Remus Mesaj tarihi: Kasım 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2016 Ben pişman oldum girdiğime yatırdığım paraya karşı verilen devlet desteği faiz almıyor galiba :( Hatta kendin yönetsen parayı %2 daha fazla kazanç eldediyorsun gibi geldi bana. 3 senede 4K devlet desteğine verdikleri faiz 250 Tl gibi bir şey.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2016 Faiz diye bir şey yok zaten, fonda duruyor para, fonun hareketine göre değişiyor. Devlet katkısı fonunda da sizin bir söz hakkınız yok, o fonu iyi yöneten emeklilik şirketine aktarım yapabilirsiniz anca. Bir de otomatik katılım geliyor şimdi, birazdan onunla ilgili ne yapmanız lazım, nedir ne değildir bir özet de geçerim topik uplanmışken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Kasım 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2016 Bari enfilasyon kadar verselerdi :(. 2 mi 3 ay içinde çıkacam diye dilekçe vermek gerekiyor diyorlardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Kasım 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2016 Dworgian said: benjani said: annem benim adıma anadolu hayat'ta açtırmış da, aylık 100 tl ödüyor.yatırdığım 300 lira, 290 lira olmuş.fonlar -'de hep, zarar ediyorum galiba.var mı bu işten anlayan, ne yapmak lazım? başlığı şimdi gördüm. tam anlatılmamışsa eğer, riskli fonlara doğru kanalize edildiyse tutar, öyle düdük gibi inebiliyor yatırılan. risksiz az getiren güvenli fonlara doğru kayın plz Benim de o durumdaydı. Altına falan gömdüm çoğunu. Adam dediki ooo risk alıyosun, ne riski lan, senin salak fonların devamlı düşüyo, 20 yıl biriktiricem mecbur bari altın dursun. Ben pişman oldum bu işe girdiğime ama hepten zarar etmemek için de çıkmadım, onun yerine ödemeyi minimuma indirdim, garantiye gıcıklığımdan da anadoluya geçtim, ahzır iş bankası hesabı var diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Kasım 11, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2016 ben fonları kendim ayarlardım, +'ya geçti hesap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Kasım 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2016 Kendin uğraşsan daha çok kazanıyorsun. Devlet katkısı dahail... Sorun orda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2016 Belli bir büyüklüğün (sanırım 100 kişi olarak netleşecek) üzerindeki şirketlerde çalışan 45 yaş altı herkese Ocak ayı içerisinde otomatik bir bireysel emeklilik hesabı açılacak. Ocak maaşınızın prime esas tutarının %3'ü de direk işveren tarafından maaşınızdan kesilip bu sözleşmeye aktarılacak. Bu ilk kesintinin sözleşmeye yansımasının ardından size e-mail, SMS veya posta ile bir bildirim olmak zorunda. O bildirimden sonra da 2 ay içinde işvereninize ve/veya ilgili emeklilik şirketine cayma talebinizi ileteceksiniz. Şirket de 10 iş günü içerisinde cayma işlemini tamamlayıp o tutarı vereceğiniz IBAN'a geri yatıracak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Kasım 11, 2016 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2016 Yılbaşından sonra zorunlu BES geliyor, eskiden BES'i olanlar bununla birleştirebilecek mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2016 Birleştirme yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noddle Mesaj tarihi: Kasım 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2016 2017'de zaten zorunlu geçiş başlıyor, 1-2 ay kaldı uğraşmayın. Maaştan bir bu kesilmiyordu, BES diye ayrı bişey kesecekler artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noddle Mesaj tarihi: Kasım 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2016 orc_lord yazmış zati pardon :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Kasım 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2016 belli bir sektöre devlet eliyle peşkeş hiç bu kadar aleni yapılmamıştır herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Kasım 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2016 http://oi63.tinypic.com/xpopd4.jpg tamam bir forex değil ama yine de aynı kafa, parayı vereyim sen benim adıma yönet. milletin parasını tanıdık firmalara peşkeş çekecekler işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2016 noddle said: 2017'de zaten zorunlu geçiş başlıyor, 1-2 ay kaldı uğraşmayın. Maaştan bir bu kesilmiyordu, BES diye ayrı bişey kesecekler artık Üç mesaj yukarısını bile okumadan nasıl yaşayıp cevap yazabiliyorsunuz anlamıyorum ya, kezban kezban hareketler :p Maaştan devlet kesmiyor, işveren kesip tasarrufa teşvik ediyor, istersen de cayma hakkını kullanıp çıkıyorsun direk. Dönün de okuyun kulaktan dolma tabloid haberlerinden sallayana kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Kasım 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2016 Neden opt out var onu soralım opt in olması gerekirken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2016 O da ülkemizin harika mantıkları işte. Opt out verdiklerine şükredin. Yönetmeliğin ilk taslağında "ilk 2 ay caydın caydın, yoksa erken kapatmak yok işsiz kalana kadar seve seve %3 bayılacaksınız" diyordu. Sonradan yumuşattılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Kasım 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2016 sistemde kalmak istediğimizi varsayalım peki işsiz kaldığımızda nasıl işleyecek süreç ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2016 Bireysel ödemeye devam edeceğim, yeni iş bulana kadar ara vereceğim ve sonlandıracağım diye üç seçeneği olacak çalışanın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Kasım 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2016 GSS ver 2.0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mrlee Mesaj tarihi: Kasım 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2016 2 ay sonra çıkıyorsak niye giriyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mrlee Mesaj tarihi: Kasım 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2016 abi o değil de şeyi farkettim bir ev al kiraya ver şu emekli maaşından daha mantıklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noddle Mesaj tarihi: Kasım 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2016 Baggio said: noddle said: 2017'de zaten zorunlu geçiş başlıyor, 1-2 ay kaldı uğraşmayın. Maaştan bir bu kesilmiyordu, BES diye ayrı bişey kesecekler artık Üç mesaj yukarısını bile okumadan nasıl yaşayıp cevap yazabiliyorsunuz anlamıyorum ya, kezban kezban hareketler :p Maaştan devlet kesmiyor, işveren kesip tasarrufa teşvik ediyor, istersen de cayma hakkını kullanıp çıkıyorsun direk. Dönün de okuyun kulaktan dolma tabloid haberlerinden sallayana kadar. Cahilliğimi maruz gör, araştırma bilmem sağda solda duyduğumu yazdım, bilgilendirme için teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2016 Mrlee said: abi o değil de şeyi farkettim bir ev al kiraya ver şu emekli maaşından daha mantıklı sorun ev alabilecek paran olmamasinda..yoksa 2-3 ev dukkan bilmem ne alip emekli olabilirsin..yapan cok var ole..3 dukkan kira 1500 den 4500 prim gunu tamamladiklari an emeklilik isteyip yasi bekliyorlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mrlee Mesaj tarihi: Kasım 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2016 iş veren +sen kafadan en az 1000 lira ödüyorsun devlete 30 senede 360000 yapıyor kendi evin varsa dolar alsan, kooperatife girsen, para biriktirsen alırsın bir ev Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2016 abi odemen gereken mecburi kesintileri nasil odemeden sigortali calisacagini da yazarsan..vergi emeklilik saglik benden her ay 2.5 civari kesiyorlar..hemen gireyim eve.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar