Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bireysel emeklilik

benjani

Öne çıkan mesajlar

Faiz diye bir şey yok zaten, fonda duruyor para, fonun hareketine göre değişiyor. Devlet katkısı fonunda da sizin bir söz hakkınız yok, o fonu iyi yöneten emeklilik şirketine aktarım yapabilirsiniz anca.

Bir de otomatik katılım geliyor şimdi, birazdan onunla ilgili ne yapmanız lazım, nedir ne değildir bir özet de geçerim topik uplanmışken.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

benjani said:

annem benim adıma anadolu hayat'ta açtırmış da, aylık 100 tl ödüyor.yatırdığım 300 lira, 290 lira olmuş.fonlar -'de hep, zarar ediyorum galiba.var mı bu işten anlayan, ne yapmak lazım?

başlığı şimdi gördüm. tam anlatılmamışsa eğer, riskli fonlara doğru kanalize edildiyse tutar, öyle düdük gibi inebiliyor yatırılan. risksiz az getiren güvenli fonlara doğru kayın plz

Benim de o durumdaydı. Altına falan gömdüm çoğunu. Adam dediki ooo risk alıyosun, ne riski lan, senin salak fonların devamlı düşüyo, 20 yıl biriktiricem mecbur bari altın dursun.

Ben pişman oldum bu işe girdiğime ama hepten zarar etmemek için de çıkmadım, onun yerine ödemeyi minimuma indirdim, garantiye gıcıklığımdan da anadoluya geçtim, ahzır iş bankası hesabı var diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Belli bir büyüklüğün (sanırım 100 kişi olarak netleşecek) üzerindeki şirketlerde çalışan 45 yaş altı herkese Ocak ayı içerisinde otomatik bir bireysel emeklilik hesabı açılacak. Ocak maaşınızın prime esas tutarının %3'ü de direk işveren tarafından maaşınızdan kesilip bu sözleşmeye aktarılacak.

Bu ilk kesintinin sözleşmeye yansımasının ardından size e-mail, SMS veya posta ile bir bildirim olmak zorunda. O bildirimden sonra da 2 ay içinde işvereninize ve/veya ilgili emeklilik şirketine cayma talebinizi ileteceksiniz. Şirket de 10 iş günü içerisinde cayma işlemini tamamlayıp o tutarı vereceğiniz IBAN'a geri yatıracak.
Sosyal ağlarda paylaş

noddle said:

2017'de zaten zorunlu geçiş başlıyor, 1-2 ay kaldı uğraşmayın. Maaştan bir bu kesilmiyordu, BES diye ayrı bişey kesecekler artık

Üç mesaj yukarısını bile okumadan nasıl yaşayıp cevap yazabiliyorsunuz anlamıyorum ya, kezban kezban hareketler :p

Maaştan devlet kesmiyor, işveren kesip tasarrufa teşvik ediyor, istersen de cayma hakkını kullanıp çıkıyorsun direk. Dönün de okuyun kulaktan dolma tabloid haberlerinden sallayana kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

noddle said:

2017'de zaten zorunlu geçiş başlıyor, 1-2 ay kaldı uğraşmayın. Maaştan bir bu kesilmiyordu, BES diye ayrı bişey kesecekler artık

Üç mesaj yukarısını bile okumadan nasıl yaşayıp cevap yazabiliyorsunuz anlamıyorum ya, kezban kezban hareketler :p

Maaştan devlet kesmiyor, işveren kesip tasarrufa teşvik ediyor, istersen de cayma hakkını kullanıp çıkıyorsun direk. Dönün de okuyun kulaktan dolma tabloid haberlerinden sallayana kadar.

Cahilliğimi maruz gör, araştırma bilmem sağda solda duyduğumu yazdım, bilgilendirme için teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Mrlee said:

abi o değil de şeyi farkettim
bir ev al kiraya ver
şu emekli maaşından daha mantıklı

sorun ev alabilecek paran olmamasinda..yoksa 2-3 ev dukkan bilmem ne alip emekli olabilirsin..yapan cok var ole..3 dukkan kira 1500 den 4500 prim gunu tamamladiklari an emeklilik isteyip yasi bekliyorlar..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...