatmıştım.. Şimdi sadece o sıradaki ssler...








[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma..

[Bu mesaj arcane tarafından 19 Kasım 2004 13:30 tarihinde değiştirilmiştir]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi.. kendi görüşlerimi ve fikirlerimi anlatiim.


HL1'in sonunda g-man çıkıyor ve bize "i took the liberty of relieving ypu of your weapons. most of them were government property" diyor. bu lafının ardından ben g-manin "government man" olduğunu ve hükümete çalıştığını düşünmüştüm. neyse.. sonra bu adam bizim abartı potansiyelimiz olduğunu söyleyip bizi işe almak istediğini söylüyor. "i have recommended your service to my employers, and they all agree with me..." dediğine göre bu adam tek başına da değil. bunun da başında birileri var. HL2 de bu işi kabul ettiğimizi var sayarak başlıyor. trene binmedik. trende oluştuk. g-man'in konuşmasının ardından olduğuna göre bu zamanda yolculuğun sonucu olabilir. ama eğer hl2 bink videolarından birine bakarsak gizli bi yazı geçiyor. ve orada yazanlara bakarsak gordon'un dondurulmuş olduğu sonucuna varıyoruz.
(yazıda okunabilen yerler:
...under observation. Galvanic activation with severe...
...cidence of seizure and muscular catatonia, recon...
...titration of 30 ml sample, susteined alpha activity...
...Freeman, Gordon: increased activity in neural iso...
...no response. Subject to availability and urgency ...
...[lambda] unknown vector at this time. Requirements of...
...beyond current threshold for amgydalic supression...
...Dark energy remants in the simulation untill basal...
...f evaluation despite objections of caretakers give...
muscular catatonia, sanırım kasların çalışmazkenki hali anlamına geliyo.. neyse.)
ama eğer trende "oluştuğumuz" durumuna bakarsak zaman yolculuğu veya teleportation bana daha mantıklı geliyo.
zaman yolculuğuna gelince.. bunu nerden çıkardım?
ilk olarak, hl2'de bi yerde biz teleport oluyoruz, arkamızdan alet patlıyo, ve biz gittiğimiz yere 1 hafta sonra varıyoruz. burda bi zaman problemi var. bu da zaman yolculuğunun oyunla alakası olduğunu gösterir. yoksa saçma bir ayrıntı olurdu...
ayrıca, oyunun sonunda g-man'in konuşması bence bu konuda büyük önem taşıyo. ilk kelimesi zaten "time." konuşmasında 6 kez "time" kelimesi geçiyo, ve her seferinde vurguluyo. son cümlelerinden birinde de "i trust that you will learn in the course of... (burda time demesini bekliyo insan..) well.. i'm really not at liberty to say". diyo. burda sanki g-man zamanı kontrol edebiliyo, ama bize söylememesi gerek, o nedenle sadece ipucu veriyo gibi geldi. ben gerçekten hl3'te zamanla ilgili bişiler olcak gibi düşünüyorum.

bi de belli ki g-man normal bi insan değil. birincisi, zırt pırt istediği yerde ortaya çıkıyo. ikincisi, anlaşılan teleport, zaman kontrolü gibi acaip özellikleri var. benim tahminim bu herif zaten insan değil. ama cidden olayları etkilediğinden kafamızdaki bişi de olamaz. ya gelecekten gelen bişi, ya da başka bi dünyadan... amacı ne dersen, yaptıklarına bakarsak, dünyayı kurtarmak. hl1'in sonunda "the borderworld, xen is under our control, for the time being. thanks to you..." dediğine göre bu adam xen'den kurtulmak istiyodu zaten. sonra hl2'de, pasif olarak bize dünyayı combine'lardan kurtartıyo. kısacası dünyayı kurtartıyo gibi bişey... ama bu işi "çaktırmadan" yapıyo.


hl2'deki konuya gelince,
city 17 doğu avrupada bir şehir. bunu ortamın mimarisinden, etraftaki yazılardan (dillerden) ve valve'dan duyduklarımızdan biliyoruz. anlaşılan polonya, finlandiya, rusya gibi yakın bölgelerden insanlar toplanıp getirilmiş. (bu dillerde yazılar gördüm çünkü.) neden toplanıp getirilmiş? anladığımı anlatayım.
şimdi hl2'deki savaşta 3 taraf var. insanlar, xenian'lar ve combine'lar. xenian'lar, hl1'deki uzaylılar. ne kadar nihilanth'ı (hl1'in sonundaki zımbırtı) öldürmüş olsak da bunların işi kökünden bitmemiş. hala takılıyolar. yanlız combine'lar bunların bi kısmını insanlara karşı silah olarak kullanıyolar. yine de zombiler falan combine'lara saldırıyolar.
combine'lar kim?
duvarlardaki gazetelerden falan anladığımız kadarıyla bunlar black mesa'daki tüm evreni alt üst eden olaylar nedeniyle dünyanın varlığından haberdar olup, dünyayı "7-hour-war" dedikleri bir savaş ile istila etmişler. black mesa'nın başındaki Dr. Breen de teslim olmuş, ve onu "human administrator" yapmışlar.
orda ne olduğunu bilmediğim screenshotlar diye koyduklarında gri, zombi gibi adamlar var ya, onlar anladığım kadarıyla combine'ların köle olarak kullanmak için insanları kullanarak yaptıkları yaratıklar. insanların içgüdülerinden ve bazı gelişmiş beyin fonksyonlarından kurtularak sebze gibi yaşayan kölelere çeviriyolar. oyunun başında Dr. Breen'in konuşması da bunlarla alakalı sanırım. "immortality is fianlly in our reach" dediğine göre, bu yaratıklar anlaşılan ölümsüz. ve konuşmasının büyük bi bölümünde içgüdünün gereksiz ve hatta bu kadar gelişmiş bi ortamda "kötü" olduğuna ikna etmeye çalışıyo. ayrıca cinselliğin yasaklığıyla ilgili de bi iki laf ediyo. yani, Dr. Breen'in yaptığı, insanları bu sebze-zombilere çevrilmeye ikna etmeye çalışmak. nedeni de ortada, otorite sahibi olmanın getirdiği aç gözlülük.

combine'lara geri gelelim. bunlar adapte et
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok ilginç bi şey buldum.
birisi canals bölümünde gizli bi yerde bi vortiguant bulmuş.
yaratığın dedikleri:


1. We shall prevail.
2. We remember the Freeman, we are coterminus.
3. No distance or false veils of time may intervene.
4. We see you still in Black Mesa in the Nihilanth's chamber.
5. This more than any one can bear but we preserve.
6. You are one between worlds.
7. Where now and to what end?
8. Your bright face obscures your darker mask.

kaynak: http://www.halflife2.net/forums/showthread.php?t=53085
bi de yaratık bişiler daha diyomuş..

[Bu mesaj arcane tarafından 19 Kasım 2004 13:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dediğim bazı şeyleri kanıtlayan bişiler buldum. prima guide ve raising the bar (hl2'nin yapımıyla ilgili falan bi kitap)'da yazanları anlatmışlar:

Originally Posted by Lanthanide
The raising the bar book refers to it as the "combine liason" or something. It also mentions that their thoughts behind the combine aliens is that they started out organic but became very very dependant on technology - becoming slug-like with small arms which required technological legs/extensions to move around, and getting such feeble eyesight that they couldn't see without ocular implants.

Based on that description, I believe this is indeed an actual 'combine' alien. But the raising the bar book also seems to imply that there are many many races in the alien combine. So perhaps this is just one of them, and not neccesarily the 'main' combine race that is in charge of everything.

Man it sucks that they put a lot of the backstory into raising the bar - it should be in the damn game.

[Bu mesaj arcane tarafından 19 Kasım 2004 13:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pff.. birden fazla spoiler koyulmuyo.. ayrı post'lar atmam gerekiyo kusra bakmayın


in the the prima guide it says

Combine Advisor

"Behold the real face of the combine. A giant, green, sluglike entity with the gift of telekinesis appears for the briefest moments on Breen's computer monitors within the Citadel."


other cool things in the guide explain that the stalkers (the things with no hands, bony body in the citadel) are people who went to nova prospekt and were experimented on by combine scientists until all humanity and higher brain function is gone.

it says all combine gunships, dropships, advisors, striders, crab-syths and mortar-synths are all "synth" - half organic and half machine.

the crab-syths and mortar-synths are only seen on the lift to breens office and the guide says they are the backbone of the combines "subsequent" armies - is that going to appear in hl3 then?


[Bu mesaj arcane tarafından 19 Kasım 2004 13:32 tarihinde değiştirilmiştir]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ha bi de, oyunun sonunda dr breen tam teleport olurken üstünde turuncu bi sıvı gibi bişi oluşuyo ya. orda citadel'e benzeyen bissürü bina görüyosun. o da combine'ların şehri olabilir mesela. bu da citadel'i combine'ların yaptığını kanıtlar.
screen:
http://www.halflife2.net/forums/attachment.php?attachmentid=12399

[Bu mesaj arcane tarafından 19 Kasım 2004 13:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sanırım birden fazla spoiler için manual yapmak lazım spo1 spo2 diye..

bu kadar kasmayalım hiç, başlığa spoiler yazıyorum.rahat rahat spoil edin eheh.

edit: isterseniz önceki mesajlarınızdaki tagleri kaldırabilirim ?

[Bu mesaj arcane tarafından 19 Kasım 2004 02:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

peki o antlionlar falan da mı Xen'den yoksa bunların hepsi ayrı takılan uzaylı ırklar mı? yani zombie'ler insanlara yardımcı olan uzaylı kolelere de dusman o mantıkta. antlion'lar zaten ne gorse dalıyor.

Yani uzaylı ırklar da parazit(zombie)/akıllı/hayvan(antlion) gibi kategorilendirilebilir mi? Aynı şekilde combine'ları akıllı sınıfına koyabilir miyiz ?

yani Xen de dünya gibi bir gezegen herkes ayrı takılıyor ve biz koleleri Nihilant'ın zulmunden kurtarıyoruz ? ( oteki half life postundaki bir linkte yazıyordu). Yoksa bunlar hem Xen hem de bilinmeyen baska gezegenlerden mi geliyorlar ? mesala combine ? .. eger oyleyse g-man ust-duzey uzaylı yaratıkların işlerini halleden bir adam mı ( en basit açıklama ile ) yoksa dünya için mi çalışıyor?

Eğer dünya için çalışmıyorsa bunları yapmanın karşılığı ne ? samanyolu manzaralı 3+1 yıldız sistemi mi ? :)

birileri üşenmeyip yanıtlarsa memnun olurum[signature][hline]What we do in life,echoes in eternity.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mayfer, 19 Kasım 2004 01:35 tarihinde demiş ki:
[spo=citadel..]
ha bi de, oyunun sonunda dr breen tam teleport olurken üstünde turuncu bi sıvı gibi bişi oluşuyo ya. orda citadel'e benzeyen bissürü bina görüyosun. o da combine'ların şehri olabilir mesela. bu da citadel'i combine'ların yaptığını kanıtlar.
screen:
http://www.halflife2.net/forums/attachment.php?attachmentid=12399
[/spo]

Ordan görüpte düşünmene gerek yokki. Wallace Breen büyük televizyondaki konuşmalarından birinde citadeli combineların(Benefactorların) yaptıını söölüor..[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
arcane, 19 Kasım 2004 02:19 tarihinde demiş ki:
sanırım birden fazla spoiler için manual yapmak lazım spo1 spo2 diye..

bu kadar kasmayalım hiç, başlığa spoiler yazıyorum.rahat rahat spoil edin eheh.

edit: isterseniz önceki mesajlarınızdaki tagleri kaldırabilirim ?

[Bu mesaj arcane tarafından 19 Kasım 2004 02:20 tarihinde değiştirilmiştir]

Arcane spoilerları açman çok ii olur.. Özellikle yukarıdaki mesajımdakini.. :)[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada hl1'de olayların ters gitmesinde bizim bi suçumuz yok diye biliyorum.[signature][hline]*reading screen* "To Start Press Any Key". Where's the ANY key? I see Esk [ESC], Catarl [CTRL], and Pig-Up [PGUP]. There doesn't seem to be any ANY key. Woo! All this computer hacking is making me thirsty. I think I'll order a TAB. *presses TAB key*
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Teori-1: G-Man, Gordon Freemanın 50 sene sonraki hali. Zaman makinasını keşfeden yaşlı Gordon geçmişi düzeltmek için geri dönüyor.G-Man G'si Gordonun baş harfinden geliyor.Ve sondada bir çok kez "Time" demesi ve bullet time modunda konuşmaları bu teoriyi güölendiriyor.( Yabancı forumlarda geçen son dedikodu)

Teori 2: G-Manin ingilizcesinde hafifde olsa br alman aksanı var. Alakasız olacak ama Nazi dönemi Almanyasıyla ilgili bir elemanda olabilir.Nerden çıktı derseniz ? Oyuynun sonlarına doğru ağır savaşa girmeden önce pencereden dışarı baktığımda şok oldum. Asilerle uzun bacaklı Robotlarn savaştığı meydanın ordaki bina ve savaş sahnesi 2. Dünya savaşında müttefiklerin Berlin Parlemanto Binasına girişi hatırlattı bana. Hatta bazı duvarlarda ve tv ekranlarında Hitler Almanyası propaganda metoları kullanılıyordu. Bilindiği üzere Hitler ve bazı bilim adamları 2. Dünya savaşında ilginç deneylerle uğraştılar. (Bu teori ban ait ama alakasız gözüksede bir bağlantı olabilir)

Teori 3: G-Man bir nevi Tanrı yada tanrıya çalışan bir melek ve Gordon da onun elçisi olarak seçilmiş kişi.Bunu HL 1 de biliyorsunuz büyük yaratığı öldürdükten sonra G-Man yine ortaya çıkıp Gordona 2 seçenek sunuyordu. "Ya benle çalışırsın yada ölürsün".HL2 de 2. seçenek seçilmiş olarak başlıyor doğal olarak.Ve oyunun sonlarına doğru oyun çok kolaylaşıyor çünkü Gordon ermiş olup gravity gunla (bir nevi Musanın Asası gibim) beraber tam anlamıyla G-Mani tatmin ediyor. Belki HL2 testti ve HL3 de asıl gerçeklerle karşılaşacaz.


Neyse son olarak HL1 ve HL2 arasında büyük konsept boşuğu var Senaryo biraz oynayana bırakılmış gibi.HL3 de herşey açıklığa kavuşur inşalah.

[Bu mesaj Fegro tarafından 20 Kasım 2004 14:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence g-man'in amacı dünyayı kurtarmak. birincide gordon dünya üzerindeki xen tehdidini yok ettikten sonra g-man onu işe aldı, ve gordon'u ona olan güveninden doğru city 17'e sıradan bi citizen olarak yerleştirip, combine'ların dünyaya girişlerini kapattırdı.

bence g-man ya bu durumu düzeltmen için gelecekten gelen biri, ("time") ya da başka bi gezegenden falan.

prima guide'da g-man'in açıklanışı:
-bulamadım sonra yazarım haehae-
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Fegro, 20 Kasım 2004 14:45 tarihinde demiş ki:
Teori-1: G-Man, Gordon Freemanın 50 sene sonraki hali. Zaman makinasını keşfeden yaşlı Gordon geçmişi düzeltmek için geri dönüyor.G-Man G'si Gordonun baş harfinden geliyor.Ve sondada bir çok kez "Time" demesi ve bullet time modunda konuşmaları bu teoriyi güölendiriyor.( Yabancı forumlarda geçen son dedikodu)

Teori 2: G-Manin ingilizcesinde hafifde olsa br alman aksanı var. Alakasız olacak ama Nazi dönemi Almanyasıyla ilgili bir elemanda olabilir.Nerden çıktı derseniz ? Oyuynun sonlarına doğru ağır savaşa girmeden önce pencereden dışarı baktığımda şok oldum. Asilerle uzun bacaklı Robotlarn savaştığı meydanın ordaki bina ve savaş sahnesi 2. Dünya savaşında müttefiklerin Berlin Parlemanto Binasına girişi hatırlattı bana. Hatta bazı duvarlarda ve tv ekranlarında Hitler Almanyası propaganda metoları kullanılıyordu. Bilindiği üzere Hitler ve bazı bilim adamları 2. Dünya savaşında ilginç deneylerle uğraştılar. (Bu teori ban ait ama alakasız gözüksede bir bağlantı olabilir)

Teori 3: G-Man bir nevi Tanrı yada tanrıya çalışan bir melek ve Gordon da onun elçisi olarak seçilmiş kişi.Bunu HL 1 de biliyorsunuz büyük yaratığı öldürdükten sonra G-Man yine ortaya çıkıp Gordona 2 seçenek sunuyordu. "Ya benle çalışırsın yada ölürsün".HL2 de 2. seçenek seçilmiş olarak başlıyor doğal olarak.Ve oyunun sonlarına doğru oyun çok kolaylaşıyor çünkü Gordon ermiş olup gravity gunla (bir nevi Musanın Asası gibim) beraber tam anlamıyla G-Mani tatmin ediyor. Belki HL2 testti ve HL3 de asıl gerçeklerle karşılaşacaz.


Neyse son olarak HL1 ve HL2 arasında büyük konsept boşuğu var Senaryo biraz oynayana bırakılmış gibi.HL3 de herşey açıklığa kavuşur inşalah.

[Bu mesaj Fegro tarafından 20 Kasım 2004 14:51 tarihinde değiştirilmiştir]

1. teori çok saçma geliyor. Bi kere g-man'le gordonun tip olarak alakası yok. Biri siyah saçlı ve yeşil gözlü, dieri kahverengi saçlı kahverengi gözlü. Ki g-man gordon'un gelecekteki hali olsa ve geçmişini deiştirmek için bu olayları yapsa zaten geçmişi bu şekilde olmazdı, olmasını istedi gibi olurdu. Tabi biz hiç yaşanmamış bi zamanı da oynuyo olabiliriz..

2. teori biraz desteklensede pek mantıklı gelmio. 2. dünya savaşı ve almanya'yla hl 1&2 bi alakası yok gibi. Ama tabi bilemeyiz..

3. teoriyi hiç düşünmemiştim, aslında klasik ama güzel bi teori..[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Birinci teori nedense bana mantıklı geliyo bilmiyorum gordon olmayabilir illa ama yine de gelecekten gelen birinin gordon'u gecmisi deistirmek uzerine yaptıgı bisi gibi sanki.[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:
hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz

fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki:
ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hah.. buldum.
g-man'in HL2 prima guide'daki aöıklaması:
"The so-called "G-Man" is a mysterious agent who may or may not represent a rogue government. He has a gravelly, mocking voice that tends to put emphasis and inflection in odd places - a voice that speeds up and slows down unpredictably, as if he is not quite comfortable with human speech."

yorum size kalmış...


bu arada, hl2'nin son bölümünde ölürseniz, siyah ekran üzerine şu yazı çıkıyo:
"Assignment: Terminated
Subject: Freeman
Reason: Failure to prevent time-critical sequence"
yorum tekrar size kalmış...
zamanla ilgili nişeyler olduğu iyice kesinleşti.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mayfer, 20 Kasım 2004 19:40 tarihinde demiş ki:
hah.. buldum.
g-man'in HL2 prima guide'daki aöıklaması:
"The so-called "G-Man" is a mysterious agent who may or may not represent a rogue government. He has a gravelly, mocking voice that tends to put emphasis and inflection in odd places - a voice that speeds up and slows down unpredictably, as if he is not quite comfortable with human speech."

yorum size kalmış...


bu arada, hl2'nin son bölümünde ölürseniz, siyah ekran üzerine şu yazı çıkıyo:
"Assignment: Terminated
Subject: Freeman
Reason: Failure to prevent time-critical sequence"
yorum tekrar size kalmış...
zamanla ilgili nişeyler olduğu iyice kesinleşti.


Onu etrafta cok oyalanıp da portalı vurmazsan da soyluyo galiba belli bi zaman aralagından sonra portal acılıyor ve oyun bitiyor.

İşin ilginç yani Freeman için terminated yani öldürüldü gibi bi ifade kullanılması dikkatimi cekmemisti daha once ama burda o kadar komplo teorisinin arasında görünce ne biliym bi ilginc geldi :)[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:
hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz

fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki:
ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...