Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

booking.com soru

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
elesso said:

abi personelin umrundamı bookinge komisyon kaptırmamak asdf. ben çalışıyo olsam şeyime takmazdım hiç o şekilde indirim isteyen adamı.

Lobinin direkt satis uzerinden kotasi var, kotayi doldurduktan sonra bonus aliyosun maasa.

Ama bu kaliteli otelerde oluyo.
Mesaj tarihi:
yok oyle bir sistem antalya yi falan bilmiyorum istanbul da yok

hilton dayim
arayip booking.com dan degil de sizden yapalim o fiyati verin derse veremezler. Ayrica otel icin booking uzerinden konaklatmak isine gelmese de konaklama sonucu gelecek yorum cok onemli. booking ve tripadvisor puanlari cok buyuk etken.

booking.com un rate level i farkli adjust yapamaz personel. channel management denilen olay var otel riske alamaz. hem booking in cezasi var hem de diger channeleri kaybedebilir. Ve yine o rezervasyonlarin gitti market code lari var. Boyle yaparsan butceler altust olur forecast falan yapamazsin.

booking.com un komisyonlar yuzde 25 e kadar cikiyor.

ama grupon sehirfirsati yapiliyor oteli arayip bu fiyati verin siz komisyon odemeyin diyebiliyorsun.
Mesaj tarihi:
Esh said:

elesso said:

abi personelin umrundamı bookinge komisyon kaptırmamak asdf. ben çalışıyo olsam şeyime takmazdım hiç o şekilde indirim isteyen adamı.

Lobinin direkt satis uzerinden kotasi var, kotayi doldurduktan sonra bonus aliyosun maasa.

Ama bu kaliteli otelerde oluyo.

kaliteli otel vermiyor booking fiyatını tam tersine ama
Mesaj tarihi:
Kanal yonetimi ramadada bile patladiysa bence iyi otel diye bir konsept yok zaten

Tabi ki hilton gibi oteller farkli kanallara farkli fiyat verirler ve bu sabittir.

Biznis acenteleri gonderiyosa verilen fiyat farkli
Online acenteler bireysel gonderiyosa farkli, kurumsali farkli.
Yurtici fiyatlama yurtdisi fiyatlama farkli

Hersey farkli.

Olay tam kapasiteyle calismaya giden yolda nasil bir ayarlama yapilacagi. Borsa gibi aninda rekabetci fiyat giren sistemler de var 1000 yatakli otelde.

Ve butun bunlarin disinda antalya belek falan bambaska sekilde calisiyor.
Mesaj tarihi:
Bi de turk insaninin iyi otel anlayisi hiltonla sinirli olunca yapacak bisi yok.

Amk turkiyede hiltonun kendisine ait kac tane oteli var?

Sisli disindakilerinin alayi franchise olmali, hilton parksa lar falan. Kalite standarti yok.

Bodrumdaki hilton hersey dahil full exclusive doldur bosalt oteli gibi isletiliyo yillardir.
Mesaj tarihi:
Fistan said:

türkiyeden, türkiyede bi oteli niye bookingle rezervasyon ediyonuz abi asdsdjahsldhals

Çünkü başka bir acentadan rezervasyon yapamıyoruz.

Esh said:

Abi oteli arayin bookingdeki fiyat bu deyin, bana daha fazla indirim saglayabiliyosaniz sizden yapayim rezervasyonu diyin.

Bu kadar.

Eger otele guvenmiyosaniz booking.com un baya sokadens bir policy olayi var.

Ya sizi bedava konaklattiracaklar ya muadil sinifta oda kalitesinde yere yollayacaklar ucretsiz.

Ya upgrade sunacaklar.

Bu yani baska bisi yok

Ekşideki yorumlardan sonra tırsmıştım biraz ama içime su serpildi şimdi bir nebze

aktiftablet said:

Abi oteli ara teyit et. Bookingle nasıl çalışacaklar bilmiyor bizim oteller. Odalar dolu olduğu halde bookinde boş oda görünebiliyor, defalarca başıma geldi. Sonra bookinge cepten para ödemek zorunda kalıyor salaklar, rezervasyon yapıldığı için.
Arayıp teyit etmek şart.

Bu dediğin hangi otellerde başına geldi mesela ,bir kaç örnek verir misin?

Oteli öğlen arayabileceğim en erken , şimdiden bilgi alayım dedim booking.com hakkında.Şimdi otelin kendi sitesinden fiyatına baktım ets'nin fiyattan %20 falan fazla.Booking.com fiyatı da ets'den %10 civarı daha uygun.Bu da kıllandırdı şimdi beni , gerçi oda özelliklerine resimlerine bakıyorum birebir aynı ets'de yazanlarla bir de en iyi fiyat garantisi yazıyor booking.com'da otel için.
Yalnız ben ets ile gitmeyi tercih ederdim , otele gidince muhattap olucak birileri oluyor en azından bir sıkıntıda olunca ve ets bu konuda baya iyi şimdiye kadar gittiğim otellerde.

Otel tripadvisor'a göre kemerde ilk 10 da falan yer alıyor.Hani çok net,kesin bir bilgi değil gerçi tripadvisor sıralaması ama büyük oranda kalite/sıralama oranı doğru çıkıyor.Sorun çıkmaz diye düşünüyorum bir taraftan rezervasyon hakkında ama emin de olamıyorum ilk defa booking.com'u kullandığım için.Ha bir de amele gibi İade yapılmaz olanı seçmişim booking.com'dan ama daha 9 gün var , güzellikle konuşsak iptal edilir sanırım.Kredi kartımdan henüz birşey çekilmemiş.
Mesaj tarihi:
Fistan said:

Esh said:
.

karşim siz bookingle çalışıyo musunuz

Mecburen, rezervasyonlarin yarisi oradan geliyo. Diger online kanallar falan tras bana kalirsa.
Mesaj tarihi:
@esh, ben simdi bookingden baksam sizin otelin fiyatina telefonla sizi arasam ve booking fiyatina rez istiyorum desem ne olur ?

@dark_soul, otelin kendinden rez yaptirmayi denedin mi ?
Mesaj tarihi:
Esh said:

Abi oteli arayin bookingdeki fiyat bu deyin, bana daha fazla indirim saglayabiliyosaniz sizden yapayim rezervasyonu diyin.

Bu kadar.

Ya sizi bedava konaklattiracaklar ya muadil sinifta oda kalitesinde yere yollayacaklar ucretsiz.

Ya upgrade sunacaklar.

Bu yani baska bisi yok

otel kafasına göre bookingden oda silebiliyor mu
Mesaj tarihi:
Esh said:

Bi de turk insaninin iyi otel anlayisi hiltonla sinirli olunca yapacak bisi yok.

Amk turkiyede hiltonun kendisine ait kac tane oteli var?

Sisli disindakilerinin alayi franchise olmali, hilton parksa lar falan. Kalite standarti yok.

Bodrumdaki hilton hersey dahil full exclusive doldur bosalt oteli gibi isletiliyo yillardir.

otel gruplari artik management tan kaciyor. Karli olmuyor. Ancak franchise olayindan hilton un basi fena yandi 2 yerde tabela indirmek zorunda kaldi simdi en az 3 yil 2 farkli otel yonetme sarti getiriyor.

istanbul da franchise doldu kendine ait parksa conrad ve hilton var.
Bomonti de management hatta burasi icin 2 milyon lira key money verdi.

neyse ben tesisleri cok begeniyorum turkiye bu konuda cok ileride ama yonetemiyoruz satamiyoruz buyuk eksikler var.
hilton marka. sadece turk insaninda degil herkes icin kaliteyi uyandiriyor cok eski cunku.
fairmont marriott da ayni sekildi. sen hic bilmedigin yerde bu otelleri mi secersin yoksa mahmut resort u mu

ama mesela antalya ya girmiyorlar cunku all inc otel onlar icin karli degil denetimi yapamiyorlar.

neyse daha bir suru grup kapida istanbul icin
mandarin geliyor simdi

ozetle tesisler cok iyi
ancak biz bu isi pek beceremiyoruz yonetemiyoruz hala prof degiliz.

fiyat farkliliklarinda haklisin
mesela acente firma rez gecerken farkli fiyat ancak o firma ile resmi anlasmasi varsa bile farkli fiyat aliyor

middle east farkli iran pazari farkli

channel management bilmiyorum da hala guzel isliyor calistigim her otelde.
acenteler de artik anladi cunku booking le ugrasmasi gereken oteller degil tursab
oteller bikmisti odeme yapmayan fake acentelerden

o yuzden booking bokunu cikardi isin ve simdi de zaten asil amaci 4=5 odali pansiyonlar moteller falan
Mesaj tarihi:
Fistan said:

@esh, ben simdi bookingden baksam sizin otelin fiyatina telefonla sizi arasam ve booking fiyatina rez istiyorum desem

Veririm booking fiyatina.
Mesaj tarihi:
Otelin anlasmasina bagli. Kimi otel 30 oda net veriyorum komusyon %12 olacak diye anlasir. Kimi otel standart anlasir, istedigi zaman kontenjan dusurur yukseltir ama komisyon default olabilir o durumlarda.

Abi booking com un komisyon olayi o kadar boktan ki, komisyon az ise 3. Sayfada cikiyosun standart siralamada. Puanin da dusukse bittin.

O yuzden basiyosun komisyonu 25-30-40-60 , antalyada bi otel sirf kislik personel giderini cikarsin diye %70 komisyonla calisiyo kisin.

Oyle dusunun yani

Rerore said:

Esh said:

Bu kadar.

Ya upgrade sunacaklar.

Bu yani baska bisi yok

otel kafasına göre bookingden oda silebiliyor mu
  • Yeni Oluştur...