calvaria Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 en güzeli arnavut kaldırımı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 uçan arabalar aslında hazır ama büyük yol yapım şirketleri piyasaya çıkmasına izin vermiyorlarmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Asfaltla ilgili bilgi verecek şahıs kayıp, görenlerin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lord_Argos Mesaj tarihi: Eylül 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2015 chrome said: Lord_Argos said: Dragonfire said: asfalt yerine beton yola geçsek komple maaliyeti fazlalaşır ama daha uzun ömürlü ve sağlam olur diye düşünüyorum. niçin beton. Hakkaten üşenmedim okudum. Sonuç, beton yol asfalt ile hemen hemen aynı ama daha kaliteli ve 2 katı uzun ömürlü ve yerli bir malzemeymiş diyorlar. Asfaltı üstüne üstlük ithal ediyormuşuz ve her 2-3 senede bir bakım gerektiriyormuş ve bazen bakım masrafları yapım masraflarını geçebiliyormuş. Peki neden hala ısrarla asfalt yol yapıyoruz? Curunir'in dediği gibi eşe dosta araba ev almak içinmi. 1 m2 asfalt ile 1 m2 beton yol maliyeti arasinda tam 50 kat fark var cunku. Prosesler cok farkli. Bir de kgm altyapisi ekipman ve mak parki tamamen asfalt yola gore duzenleniyor 50 lerden beri. Marshall yardimlarindan beri surec boyle isledi. Beton yol da deprem bolgesi ulkeler icin cok mantikli degil zaten catliyor. Zemin iyilestirme yapilmazsa cokuyor falan hep maliyet bunlar. O duble yollar beton olsaydi mesela 1 sene memur maasi odeyemezdi devlet Abi şu yazdıkların, adamların yayınladığı raporun neredeyse tam tersi. Cidden sen nereden buldun bu bilgileri? Zemini anormal olmayan yolların yapımında asfalt ile beton maliyeti hemen hemen aynı olduğu yazıyor okursan maliyet fiyatlarına kadar yazmışlar. Hatta bakımı o kadar çok oluyor ki asfalt maliyetini ikiye katlıyor masrafları ile. Beton yolun deprem bölgeleri olan ülkeler içinde en iyi yol olduğunu söylemişler ve bununla ilgili bir çok örnekte bulunmuşlar. Zaten raporun sonunda "halkın beton yola karşı önyargısını anlamış değiliz" demişler cidden adamların bile bilmediği verileri var halkın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Eylül 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2015 asfaltla betonun maliyeti aynı diyen adam kafayı peynir ekmekle yemiş. ki betonun bakım maliyetleri bile 100 kat fazladır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Eylül 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2015 Cunku ben insaat muhendisiyim bilader. Meslegim bu. Gazeteci degilim. Gotumden sallamiyorum. 2005 2008 arasi istabulun bok yollarinin %2 sinin yenilemesini yapan muhendislerden biriyim. Floryadaki menekse plaji da ayrica. Beton yol da cok yaptim asfalt yol da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Eylül 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2015 kar yağınca caps lock açarsanız kaymıyormuşsunuz asfaltta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar