Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CSS / HTML5 / Javascript sorularim

Korax

Öne çıkan mesajlar

Suc IE8'in degil, IE8 destekleyen developer'larin.

Aman %3'luk ziyaretcim gitmesin diye 6 aylik projeye 8 aylik development yapmasa sirketler/developer'lar, hala ie8 kullanan salak da vazgecicek "lan siteler acilmiyo" diye ki o %3 de muhtemelen XP olmeden once idi. Simdi cok cok daha azdir. Anca volume license almis sirketler falan kullaniyodur paraya kiymadiklari icin.
Sosyal ağlarda paylaş

Sikinti su, content sayfanin yuksekliginden uzun, footer window height'e gore fixed ama transparan kisimlari var, haliyle arkadasinda kalan sey gorunuyo.

Gorunmesin istiyosan transparan background kullanmican, ya gradient ya da sabit bi imaj falan kullanican su durumda.
Sosyal ağlarda paylaş

Yari saydam yerine opacity kullaniyoruz artik dedim abi, imaj koyulmuyo demedim.

Bir de 1x1 pixel imaj kullanmak yerine 10x10 ya da 50x50 pixel imaj yaratip, repetition'i azaltmak performansi baya arttiriyo + tek renk PNG olunca dosya boyutu acisindan pek bi fark da olmuyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet buna bende katılıyorum. Şu anda CSS öğrenmenin en kısa yolu, bootstrap standart templatelerinde çalışmak. Kurup bakacaksın tarayıcının developer modunda. Hangi still ne yapmış neler kurcalamış öğrenmesi daha kolay olur gibi geliyor bana. En azından ben responsive olayına ilk giriş yaptığımda bu şekilde öğrenmiştim media query 'lerin kullanımını.

Takıldığın bir yer olursa sorarsın skype 'tan bir yerden :D
Sosyal ağlarda paylaş

Orrayt, o vakit bi soruyla daha karsinizdayim.

http://www.turkiskmat.nu/sida/

Bu sayfa giris sayfasi. Ortadaki soru "ne yemek istedigini biliyomusun?". User evet derse direk anasayfaya gönderiyorum. Hayir derse, arka arkaya 4-5 soru daha sorup, verdigi cevaplari kaydedip ona göre db'den php ile yemek tariflerini cekmek istiyorum. Hocaya sordugumda verdigi cevaplari session'a kaydetmek en pratik yol dedi. Netekim nereden baslayacagim hakkinda bi fikrim yok. En pratik yol nedir bu durumda?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...